Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Αυτός ο άνθρωπος, αυτός!!

Αυτός είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού. Και φαίνεται στα δύσκολα! Την ώρα που το τριφύλλι έδειχνε να... αυτοκτονεί, ο Μπεργκ το «ξελάσπωσε» και με γκολ στο 86' το οδήγησε στο 3-1 με τον Απόλλωνα.

Αυτός ο άνθρωπος, αυτός!
Σε ακόμα ένα παιχνίδι, ο Μάρκους Μπεργκ το πήρε προσωπικά. Και μάλιστα «μίλησε» όταν στον… ορίζοντα φάνηκαν τα ζόρια!

Χάρη σε δικό του τέρμα στο 33’, ο Παναθηναϊκός είχε πάρει προβάδισμα, ωστόσο δέκα λεπτά πριν το φινάλε ο Απόλλων Σμύρνης «πάγωσε» τη Λεωφόρο με τον Άμπροουζ.

Και εκεί ήταν που ο Σουηδός φορ «χτύπησε» ξανά. Στο 86' ουσιαστικά... χάρισε τη νίκη στο τριφύλλι, προτού στην εκπνοή ο Παντελιάδης διαμορφώσει με αυτογκόλ το τελικό 3-1.

Ένα αποτέλεσμα που πλέον διεύρυνε το νικηφόρο σερί των πράσινων στη Σούπερ Λίγκα στα τέσσερα παιχνίδια, ενώ ο ηγέτης τους έφτασε τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα και από σήμερα είναι πρώτος σκόρερ του!

Το ματς:

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού είχαν δημιουργήσει «ζεστή» ατμόσφαιρα. Λίγο έλειψε, όμως, να… παγώσει η Λεωφόρος μόλις στο 3’. Κι αν δεν ήταν η προβολή του Σίλντενφελντ την κατάλληλη στιγμή, ενδεχομένως ο Πετρόπουλος να είχε ανοίξει το σκορ κόντρα στην πρώην του ομάδα. Η φάση αυτή φαίνεται πως υπενθύμισε στους πράσινους πως πρέπει να «μοχθήσουν» για τη νίκη και άρχισαν να ανεβάζουν στροφές. Ανέλαβαν πλήρως την κυκλοφορία της μπάλας –με τον Απόλλωνα να έχει περιοριστεί σε παθητικό ρόλο-, πίεζαν αρκετά και προσπαθούσαν απ’ τα πλάγια με τους Καρέλη και Ντίνα (πολύ καλός) να ανοίξουν τους διαδρόμους.

Πέραν λοιπόν της υπεροχής, το τριφύλλι δεν είχε κάποια μεγάλη ευκαιρία στο ματς. Κι αφού πέρασε το μισάωρο, ο Παναθηναϊκός έγινε ένα… τσικ πιο πιεστικός. Κι αυτό απέδωσε καρπούς, έστω σε δεύτερο χρόνο! Διότι ο Καρέλης θα μπορούσε στο 33’ να δώσει στον Μπεργκ και εκείνος να κάνει το εύκολο, ωστόσο ο Έλληνας άσος προτίμησε να πάει… σόλο κι εν τέλει δεν δικαιώθηκε. Αυτό, όμως, δεν κόστισε στους γηπεδούχους. Δευτερόλεπτα αργότερα, η μπάλα έφτασε στον Σουηδό επιθετικό και με ωραίο γυριστό, άνοιξε το σκορ, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με λιγότερο άγχος, προηγούμενη 1-0.

Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος θύμιζε… Πρέμιερ Λιγκ! Πάνω-κάτω η μπάλα, γρήγορο τέμπο και διάθεση από πλευράς Παναθηναϊκού να «καθαρίσει» το ματς κι από πλευράς Απόλλωνα να διεκδικήσει θετικό αποτέλεσμα. Κι ο δεύτερος έφτασε πιο κοντά στο στόχο του, αλλά το σουτ του Άμπροουζ από πλεονεκτική θέση, έφυγε ελάχιστα δίπλα απ’ τα δοκάρια του Καπίνο. Οι δύο προπονητές άρχισαν να ανακατεύουν την τράπουλα προκειμένου ο καθένας να πετύχει το στόχο του. Κι ο Μπεργκ θα μπορούσε από ωραίος να γίνει ο μοιραίος του τριφυλλιού!

Γιατί την ώρα που στο 73’ έχασε ασύλληπτο τετ-α-τετ με τον Γκόμες και παράλληλα την ευκαιρία να «κλειδώσει» το τρίποντο για τους «πράσινους», ήρθε στο 80’ ο Άμπρουζ να «παγώσει» για τα καλά τη Λεωφόρο όταν με εξαιρετικό σουτ ισοφάρισε σε 1-1 και έφερε «γκέλα» προ των πυλών για τους γηπεδούχους. Αλλά εκεί μίλησε ξανά η κλάση του Μπεργκ. Στο 86’ κι ενώ τα… γαλάτα είχαν σφίξει, ο Σουηδός «τσίμπησε» ωραία την μπάλα από γύρισμα του νεοεισελθόντα Κλωναρίδη και «λύτρωσε» την ομάδα του με το 15ο φετινό του γκολ στη Σούπερ Λίγκα, ενώ στην εκπνοή του αγώνα με… ωραία κεφαλιά (στη λάθος εστία) ο Παντελιάδης έγραψε το τελικό σκορ της νίκης του Παναθηναϊκού!



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός: Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μπεργκ, Ζέκα, Καρέλης (84’ Κλωναρίδης), Αμπέντ (62’ Μέντες), Νάνο, Σίλντενφελντ, Ντίνας, Πράνιτς (76’ Ατζαγκούν)

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Μαρινάκης, Δώνης.

Απόλλων Σμύρνης: Φελίπε Γκόμες, Σόντερμπεργκ, Δεληζήσης, Κόρμπος, Παντελιάδης, Πετρόπουλος, Μίνγκας (79’ Τσιλιγκίρης), Αργυρόπουλος, Ντάλμπεργκ (84’ Παπαζαχαρίας), Λουσέρο, Αμπρόουζ.

Στον πάγκο: Τζόρβας, Κανακούδης, Γκουέλα, Μπάρκογλου, Κουκ Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: