Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Αναστασίου: «Ίσως παραμεγάλωσε η αυτοπεποίθησή μας»

Στην υπεροψία λόγω των τελευταίων επιτυχιών, αλλά και στην ψυχολογική κούραση απέδωσε ο Γιάννης Αναστασίου την μέτρια εικόνα της ομάδας του, που όμως έμεινε ικανοποιημένος απ’ τη νίκη επί του Απόλλωνα

Αναστασίου: «Ίσως παραμεγάλωσε η αυτοπεποίθησή μας»
Η νίκη σαν νίκη ικανοποίησε τον Γιάννη Αναστασίου.

Και ο χαρακτήρας που έδειξαν οι παίκτες του, όταν ο Απόλλωνας ισοφάρισε προς στιγμήν.

Ωστόσο, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού έδειξε προβληματισμένος απ’ την μέτρια εικόνα της ομάδας του και απέδωσε τα αίτια αυτής στην ψυχολογική κούραση απ’ την προσπάθεια των τελευταίων αγώνων, όσο κι απ’ την πιθανή υπεροψία λόγω των συνεχόμενων επιτυχιών στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου:

Για τη νίκη του Παναθηναϊκού αλλά τη μέτρια απόδοση: «Θέλαμε σήμερα μετά την άσχημη εμφάνιση και το αποτέλεσμα να έχουμε καλό παιχνίδι και νίκη. Θα έλεγα ότι πήραμε τρεις βαθμούς αλλά αυτό το ποδόσφαιρο που μπορούμε να παίξουμε δεν έμεινα ικανοποιημένος. Κανείς από τα παιδιά δεν έμεινε. Είχαμε αργή αντίδραση, καθόλου, κίνηση, δυσκολευόμασταν να κρατήσουμε τη μπάλα. Δείξαμε αντίδραση μετά το 1-1 και είναι απορίας άξιο πως καταφέρνουμε να αδικούμε τους εαυτούς μας τη στιγμή που μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα. Ήταν το 30ό παιχνίδι στο πρωτάθλημα.

Γενικά η ομάδα δείχνει σε πολλά ότι έχει βελτιωθεί αλλά έχουμε πολλά ακόμα να βελτιώσουμε. Νομίζω ότι έτσι θα πηγαίνει η χρονιά μέχρι τέλους. Μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε και μια ομάδα που μόνοι μας θα μπορούμε να κάνουμε δύσκολη τη ζωή μας. Θα έλεγα αυτή τη μη συγκέντρωση και συνεχίζουμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Είναι εύκολο να πούμε τι έφταιξε και τι όχι αλλά τα παιχνίδια «τρέχουν» και σημασία έχει να παίρνουμε νίκες, να μένουμε κοντά στο στόχο και εάν δούμε τη βαθμολογία φαίνεται ότι ήμασταν 13 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ κι τώρα είμαστε ισόβαθμοι. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να κλείσουμε τη χρονιά όσο καλά γίνεται».

Για την έλλειψη φρεσκάδας: «Για μένα δεν είναι κόπωση όταν βλέπω τον Νάνο στα τελευταία λεπτά να κάνει σπριντ και σέντρα. Πιο πολύ ψυχολογικό είναι. Ψυχολογική κούραση, πίεση του αποτελέσματος. Είμαστε μια νέα ομάδα με πολλά νέα παιδιά και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας. Δεν περιμένουμε κανέναν να μας το πει, το ξέρουμε. Η ομάδα ίσως δεν πείθει με την εμφάνισή της αλλά καταφέρνει και κερδίσει και αυτό είναι σημαντικό εδώ που έχουμε φτάσει».

Για το αν η πτωτική εικόνα ήταν κάτι αναμενόμενο: «Είναι σημαντικό οι παίκτες να έχουν παιχνίδια και παραστάσεις στα πόδια τους. Πολλά παιδιά υπερέβαλαν εαυτούς για να διατηρήσουν την ομάδα σε ένα επίπεδο. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει κούραση αλλά είναι ψυχολογική. Είμαστε κοντά σε όλους τους στόχους που ήμασταν από την αρχή. Είναι σημαντικό να το διαχειριστούμε. Χρειάζεται ωριμότητα, τύχη. Η αντίδραση της ομάδας μετά το 1-1 ήταν θετικό δείγμα».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός νικά χωρίς να παίζει καλά: «Έχουμε βελτιωθεί σε αυτό το κομμάτι και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος της ομάδας, ότι έμαθε να κερδίζει παρότι δεν παίζει καλά».

Για το αν ο Παναθηναϊκός εφησυχάστηκε μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού: «Μετά τις νίκες επί Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ σίγουρα μεγάλωσε η αυτοπεποίθηση της ομάδας. Ίσως παραμεγάλωσε. Είπαμε από την αρχή ταπεινά το κεφάλι κάτω γιατί δεν έχουμε κερδίσει τίποτα. Σαν Παναθηναϊκός αυτές οι νίκες είναι φυσιολογικό. Τώρα για κάποιους παίκτες αλλά και να βάλω τον εαυτό μου ίσως ήταν κάτι εξωπραγματικό. Αυτό θα βελτιωθεί και θα αλλάξει. Είμαι σίγουρος γι' αυτό».

Για το αν ο Μπεργκ δέχτηκε επίτηδες την κίτρινη κάρτα: «Ο Μπεργκ ήξερε ότι είχε έξι κάρτες. Ήταν στη δική του κρίση. Έχει δεχθεί πολλές χαζές κάρτες. Κάποιες έφταιγε, κάποιες όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: