Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ο… παλιός είναι αλλιώς!!

Με τον Χαραλαμπίδη να κάνει…όργια σε ένα ακόμα παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ νίκησε 92-83 στην παράταση τη Νέα Κηφισιά στην Πυλαία και σχεδόν εξασφάλισε τη 4η θέση έπειτα από…επετειακό ματς-θρίλερ.

Ο… παλιός είναι αλλιώς
Το πιο ουσιαστικό βήμα για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης στην κανονική περίοδο έκανε ο ΠΑΟΚ, που νίκησε 92-83 στην παράταση τη Νέα Κηφισιά στην Θεσσαλονίκη για την 22η αγωνιστική της Α1 μπάσκετ, έπειτα από συγκλονιστικό παιχνίδι. Ο Χαραλαμπίδης με 29 πόντους ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων, που ισοφάρισαν και τη διαφορά της ήττας τους στον πρώτο γύρο (9 πόντοι) και απέχουν πλέον δύο νίκες από την έκπληξη του πρωταθλήματος.

Για τον δικέφαλο που έμεινε «ζωντανός» και για την τρίτη θέση –ακολουθεί ματς με τον ηττημένο της ημέρας Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη-, καλή απόδοση είχαν και οι Τσαϊρέλης, Μαργαρίτης και Μπόγρης, ενώ για την φιλοξενούμενη ομάδα, κορυφαίος αλλά μοιραίος ήταν ο Λιακόπουλος και θετικοί οι Βασίλιεβιτς, Κακιούζης.

Ο αγώνας

Με τον Λιακόπουλο να την «οδηγεί» στο σκοράρισμα η Κηφισιά προηγήθηκε με 14-10 στο 5’ , έχοντας καλύτερη εικόνα στο ξεκίνημα. Με τους εξαιρετικούς Μπόγρη και Τσαϊρέλη επιθετικές αιχμές, ο ΠΑΟΚ πέρασε μπροστά με 20-17 στο 8΄ , έχοντας τον Κούπερ να μοιράζει, ως συνήθως, τη μία ασίστ μετά την άλλη. Ο «δικέφαλος» προσπαθούσε να τρέξει και να εκμεταλλευτεί την υπεροπλία του στη φροντ λάιν και οι φιλοξενούμενοι απαντούσαν με τρίποντα. Έτσι έμειναν κοντά στο σκορ στο τέλος του δεκαλέπτου (24-21).

Με την τριπλέτα Κακιούζη, Αντεγκμπόγε και Γκάρετ να παίρνει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα και τον ΠΑΟΚ να παίζει άμυνα με τα… μάτια, η Κηφισιά πήρε ξανά προβάδισμα με 36-32 (15΄), σε ένα παιχνίδι που χαρακτηριζόταν από ρεσιτάλ ευστοχίας στα τρίποντα (6/7 ο ΠΑΟΚ, 7/12 η Κηφισιά). Από εκείνο το σημείο και έπεται οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, έκαναν ο,τι ήθελαν. Με όπλο την άμυνά τους που οδήγησε σε κακές επιθετικές επιλογές τους φιλοξενούμενους, τους αιφνιδιασμούς και τον έλεγχο των ριμπάουντ, έκαναν σερί 13-0 για να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενος με 45-36.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο πρώτο πεντάλεπτο του τρίτου δεκαλέπτου, όπου ο ΠΑΟΚ, που έβρισκε λύσεις με Κούπερ-Χαραλαμπίδη, Κασελάκη, διατηρούσε σταθερά προβάδισμα δέκα πόντων (53-43). Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 14 πόντους (59-45 στο 28΄), όμως η φιλοξενούμενη, με σερί 7-0 (ελέω Λιακόπουλου και Γκάρετ) μείωσε σε 59-52 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου και έμεινε «ζωντανή». Η αντεπίθεση διαρκείας από πλευράς Κηφισιάς συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο, αφού με τρίποντο του Σιούτη, το σκορ πήγε στο 62-62 (επί μέρους 17-3), οκτώ λεπτά πριν το τέλος και το παιχνίδι άρχιζε ξανά από την αρχή.

Ο ΠΑΟΚ, χωρίς τον Κούπερ που αισθάνθηκε ενοχλήσεις λόγω του τραυματισμού του και δεν χρησιμοποιήθηκε από το 30΄ και μετά, είχε μπλοκάρει επιθετικά, η μπάλα δεν περνούσε στο «ζωγραφιστό» και οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου διεκδικούσαν επί ίσοις όροις τη νίκη. Με καλάθι του ανεβασμένου Κακιούζη τρία λεπτά πριν το φινάλε, η ισορροπία διατηρούνταν (70-70). Οι βολές των Τσόχλα-Χαραλαμπίδη και Βασίλιεβιτς αντίστοιχα διαμόρφωσαν το σκορ σε 74-72, 45΄΄ πριν το τέλος, αλλά ο καταπληκτικός Λιακόπουλος ισοφάρισε σε 74-74. Αυτό ήταν και το σκορ της κανονικής περιόδου, καθώς Δέδας και Βασίλιεβιτς αστόχησαν σε τρίποντα νίκης για τις ομάδες τους και το ματς πήγε στην παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, οι δύο ομάδες συνέχισαν να πηγαίνουν χέρι-χέρι (82-82 δύο λεπτά πριν το τέλος), με τον ΠΑΟΚ να προηγείται 85-83, 13’’ πριν το τέλος, με 1/2 βολές του Χαραλαμπίδη. Η Κηφισιά έχει την τύχη στα χέρια της, αφού είχε τη τελευταία επίθεση, όμως ο καλύτερός της παίκτης Λιακόπουλος, έκανε βήματα στη τελευταία επίθεση (οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ) και ο «δικέφαλος του βορρά» πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη, αφού ο MVP του αγώνα Χαραλαμπίδης, με 4/4 βολές λόγω της τεχνικής ποινής που δέχθηκε ο πάγκος της ΑΕΝΚ και τρίποντο στην επίθεση που ακολούθησε, διαμόρφωσε το τελικό 92-83.

Τα δεκάλεπτα: 24-21, 45-36, 59-52, 74-74 (κ.α.), 92-83 (παρ.)

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Κούπερ 6 (1), Χαραλαμπίδης 29 (3), Τσόχλας 4, Τσαϊρέλης 14 (1), Δέδας 5 (1), Μαργαρίτης 13 (2), Καλές, Μπόγρης 12, Κασελάκης 9 (1), Λιάπης.
ΑΕΝ Κηφισιάς (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 13 (3), Λιακόπουλος 17 (1), Σιούτης 6 (2), Ψαθάς 3 (1), Γκάρετ 12, Πετροδημόπουλος, Γουντς 4, Τσαλδάρης, Αντεγκμπόγε 8 (2), Κακιούζης 12 (1), Μπάρλος 8 (1).

Διαιτητές: Τανατζής, Πουρσανίδης, Διαμαντής.

* Με επετειακή φανέλα αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ, με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι χρόνων από τη κατάκτηση του κυπέλλου Κόρατς. Παρόντες στο γήπεδο, από αυτή την ομάδα, πλην του προέδρου Μπάνε Πρέλεβιτς και του -και τότε- προπονητή Σούλη Μαρκόπουλου, ήταν οι Ρεντζιάς, Γαλακτερός, Μπουντούρης, Μπαλογιάνης και Μαματζιόλας. Στο ημίχρονο, υπήρξε βράβευσή τους από την ΚΑΕ.

inner

*Από μία σημαντική απουσία είχαν οι δύο ομάδες. Για τον ΠΑΟΚ δεν αγωνίστηκε ο Πέιν λόγω γαστρεντερίτιδας και για την Κηφισιά ο τραυματίας Κρόκερ. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: