Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Οι αριθμοί-ρεκόρ του clasico!!

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα θα αναμετρηθούν απόψε στο «Μπερναμπέου», με τους αριθμούς να αποδεικνύουν τη σημασία που έχει για όλον τον πλανήτη το συγκεκριμένο ματς.

Οι αριθμοί-ρεκόρ του clasico
Το ενδιαφέρον ολόκληρου του ποδοσφαιρικού πλανήτη θα είναι στραμμένο στο αποψινό ντέρμπι της Primera Division ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα (22:00, OTE Sport 1 και sport-fm.gr).

Εκείνο που μετράει σε ντέρμπι όπως αυτό είναι φυσικά τα γκολ και σε περισσότερα από 167 παιχνίδια ανάμεσα στους «μερένχες» και τους Καταλανούν μπαίνουν κατά μέσο όρο 3,19 γκολ ανά ματς, ένα ρεκόρ που θα προσπαθήσουν να συνεχίσουν και οι δύο ομάδες.

Μάλιστα, σπάνια ένα clasico τελειώνει με «μηδέν» (0-0) στο Μπερναμπέου.

Παρότι οι Μαδριλένοι είναι μπροστά τέσσερις βαθμούς από τους «μπλαουγκράνα», οι bookmakers δεν κάνουν λόγο για ξεκάθαρο φαβορί. Σύμφωνα με την κίνηση σε γνωστή ιστοσελίδα στοιχήματος, το 45% επιλέγει Ρεάλ, το 30 την Μπαρτσελόνα και το 25% ότι το αποψινό παιχνίδι θα λήξει ισόπαλο.

Εν τω μεταξύ, η «βασίλισσα» έχει κερδίσει μόλις τα δύο από τα 11 τελευταία παιχνίδια κόντρα στην Μπαρτσελόνα για το πρωτάθλημα, ενώ η τελευταία είχε ένα απίστευτο σερί με συνεχόμενες επιτυχίες από τον Δεκέμβριο του 2008 μέχρι τον Νοέμβριο του 2010.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποια νούμερα, όπως ότι χρησιμοποιούνται 14 μπάλες για αυτό το παιχνίδι, 500 εκατ. ευρώ τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι από την τηλεόραση, με 200 διαπιστευμένα ΜΜΕ από όλον τον κόσμο και συνολικά κέρδη 1,160 δις ευρώ να μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για να προσφέρουν το απόλυτο θέαμα.

Πηγή: sport
inner
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: