Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

«Είμαστε πιο κοντά στην παραμονή»

Σίγουρος ότι τα Τρίκαλα είναι πιο κοντά στην παραμονή τους στην Α1 μπάσκετ, εμφανίστηκε ο προπονητής της θεσσαλικής ομάδας, Κώστας Φλεβαράκης, μετά τη μεγάλη νίκη στην έδρα του Απόλλωνα Πάτρας .

«Είμαστε πιο κοντά στην παραμονή»
Τα Τρίκαλα πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και πήραν σπουδαία εκτός έδρας νίκη (74-67) κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας, με τον Κώστα Φλεβαράκη να εξηγεί ότι η παραμονή δεν έχει κριθεί ακόμα, αλλά πλέον είναι πιο κοντά.

Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε επίσης πως: «το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται την επαρχία και η Πάτρα έχει πρωτοστατήσει σε αυτό».

«Σήμερα η ομάδα πέτυχε κάτι που κυνηγούσε σ’ όλα τα παιχνίδια, μια πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη. Τα Τρίκαλα παίζουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Α1. Ο στόχος ήταν από την αρχή η ομάδα να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική και νομίζω πως το έχουμε καταφέρει και στα εκτός, έλειπε αυτό το αποτέλεσμα και το πέτυχε κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Ξεκινώντας πολύ άσχημα στο α’ ημίχρονο, η Πάτρα μπήκε δυνατά, με πολλή ενέργεια πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας. Η πραγματικότητα είναι πως στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού ήταν πολύ καλύτερη, θα συμφωνήσω με τους δυο παίκτες, σίγουρα βοήθησε η ζώνη επικοινώνησαν καλά τα παιδιά, δεν έμπαινε εύκολα η ομάδα της Πάτρας στους διαδρόμους και τα όποια σουτ έβαλε ήταν από κάποια μικρά λάθη. Που σημαίνει πως τα παιδιά δούλεψαν καλά σε αυτό το κομμάτι και από εκεί και πέρα είχαν την αυτοπεποίθηση και την ενέργεια να βγάλουν αιφνιδιασμούς και στο τέλος να τελειώσει το παιχνίδι με τρίποντο σουτ, με τρίποντα του Στέφαν που ως εκείνη την ώρα τα τρίποντα δεν ήταν το καλύτερό μας κομμάτι», δήλωσε αρχικά ο προπονητής των Τρικάλων, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Τα παιδιά ξέρουν τους ρόλους τους, ποιός θα πάρει τα ριμπάουντ, ποιος θα τρέξει στον αιφνιδιασμό, νομίζω πως αυτό φάνηκε πολύ καθαρά στο β΄ μέρος. Είμαστε μια ομάδα η οποία συνεχίζει να δουλεύει και να παλεύει όλα τα ματς. Συγχαρητήρια στον Νίκο για την προσπάθεια που γίνεται εδώ στα ματς και στον κόσμο για την ατμόσφαιρα που είχε εδώ το γήπεδο. Είμαστε πιο κοντά στην παραμονή 100% δεν το συζητάμε με αυτή τη νίκη, το να κλειδώσει νομίζω πως ένας προπονητής αν δεν το δει και βαθμολογικά δεν θα το πει ποτέ. Είμαστε όμως πολύ κοντά. Αυτό που θέλω εγώ είναι η παραμονή. Μπορεί να ήμασταν το μεγάλο φαβορί για την Α2 όμως τα παιδιά είναι ενωμένα, έχουν καλό κλίμα και δεν παρατάνε κανένα ματς. Το ελληνικό μπάσκετ χρειάζεται την επαρχία και η Πάτρα έχει πρωτοστατήσει σε αυτό».

Ο Στεφάν Περούνιτσιτς, εκ των πρωταγωνιστών των Τρικάλων, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «για κάποιους περίεργους λόγους ήταν σαν να κοιμόμασταν στο α’ μέρος, νομίζω πως αυτό άλλαξε την εικόνα, αρχίσαμε πιο πολύ να επικοινωνούμε. Ο Πάτρικ (σ.σ Γιούιν) από την αρχή της σεζόν είναι ο αρχηγός μας έχει μεγάλη εμπειρία σε ΝΒΑ και Ευρώπη έτσι και σήμερα μου είπε να σουτάρω και με βοήθησε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: