Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Όταν ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να τα αλλάξει όλα!!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την αντεπίθεση που σχεδιάζει ο ΠΑΟΚ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον τρόπο που πρέπει να την προετοιμάσει.

Όταν ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να τα αλλάξει όλα
Όταν αποφασίζεις μια μετωπική σύγκρουση, στην οποία, όπως υποστηρίζεις, θα φτάσεις μέχρι την τελική πτώση (του αντιπάλου), η προετοιμασία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Στον ΠΑΟΚ η προετοιμασία δεν ήταν ποτέ το φόρτε του. Και στην απόφασή να περάσει στην… αντεπίθεση και να πολεμήσει το κατεστημένο, ισχυρούς, ύπουλους και ληστοσυμμορίτες του ελληνικού ποδοσφαίρου, είναι γεμάτη ερωτηματικά.

Κυρίως, αν διαθέτει τις απαραίτητες δυνάμεις για να τα καταφέρει. Κι αν έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία. Αν υπάρχουν πιστοί υποστηρικτές κι όχι προσωρινοί.

Ποια είναι τα εφόδια του ΠΑΟΚ και μέχρι που μπορεί να φτάσει την κόντρα; Ο Σαββίδης και τα ρούβλια του; Η δυναμική των διοικούντων (συνεργατών του Σαββίδη στη διοίκηση); Η υποστήριξη του κόσμου; Φτάνουν αυτά;

Προφανώς δεχόμαστε ότι κάποιοι άνθρωποι εργάζονται και αμείβονται ποικιλοτρόπως, με σκοπό να ευνοηθεί ο ισχυρότερος, ο πλούσιος, όπως κι αν λέγεται. Για να κόψει πρώτος το νήμα, να εισπράξει τα περισσότερα και να ελέγξει το μεγαλύτερο κομμάτι του ποδοσφαίρου.

Ο ΠΑΟΚ στοχεύει να αλλάξει η κατάσταση και να γίνει ο ισχυρός, αλλά, φαντάζομαι ότι δεν θα επιθυμεί να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Δηλαδή, να διαιωνιστεί η ίδια κατάσταση έχοντας αλλάξει απλά το όνομα και η περιοχή, από την οποία προέρχεται ο νέος ισχυρός του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Θα ήταν λογικό, την ημέρα που αποφασίζεις να μπεις στη μάχη, να έχεις συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις σου και -αν είναι δυνατόν- να εκμεταλλευτείς το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού. Να πιάσεις τον αντίπαλο στον ύπνο.

Από όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ δεν είχε τίποτε περισσότερο από μια… αφορμή: Τη διαιτησία στον αγώνα με τον Άρη, η οποία δεν αποκλείεται να αποτελεί μεμονωμένο γεγονός και να μην συνδέεται με όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στα ελληνικά γήπεδα, με πρωταγωνιστές τους διαιτητές και τους παράγοντες.

Θα ήταν προτιμότερο, πριν ανακοινώσει ότι μπαίνει στα χαρακώματα και κόβει τις γέφυρες με τους θεσμικούς φορείς του ποδοσφαίρου, να είχε προηγηθεί μια περίοδος, στην οποία θα είχε διατυπώσει οριστικά την αντίθεσή του, με συγκεκριμένο πλάνο, με παρεμβάσεις στα κρίσιμα σημεία. Ο ΠΑΟΚ φρόντισε να μην αντιδρά. Αυτό επέλεξε ακόμη και στις εσωτερικές του κρίσιμες υποθέσεις, τις οποίες άφηνε να χειριστεί ο Στέφενς ή ο… χρόνος. Όχι η διοίκηση των… μουγκών.

Πάντως, θα συμφωνήσω ότι, ακόμη κι αν η προετοιμασία ήταν η καλύτερη, μια σύγκρουση, στο επίπεδο που συζητείται, είναι μεγάλη υπόθεση. Θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη και ίσως οδηγήσει κάπου, αν συνεχιστεί και δεν την παρατήσει ο ΠΑΟΚ, αν τον… καλοπιάσουν στο θέμα των χρεών και της «Θέρμης».

Σε αυτή την πολεμική επιχείρηση, έχει στο πλευρό του τους συνδεσμίτες, όπως φαίνεται σε πρόσφατη ανακοίνωση. Έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι οργανωμένοι ήταν κοντά στη διοίκηση. Στο δρόμο, θα βρεθούν κι άλλοι… πονεμένοι.

Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Αρκεί να το καταλάβουν, όσοι λένε ότι είναι πλέον αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος και να αλλάξει η εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: