Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

«Εξαιρετική περίπτωση, αλλά με προϋποθέσεις το άρθρο 99»

Ο Πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μιλτιάδης Κανώτας, με αφορμή το άρθρο 99 στο οποίο επιδιώκει να υπαχθεί η ΠΑΕ Άρης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», καθώς και ο ίδιος έχει προσωπική πείρα για το ζήτημα, μετά την εφαρμογή του άρθρου και στην μπασκετική ομάδα του «Δικεφάλου» πριν λίγο καιρό.

Αναλυτικά:

Για το άρθρο 99 στο οποίο θέλει να υπαχθεί ο Άρη: «Είναι η τελευταία πράξη πριν την πτώχευση. Όταν μια ομάδα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα χρέη της τότε γίνεται μια προσπάθεια με το άρθρο 99 να της δοθεί ζωή 4 ετών. Δεν έχει καμία σχέση με το άρθρο 44. Το 99 δεν σου προσφέρει αυτή την ανακούφιση. Παζαρεύεις με τον κάθε έναν που χρωστάς και λογικό είναι ότι όσοι έχουν να πάρουν χρήματα μπορεί να τα χάσουν Όλοι βάζουν νερό στο κρασί τους προκειμένου να πάρουν τα λεφτά τους».

Για τις προϋποθέσεις που πρέπει να καλύπτει μια εταιρία για να υπαχθεί στο άρθρο 99: «Θα πρέπει να ελεγχτεί αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις. Πριν το δικαστήριο θα πρέπει να δει πως ορίζονται κατά κατηγορία τα χρέη του. Αν τα χρέη προς το δημόσιο είναι πάνω από το 50% θα πρέπει να το ξεχάσει το άρθρο 99 Σε αυτή τη ρύθμιση δεν θα έχει συμμετοχή το δημόσιο γιατί δεν θα κάνει καμία μείωση και ζητάει ένα σωρό γραφειοκρατικά και δεν φτάνει ο χρόνος. Αν είναι σε μικρότερο ποσοστό και έχουν τη δυνατότητα να συμφωνήσουν με το 51% του συνόλου των χρεών μπορούν να προχωρήσουν. Κάνεις μια προσφορά τον πιστωτή σου για λιγότερα χρήματα για να τα πάρει μέσα σε μια τετραετία. Πρώτα θα πρέπει να γίνει μια τεχνοοικονομική έκθεση. Επίσης θα πρέπει να γίνει δικαστήριο και είναι πολύ σημαντικό».

Για το τι θα γίνει αν κάποιος πιστωτής δεν δεχθεί τους όρους του άρθρου και το τι θα πρέπει να αντιπαραβάλλει μια ομάδα (στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Άρης) στο δικαστήριο: «Αυτός που δεν συμφωνεί θα πάρει όλα τα χρήματά του και με τους τόκους μετά την τετραετία. Αυτό αφορά ποδοσφαιριστές, προμηθευτές κ.ο.κ. Πρέπει να υπάρχει ένας έμπειρος δικηγόρος και ένας έμπειρος οικονομολόγος στην υπόθεση. Θα πρέπει να πείσεις το δικαστήριο ότι η ομάδα θα μπορέσει να ξεπληρώσει τους πιστωτές της σε αυτό το διάστημα».

Για τη γνώμη που έχει για το άρθρο 99: «Είναι εξαιρετική περίπτωση. Μπορεί να σε σώσει. Μετρημένοι είναι αυτοί που μπήκαν όμως. Οι υπόλοιποι εκτός του δημοσίου αν η εταιρία πτωχεύσει θα χάσουν όλοι τα λεφτά τους. Άρα θα είναι καλό για όλους».




πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: