Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Για μια θέση στον ...ήλιο!

Με στόχο την πρόκριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης Τσεχία και Πορτογαλία, αναμετρώνται απόψε στον πρώτο από τους τέσσερις προημιτελικούς. Οι Τσέχοι του Μίχαλ Μπίλεκ, έκαναν την έκπληξη και προκρίθηκαν ως πρώτοι από τον Α΄ όμιλο, με δύο νίκες (επί της Ελλάδας με 2-1 και της Πολωνίας με 1-0) και μία ήττα (4-1 από την Ρωσία).
Στηρίζουν τον τρόπο παιχνιδιού τους στην ενισχυμένη μεσαία γραμμή και στις μικρές αποστάσεις που χωρίζουν την άμυνα με το κέντρο (4-2-3-1), ενώ στην κορυφή της επίθεσης παίζει ο Μίλαν Μπάρος, με βοήθειες από τον Πετρ Γίρατσεκ. Ο έμπειρος επιθετικός δεν έχει πάρει πολλές φάσεις, όμως ανοίγει διαδρόμους στους μέσους και κάπως έτσι λειτουργεί επιθετικά η Τσεχία.
Ανασταλτικά οι Πιλάρ, Λιμπέρσκι, Πλάζιλ και Χούμπσμαν περιορίζουν τους μεσοεπιθετικούς του αντιπάλου, ενώ ο Πετρ Τσεχ προσφέρει ασφάλεια και εμπιστοσύνη κάτω από τα δοκάρια. Από την πλευρά τους, οι Πορτογάλοι προκρίθηκαν ως δεύτεροι από τον Β΄ όμιλο. Ηττήθηκαν 1-0 από την Γερμανία, αλλά νίκησαν 3-2 την Δανία και 2-1 την Ολλανδία παίρνοντας το "εισιτήριο" για τα προημιτελικά. Ο Πάουλο Μπέντο εμπιστεύεται το 4-3-3, με τους Ρονάλντο, Πόστιγκα και Νάνι στην γραμμή κρούσης. Κοεντράο και Μεϊρέλες ηγούνται της μεσαίας γραμμής, ενώ Πέπε και Μπρούνο Αλβες αναλαμβάνουν να περιορίσουν τις επιθέσεις του αντιπάλου. Αναμένεται μία άκρως ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, με τους Ίβηρες να είναι το φαβορί, κυρίως λόγω καλύτερης τεχνικής κατάρτισης και δημιουργικής ικανότητας, όμως οι Τσέχοι δεν πρόκειται να παραδοθούν, βασιζόμενοι στην δύναμη και την φυσική κατάσταση.

Ροζίτσκι: "Αισιόδοξος πως θα παίξω"

Στο μεταξύ αισιόδοξος για τη συμμετοχή του στον σημερινό προημιτελικό δήλωσε ο Τόμας Ροζίτσκι. Ο μέσος της Άρσεναλ δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις στον αχίλλειο, αλλά έλαβε μέρος σε ένα κομμάτι της χθεσινής προπόνησης. "Μετά την προπόνηση πιστεύω πως οι πιθανότητες να παίξω είναι αυξημένες. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αύριο αν θα μπορώ να αγωνιστώ", ανέφερε ο 31χρονος άσος, που αποχώρησε στο ημίχρονο του αγώνα με την Ελλάδα κι απουσίασε από το παιχνίδι με την Πολωνία.

Μπέντο: "Δώρο από τους παίκτες μου"

Από την πλευρά του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας τόνισε: "Είτε παίξει, είτε όχι ο Ροζίτσκι, αυτό δεν θα αλλάξει την δική μας στρατηγική στο παιχνίδι. Θέλουμε την πρόκριση και περιμένω από τους παίκτες να μου κάνουν ένα δώρο για τα σημερινά (σ.σ. χθεσινά) γενέθλια μου", είπε χαμογελώντας ο 43χρονος προπονητής και συμπλήρωσε: "Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσουμε στη διοργάνωση γιατί το αξίζουμε. Από παιχνίδι σε παιχνίδι παίζουμε καλύτερα και είναι πολύ σημαντικό πως ο Κριστιάνο (σ.σ. Ρονάλντο) σκόραρε στο προηγούμενο παιχνίδι. Ξέρουμε πως είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας και τα δύο γκολ με την Ολλανδία έφτιαξαν την ψυχολογία του".


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: