Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

"Μας ζήτησαν τις μετοχές, στην... πλάτη του κόσμου"

Χειμαρρώδεις ήταν η τοποθέτηση του Θωμά Γιαννόπουλου. Ο υπεύθυνος επί των νομικών θεμάτων του Φορέα δεν άφησε να πέσει κάτω τίποτα. Τα είπε έξω από τα δόντια, ρίχνοντας βολές κατά πάντων. Κατά πρώην παραγόντων, κατά της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης, όπως και του Ερασιτέχνη για τον ρόλο του στα κοινά του συλλόγου, προχωρώντας βεβαίως στην αποκάλυψη βόμβα περί μεταβίβασης των μετοχών!
Στην πολύωρη τοποθέτησή του, ο Θωμάς Γιαννόπουλος αποφάσισε να… τα πει όλα, με στοιχεία και έγγραφα που αποκαλύπτουν τα όσα βγήκε χθες και είπε ανοιχτά στον κόσμο του Άρη.

Την μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη στην οποία προχώρησε για… συνομωσία, η οποία πήγε να παιχτεί στην πλάτη του κόσμου του Άρη από την ΠΑΕ.
«Ενώ η ομάδα δεν έλαβε την άδεια, συνεχίσαμε για να βρεθεί μια λύση. Τότε σε συγκεκριμένη κουβέντα που έγινε με την ΠΑΕ, μας ζητήθηκε να μεταβιβάσουμε τις μετοχές της ΚΜΑ στην ΠΑΕ Άρης χωρίς προηγούμενη γ.σ. του σωματείου. Αυτό δεν έγινε ποτέ, δεν εγκρίθηκε ποτέ από το δ.σ.!
Το σωματείο δεν ανήκει σε μας προσωπικά. Ο Γιαννόπουλος δεν είναι ο μεγαλομέτοχος που θα άγεται και θα φέρεται από τις επιθυμίες του οποιουδήποτε. Εκείνη τη στιγμή, άμεσα, συστήσαμε το νομικό μας τμήμα και λάβαμε γνωμοδότηση. Τα γεγονότα είναι γεγονότα και επαληθεύονται με έγγραφα. Αν εμείς ενεργούσαμε με δόλο θα είχαμε μεταβιβάσει τις μετοχές σε μία μέρα. Δεν το κάναμε ποτέ, διότι ο κόσμος αποφασίζει, όχι εμείς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην δανειακή σύμβαση που λεγόταν ότι θα υπογράψει ο Θανάσης Αθανασιάδης με… τρίτους προκειμένου να μπουν στα ταμεία του Άρη, μέχρι τις 30 Ιουνίου, τα 2,5 εκ. ευρώ που χρειαζόταν και χρειάζεται η ΠΑΕ για την κάλυψη των απαιτητών υποχρεώσεών της.
Ο Θωμάς Γιαννόπουλος, λοιπόν, ξεκαθάρισε πως: «Ουδέποτε υπεγράφη σύμβαση του κ. Αθανασιάδη με τον οποιοδήποτε τρίτο και εμείς δεν την είδαμε ποτέ. Πως θα ήταν δυνατόν εμείς να προχωρήσουμε σε σύμβαση με την ΠΑΕ αν προηγουμένως ο κ. Αθανασιάδης δεν υπέγραφε με τον τρίτο; Εμείς περιμέναμε υπογεγραμμένη τη σύμβαση για να εισέλθουν και ύστερα ο κ. Αθανασιάδης να υπογράψει το μνημόνιο συνεργασίας με την ΚΜΑ για να είναι ο σύλλογος απολύτως κατοχυρωμένος. Αυτό το έγγραφο δεν υπογράφηκε ποτέ διότι ποτέ η ΠΑΕ Άρης δεν προχώρησε σε συμφωνία με τρίτο. Δεν ήταν δική μας δουλειά να εμπλακούμε εμείς στο τι θα υπέγραφε ο κ. Αθανασιάδης με οποιονδήποτε τρίτο. Δεν μπορούμε να ταυτιζόμαστε με τις επιλογές της ΠΑΕ Άρης, έχουμε συγκεκριμένο ρόλο και ευθύνη».
Αφενός από τα παραπάνω δύο κομμάτια προκύπτει ότι τα στελέχη της ΚΜΑ δεν είδαν υπογεγραμμένα έγγραφα για δανειακή σύμβαση του Θανάση Αθανασιάδη με οποιονδήποτε τρίτο (δηλαδή του κ. Πλα, όπως διέρρεαν από την ΠΑΕ), ενώ επίσης σημειώθηκε η απροθυμία των στελεχών να υπογράψουν το 10σέλιδο έγγραφο με τους όρους για την τήρηση που θα δέσμευαν τις δύο πλευρές, ΠΑΕ-ΚΜΑ.


Η απογοήτευση για τον Ερασιτέχνη


Μέσα σε όλα, ο Θωμάς Γιαννόπουλος, δεν έκρυψε την απογοήτευση του για την στάση του ΑΣ Άρης. «Από τον Ερασιτέχνη είμαι απογοητευμένος καθώς έχει τη δυνατότητα αν θεωρούσε ή αν θεωρεί ότι η ΚΜΑ ενέργησε με δόλο να διεξάγει από μόνος του διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΑΕ. Δεν το έκανε ό,ως ποτέ. Όσο αφορά τη λειτουργία του συλλόγου, τη συνεργασία των φορέων, δεν έγινε τίποτα απολύτως. Την ανυπαρξία της συνεργασίας του ΑΣ με την ΠΑΕ θα την χρεώσω ως αποτυχία της ΚΜΑ. Θα έπρεπε να τους φέρουμε σε ένα τραπέζι όλους μαζί. Το δυστυχές είναι ότι στη 01/06 υπήρξε παραίτηση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΠΑΕ χωρίς καμία ενημέρωση δική μας και προκηρύχτηκε ΓΣ μετόχων, πάλι χωρίς δική μας ενημέρωση. Αυτό το οποίο συνέβη στη 01/06 εμείς με απόλυτη ευθύνη επιλέξαμε να το θεραπεύσουμε αναβάλλοντας την ΓΣ. Δεν θέλαμε να βάλουμε στην τσέπη μας τα χρήματα από αυτόν που θα τα έβαζε με δάνειο στην ΠΑΕ, όπως κάποιοι είπαν».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: