Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

«Με τύχη μπορούμε να προκριθούμε»

«Με τύχη μπορούμε να προκριθούμε»
Καλύτερη ομάδα στο Euro θεωρεί την προσεχή αντίπαλο της Εθνικής, Γερμανία ο Μάκης Κατσαβάκης, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ωστόσο τόνισε ότι με σύμμαχο την τύχη μπορεί η Ελλάδα να τα καταφέρει.

Ο Έλληνας προπονητής είναι ικανοποιημένος με την παρουσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στη διοργάνωση, αν και θα ήθελε να δει περισσότερα πράγματα επιθετικά.

«Κλειδί» των Γερμανών θεωρεί τον Μεσούτ Εζίλ, ο οποίος είναι αμφίβολος για τον αυριανό προημιτελικό, ενώ από πλευράς Ελλάδας, «κρατά» κυρίως το ομαδικό πνεύμα.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Μάκης Κατσαβάκης στους 94,6 και την εκπομπή «Insiders»:

Για την πορεία της Εθνικής: «Ξεκινήσαμε με δυσκολίες στα δύο πρώτα παιχνίδια των ομίλων, όπου και στα δύο βρεθήξκαμε πίσω στο σκορ, ωστόσο το παλέψαμε και τελικά ήρθαν τα αποτελέσματα που χρειαζόμασταν. Το ουσιαστικό είναι ότι είμαστε στα προημιτελικά της διοργάνωσης και σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί μεγάλη επιτυχία, παρά το γεγονός ότι γενικά είμαστε γκρινιάρηδες σαν λαός και βγάζουμε γρήγορα και λανθασμένα συμπεράσματα. Θα μπορούσαμε επιθετικά να είμαστε σε γενικές γραμμές καλύτεροι, αλλά είναι ικανοποιητικό και αυτό που παίζουμε. Αν υπολογίσουμε στην προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά την απώλεια του Αβραάμ Παπαδόπουλου, ο οποίος συγκαταλέγεται στους 6-7 κορυφαίους στην Ευρώπη, τότε όλα πήγαν πολύ καλά. Ευτυχώς ξεπηδά και ο Κυριακός Παπαδόπουλος, που εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις του».

Για το παιχνίδι του προημιτελικού κόντρα στη Γερμανία: «Με τη Ρωσία δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να πιέσουμε. Για αυτό και ξεκινήσαμε ιδιαίτερα επιθετικά σε σχέση με τα προηγούμενα. Την Παρασκευή έχω την αίσθηση ότι θα προσπαθήσουμε να αιφνιδιάσουμε στα πρώτα λεπτά και να συνεχίσουμε συντηρητικά. Σίγουρα έχουμε απέναντι μας, αντικειμενικά και ξέχωρα από τα πολιτικά, την καλύτερη ομάδα του θεσμού, γιατί και η Ισπανία, που θεωρούταν φαβορί δεν παίζει τόσο καλά, όσο πιστεύαμε στην αρχή. Αν έχουμε την τύχη με το μέρος μας, μπορούμε να καταφέρουμε το δύσκολο και να βρεθούμε στα ημιτελικά του Euro».

Για τους παίκτες"κλειδιά" των δύο ομάδων: «Ο Εζίλ αν δεν παίξει τότε α είναι σημαντική απώλεια. Όταν κολλάει η επίθεση των Γερμανών, είναι από τους λίγους που μπορούν να δώσουν λύσεις. Ο Σβαϊνστάιγκερ έχει σημάδια κόπωσης, με συνεχές ντεφορμάρισμα και είναι ερωτηματικό αν θα μπορέσει να προσφέρει. Στην Εθνική μας κλειδί ήταν ο Αβραάμ που έφυγε, αλλά όπως είπα και νωρίτερα έχει αντικατασταθεί επάξια. Ο Καραγκούνης έδωσε μια πνοή με τον ψυχισμό του, αλλά και αυτός δεν θα αγωνιστεί. Ομαδικά μόνο μπορούμε να τα καταφέρουμε, δεν έχουμε κάποιο συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή που μπορεί να σηκώσει στις πλάτες την ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: