Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

«Τεχνοκράτες και άφθαρτοι στο νέο Δ.Σ.»

Ο πρόεδρος του ΑΣ Άρη, Νίκος Παπαδόπουλος, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα» για το διοικητικό και οικονομικό μέλλον της ΠΑΕ Άρης, αλλά και για τα σενάρια υπαγωγής των «κίτρινων» στο άρθρο 99.

Αναλυτικά:

Αρχικά τόνισε: «Είναι δύσκολα τα πράγματα. Έχει χαθεί πολύς χρόνος, όσον αφορά τη διοικητική εξέλιξη. Έχουν γίνει κάποιες ζυμώσεις, αλλά έχουμε φτάσει σε σημείο μηδέν. Πρέπει να κατατεθούν κάποιες προτάσεις. Πρέπει όλοι οι Αρειανοί και ειδικότερα οι παράγοντες με αίσθημα ευθύνης να στηρίξουν την προσπάθεια και να υπάρξει συσπείρωση».

Για το αν θα πρέπει να μείνει στη νέα διοίκηση ο Αντώνης Ζαμπέταςνκαι για τη νέα διοίκηση: «Το θέμα είναι απλό. Έχει βάλει (σ.σ. Ζαμπέτας) την υπογραφή του και έχει ευθύνες απέναντι στο δημόσιο. Αυτοί που έκαναν το κακό στον Άρη παραιτήθηκαν. Ο Σκόρδας έβαλε τις υπογραφές του πριν από κάποια χρόνια και από κει και πέρα διπλασιάστηκε το έλλειμμα. Τα 7 μέλη από το απερχόμενο συμβούλιο έχουν παραιτηθεί. Έχουν μείνει μόνο οι Ζαμπέτας, Γρόλλιος και Αθανασιάδης για να μην μείνουμε ακέφαλη.

Το νέο συμβούλιο πρέπει να είναι άφθαρτο και όσο δυνατόν να έχει και μια οικονομική δυνατότητα. Έτσι θα μπορέσει να συσπειρωθεί και ο κόσμος. Θεωρώ ότι αυτό θα πρέπει να είναι το πρωτεύων θέμα από την ΚΜΑ και σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να πορευθούμε όλοι. Να αυτοί που θα έρθουν μπορούν να βοηθήσουν κα οικονομικά ακόμη καλυτέρα. Οι νέοι άνθρωποι θα πρέπει να είναι τεχνοκράτες και να βάλλουν προτεραιότητα στα βραχυπρόθεσμα χρέη και ύστερα τα υπόλοιπα. Επίσης θα πρέπει να γίνει και μια ανταγωνιστική ομάδα, άρα το έργο της νέας διοίκησης θα είναι πολύ δύσκολο.

Για το άρθρο 99 για το οποίο γίνεται προσπάθεια ούτως ώστε να υπαχθεί ο Άρης: «Είναι μια προοπτική αυτή, αλλά αυτό μονομερώς δεν φτάνει. Χρειάζονται και άλλες λύσεις. Δυστυχώς μετά από 8 χρόνια και το άρθρο 44 υπάρχουν χρέη. Το σύστημα δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Θα πρέπει να υπάρξουν μηχανισμοί. Επίσης υπάρχει και ένας αρνητικός παράγοντας με τη φορολογία του 45% των συμβολαίων και είναι πολύ δύσκολο να εμφανίσεις θετικό ισολογισμό. Αν δεν ακολουθήσεις σφικτή πολιτική δεν γίνεται να έχεις κέρδος σαν ομάδα. Άρα και το όλο σύστημα ευθύνεται. Το άρθρο 99 είναι μια λύση, αλλά δεν ξέρουμε αν θα έχει αποτέλεσμα. Είναι κάτι προσωρινό, αλλά θα πρέπει να το δούμε γενικότερα ότι θα πρέπει να είναι βιώσιμη και για το μέλλον η εταιρία».

Για τις ευθύνες των πρώην παραγόντων: «Η παρελθοντολογία βοηθάει μόνο για να μην επαναληφθούν τα λάθη. Θα πρέπει να δούμε πως θα γίνεται καλύτερος έλεγχος από δω και πέρα. Ο κόσμος του Άρη ζητάει όραμα. Θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τον ελεγκτικό μηχανισμό».

Για τις ευθύνες που θα πρέπει να αποδοθούν στα πρώην στελέχη της διοίκησης: «Αν έχουν φάει λεφτά αυτοί και θα αποδειχθεί θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Όμως το θέμα αυτή τη στιγμή είναι να βρεθούν λεφτά. Το νέο συμβούλιο θα πρέπει να συσπειρώσει τον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: