Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Στον τελικό του Λιμπερταδόρες η Κορίνθιανς!!

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Κορίνθιανς προκρίθηκε στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες αποκλείοντας τη Σάντος με ισοπαλία 1-1.
Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, στο 47ο λεπτό, ο Ντάνιελ πέτυχε το «χρυσό», όπως αποδείχθηκε, γκολ. Οι «τιμάο» εκμεταλλεύτηκαν το εκτός έδρας 1-0 του πρώτου παιχνιδιού και εξασφάλισαν την πρόκριση διατηρώντας το 1-1 μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Ο Νεϊμάρ είχε ανοίξει το σκορ για τη Σάντος στο 39ο λεπτό. Πάντως οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν απειλητικά την εστία του Κάσιο στο πέμπτο λεπτό με τον Ντουρβάλ, στο ένατο λεπτό με τον Άλαν Κάρντετς και στο 31ο με τον Μπόργκες. Τελικά ο Νεϊμάρ ισοφάρισε το σκορ του πρώτου αγώνα, αφού πήρε ριμπάουντ από κοντινή προβολή του Μπόργκες στο δοκάρι.
Ακολούθησε το 1-1 με τον Ντάνιελ και η Κορίνθιανς συνέχισε με δύο σημαντικές ευκαιρίες για το 2-1. Πάντως το 1-1 ήταν αρκετό. Άλλωστε οι γηπεδούχοι περιόρισαν σημαντικά τους αντίπαλους στο δεύτερο κομμάτι του ματς. Κορυφαίος των νικητών, ανασταλτικά και δημιουργικά, ήταν ο Άλεξ.
Πλέον η Κορίνθιανς περιμένει τον έτερο φιναλίστ, ο οποίος θα καθοριστεί από τον αυριανό (22/06, 03:15) αγώνα ανάμεσα στην Ουνιβερσιδάδ της Χιλής και την Μπόκα Τζούνιορς. Οι Αργεντινοί είχαν κερδίσει με 2-0 το πρώτο παιχνίδι. Σημειώνουμε πως οι τελικοί της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής θα διεξαχθούν στις 27 Ιουνίου και στις 4 Ιουλίου (πιθανότατα ξημερώματα των επόμενων ημερών στην Ελλάδα).
Κορίνθιανς: Κάσιο, Τσικάο, Λεάντρο Καστάν, Φάμπιο Σάντος, Αλεσάντρο, Ντανίλο, Άλεξ, Ραλφ, Παουλίνιο, Ζορζ Ενρίκε Ντε Σόουζα, Βίλιαν (46’ Λίεντσον).
Σάντος: Ράφαελ, Ενρίκε, Έντου Ντρασένα, Ζουάν, Ντουρβάλ, Αρούκα, Αντριάνο (74’ Αντριάνο), Γκανσό, Μπόργκες (79’ Ντίμπα), Άλαν Κάρντετς, Νεϊμάρ.

πηγή: onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: