Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Όταν τα γήπεδα γίνονται θέατρο πολέμου!!

Το θερμό κλίμα ενόψει του αυριανού προημιτελικού του Euro ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία δεν είναι τίποτα μπροστά σ’ αυτά που έχουμε δει πολλές φορές εδώ κι αρκετές δεκαετίες.
Όταν τα γήπεδα γίνονται θέατρο πολέμου!
Αν και είμαστε σίγουροι ότι για το ματς της Εθνικής μας όλα, τελικά, θα κυλήσουν ομαλά και θα επικρατήσουν οι ψυχραιμότεροι.
Δεν είναι δα και τόσο έκρυθμη η κατάσταση. Δυστυχώς, λοιπόν, όταν εμπλέκεται η πολιτική με τα γήπεδα γίνονται μερικές φορές και φριχτά περιστατικά.
Όπως τον Φεβρουάριο του 2012 με τα αιματηρά επεισόδια στον αγώνα μεταξύ των αιγυπτιακών ομάδων Αλ Αχλί και Αλ Μάσρι. Περισσότεροι από 70 οπαδοί χάσανε τη ζωή τους στα επεισόδια που είχαν κι "εμφυλιακά" χαρακτηριστικά.
Πριν από περίπου δυο δεκαετίες είχε γίνει ο χαμός στο Ερυθρός Αστέρας - Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Ήταν εκείνη η εποχή που γινόταν η διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας και ο τόπος έβραζε μεταξύ Κροατών και Σέρβων.
Αν θέλουμε να πάμε ακόμα πιο πίσω, τότε θα φτάσουμε στο 1969 με τον αγώνα μπαράζ για το Μουντιάλ μεταξύ Ονδούρας - Ελ Σαλβαδόρ. Υπήρχε ένταση μεταξύ των δυο χωρών και γίνανε βίαια επεισόδια, με θεατές να χάνουν την ζωή τους.
Φυσικά έχουν γίνει κι άλλα σκηνικά. Όπως το 2009 μεταξύ Αιγύπτου - Αλγερίας στα προκριματικά για το Mουντιάλ 2010, παλιότερα μεταξύ Αργεντινής κι Αγγλίας για τον πόλεμο στα Φόκλαντ την δεκαετία του '80 κλπ.
Γενικά, δεν θεωρείται καλό πράγμα να υπάρχει τέτοιο μπλέξιμο πολιτικής - ποδοσφαίρου, αφού επειδή το πάθος είναι μεγάλο, πολλές φορές η κατάσταση ίσως να ξεφεύγει…

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: