Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2012

Ηρεμα, παιδιά, δεν ...πολεμάμε, για μπάλα μιλάμε!!

Δηλώνω ευθαρσώς πως πρώτος σιχαίνομαι όταν βλέπω τα υπερφίαλα μούτρα της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Γράφει ο Βασίλης Βέργης.
Ηρεμα, παιδιά, δεν ...πολεμάμε, για μπάλα μιλάμε
Αλλά, ως έντιμος και ειλικρινής άνθρωπος, συμπληρώνω ότι αντίστοιχα ΣΙΧΑΙΝΟΜΑΙ κάθε φορά που βλέπω τα μούτρα των Ελλήνων πολιτικών να μου λένε αλλεπάλληλα ψέματα. Δεν απαλλάσσονται οι μεν από το... σιχασόμετρό μου επειδή έχουμε γεννηθεί στην ίδια πατρίδα, ενώ οι δε είναι από... αλλού. Το αντίθετο, θα έλεγα. Οι Γερμανοί πολιτικοί με τον έμφυτο κυνισμό τους λογικό είναι να μη δίνουν δεκάρα για τη ζωή μου. Οι Ελληνες πολιτικοί, όμως, δεν είναι λογικό να στείλουν (μια και καλή) τη ζωή μου στη δεκάρα...
Ναι, όπως κι εσείς, όπως ΟΛΟΙ, γουστάρω να νικήσει αύριο η Εθνική Ελλάδας τη Γερμανία για... χίλιους λόγους πέρα από το ποδόσφαιρο. Ναι, θα το πανηγυρίσω τρελά, ναι, πιθανότατα θα γράφω βουρκωμένος. Ομως καιρός είναι να προσγειωθούμε και πάνω απ' όλα να είμαστε σοβαροί. ΕΙΔΙΚΑ όλοι όσοι είμαστε στα ΜΜΕ της Ελλάδας. Αυτήν τη φορά ας μην (ξανα)παίξουν τα εγχώρια Μέσα το ρόλο του «σημαιοφόρου» της γραφικότητας. Γιατί ενίοτε αυτή είναι πολύ επικίνδυνη.
Κύριοι και κυρίες, μιλάμε για ποδοσφαιρικό παιχνίδι Ελλάδας - Γερμανίας και όχι για... πόλεμο! Ημαρτον, δηλαδή. «Πατσαβούρες», «φυλλάδες», Μέσα αστεία υπάρχουν παντού στον πλανήτη. Δεν έχουν εθνική ταυτότητα. Δεν γίνεται, λοιπόν, να αναγάγουμε ηλίθια δημοσιεύματα σε ισότιμους «συνομιλητές».
Το χρέος δεν θα σβηστεί αν νικήσει η Εθνική μας ούτε θα μας πετάξουν από το ευρώ αν νικήσει η ομάδα του Λεβ. Ναι, η συντριπτική πλειονότητα των Ευρωπαίων θα πανηγυρίσει στο ενδεχόμενο ελληνικής νίκης, όμως αν συμβεί το αντίθετο, δεν θα... καταστραφούμε περισσότερο απ' ό,τι μας έχουν καταστρέψει ήδη οι Ελληνες πολιτικοί.
Δεν θα είναι «ήρωες» τα παιδιά του Σάντος αν νικήσουν και «εθνικοί μειοδότες» αν χάσουν. Ποδοσφαιριστές που πάλεψαν θα είναι και στη μία και στην άλλη περίπτωση. Ας το αναγνωρίσουμε κι ας σταματήσουμε να τους φορτώνουμε περισσότερα βάρη απ' όσα ήδη έχουν. Στο κάτω κάτω ο κόουτς και οι παίκτες του είναι ΗΔΗ απόλυτα επιτυχημένοι. Ας πάμε, λοιπόν, σε αυστηρά ποδοσφαιρική προσέγγιση στην κριτική μας.
Ναι, κι εγώ όπως όλοι θέλω να δω ζαρωμένα τα μούτρα της Μέρκελ στο γήπεδο, αν νικήσει η Εθνική Ελλάδας. Ομως, βασικά θα ήθελα να δω τα μούτρα της να... σκάνε στην περίπτωση που η νέα ελληνική κυβέρνηση συμπεριφερθεί -ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ- ως ΕΛΛΗΝΙΚΗ κι όχι ως μνημονιακο-υποτελειακή. Γιατί αυτό έχει άμεση σχέση με τη ζωή μας. Το ποδόσφαιρο είναι το δεύτερο ωραιότερο πράγμα στην καθημερινότητά μας. Μην παραμυθιαζόμαστε...
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: