Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε»

«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε»
Ο Αντώνης Νικοπολίδης, ένας από τους πρωταγωνιστές του θριάμβου της Εθνικής ομάδας στο Euro του 2004 απάντησε στα tweets των θαυμαστών του για λογαριασμό της ιστοσελίδας της UEFA ενόψει του παιχνιδιού της Ελλάδας με τη Γερμανία.

Ο πρώην τερματοφύλακας, τόνισε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν έχει τίποτα να χάσει παρά μόνο να κερδίσει κόντρα σε έναν ισχυρότερο αντίπαλο, μίλησε για τα ατού της «γαλανόλευκης», για την απουσία του Καραγκούνη, ενώ συνέκρινε και την τωρινή ομάδα με αυτή του Εuro της Πορτογαλίας.


Αναλυτικά τα όσα απάντησε ο Αντώνης Νικοπολίδης

Πως αισθάνεσαι καθώς πλησιάζει ο προημιτελικός με τη Γερμανία; (realnadom4lyfe)

«Πιστεύω πως από τη στιγμή που δεν είμαστε τα φαβορί για τη νίκη, η πίεση τα είναι στους Γερμανούς και όχι σε εμάς. Φτάσαμε ως εδώ δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας ως ομάδα και πιστεύω ότι από εδώ και στο εξής δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε».


Ποια τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας σε σχέση με τη Γερμανία; (OfficialLaxmi)

«Παίζουμε κόντρα σε μια από τις κορυφαίες ομάδες αυτή τη στιγμή, που μπορεί ακόμα και να κερδίσει το τουρνουά. Τα βασικά πλεονεκτήματά μας είναι η καλή μας άμυνα και ότι κάνουμε γρήγορες αντεπιθέσεις. Θα επικεντρωθούμε σε αυτά και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά!».


Ποια ιδιαίτερη προετοιμασία θα πρέπει να γίνει για τον αγώνα με τη Γερμανία; (christopherreno)

«Βασικά, δεν νομίζω ότι η ομάδα θα πρέπει να κάνει κάτι ιδιαίτερο. Εκτός από το να … κατασκοπεύσουν και να μελετήσουν τους αντιπάλους, ψάχνοντας για τις ατέλειές τους και τα δυνατά τους σημεία, δεν έχεις και πολλά να κάνεις. Είναι ένα τόσο σημαντικό ματς που οι παίκτες θα είναι από μόνοι τους εξαιρετικά συγκεντρωμένοι, όποτε είναι άσκοπο για τον προπονητή να προσπαθήσει να ενισχύσει το ηθικό τους».


Η θέση του τερματοφύλακα πριν το Euro 2012 αποτέλεσε αντικείμενο έντονων συζητήσεων. Τι πιστεύεις; Είναι το τέρμα σε καλά χέρια; (FutboldelEgeo)

«Πιστεύω ότι ο Μιχάλης (Σηφάκης), παρότι ο τραυματισμός του τον κράτησες έξω για αρκετό καιρό μέσα στη σεζόν, έδειξε στο παιχνίδι με τη Ρωσία ότι είναι σε καλή κατάσταση. Μοιάζει να έχει αυτοπεποίθηση και όλοι ελπίζουμε ότι θα είναι το ίδιο καλώς όπως και στο τελευταίο ματς».


Τι θα πρέπει να κάνει διαφορετικά η Εθνική δεδομένης της απουσίας του Γιώργου Καραγκούνη; (ChrisKardy)

«Ο Γιώργος είναι ένας ιδιαίτερος παίκτης, και ίσως λόγω του πάθος του και της εμπειρίας του –όχι μόνο ως παίκτη αλλά και ως ανθρώπου- να είναι δύσκολο να αντικατασταθεί. Έχει έναν πολλαπλό ρόλο στην ομάδα. Είμαι βέβαιος, όμως, ότι όποιος και να παίξει στη θέση του θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει την ομάδα».


Οι Γερμανοί έχουν πολύ καλή άμυνα. Νομίζεις ότι οι αντεπιθέσεις μπορούν να κερδίσουν το παιχνίδι; (lddavidm)

«Αν κρατήσουμε τη Γερμανία έξω από τη μικρή περιοχή για μεγάλο διάστημα, τότε στο τέλος του παιχνιδιού θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να σκοράρουμε και να πάρουμε τη νίκη».


Ποια είναι η γνώμη σου για τις εμφανίσεις της Εθνικής στη διοργάνωση; Μπορούν να επαναλάβουν την επιτυχία του 2004; (SaifulHamdi)

«Νομίζω πως εκτός από κάποια ημίχρονα που δεν παίξαμε τόσα καλά, η ομάδα ως σύνολό αλλά και οι παίκτες ως μονάδες τα έχουν πάει καλά, ιδίως απέναντι σε Πολωνία και Ρωσία. Ήταν όλο θέμα τακτικής, φυσικά συστήματος αλλά και του χαρακτήρα που έχει η ομάδα μας, όπως έχουμε δείξει και τα τελευταία χρόνια. Έχω την πεποίθηση πως αν αντιμετωπίζαμε κάποια άλλη ομάδα και όχι τη Γερμανία, τότε ίσως μπορούσαμε να επαναλάβουμε την επιτυχία του 2004».


Πιστεύεις ότι η τωρινή ομάδα που έχουμε είναι καλύτερη ή χειρότερη από εκείνη του 2004; (dpanagis1)

«Βλέπω περισσότερες ομοιότητες παρά διαφορές. Με αυτό, εννοώ ότι ο τρόπος που προσεγγίζουμε τα παιχνίδια, η τακτική και πολλά στοιχεία που χαρακτηρίζουν την Εθνική ομάδα αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά, παραμένουν σχεδόν ίδια. Έχουν μια καλά οργανωμένη άμυνα και αντεπιτίθενται γρήγορα. Αυτά ήταν τα στοιχεία που βοήθησαν και εμάς το 2004 και πιστεύω ότι τα πλεονεκτήματα της Εθνικής του 2012 είναι λίγο ή πολύ τα ίδια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: