Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Παγιδευμένοι στην ίδια συζήτηση!!

Στο ΟΑΚΑ νόμιζες ότι υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους σωτήρες παρά για το πώς η ΑΕΚ θα κερδίσει τον Αρη. Γράφει ο Αντώνης Καρπετόπουλος.
Παγιδευμένοι στην ίδια συζήτηση
H τελική ισοπαλία θύμισε τις προηγούμενες ήττες - μόνη διαφορά ότι αυτή τη φορά η «Ενωση» κατάφερε ν ανοίξει το σκορ. Ο Αρης χωρίς να κάνει τίποτα ιδιαίτερο, περίμενε κι αυτός τη στιγμή του λάθους, όπως ο Αστέρας και η Ξάνθη: αυτή τη φορά το έκανε ο Κατίδης που πούλησε μια μπάλα, η άμυνα της ΑΕΚ ήταν ψηλά, ο Αγκάνθο βρήκε έναν διάδρομο άδειο και η ισοφάριση ήταν εύκολη υπόθεση.

Λίγο πριν από το παιχνίδι του ΟΑΚΑ είδαμε τον ΠΑΟΚ να κερδίζει δύσκολα τον Αστέρα (που δεν μπορεί να πανηγυρίσει για το παγκόσμιο ρεκόρ σημαδέματος δοκαριών του Ράγιος…) και τον Ατρόμητο του Μπάγεβιτς να αφήνει δύο βαθμούς στον Πλατανιά. Οι επιπολαιότητες της άμυνας της Τρίπολης αποδείχτηκαν περισσότερες από το καταστροφικό παιχνίδι του Κουμάλο - αυτή τη φορά ο Αθανασιάδης σκόραρε με πέναλτι κι αυτή ήταν η τρίτη ανατροπή του ΠΑΟΚ στη σεζόν: χαρακτήρας υπάρχει, αλλά χωρίς αμυντική σταθερότητα πρωτάθλημα ως πρωταγωνιστής δύσκολα κάνεις.

Σε ένα πρωτάθλημα ομάδων που σκοράρουν με το σταγονόμετρο, όποιος έχει σέντερ φορ που ξέρει να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα έχει αβαντάζ τεράστιο: ο Ολυμπιακός τέτοια φορ έχει τρία, αφού πίσω από τον βασικό του Ράφικ Τζεμπούρ, υπάρχουν ο Μήτρογλου και ο Πάντελιτς, σκόρερ ράτσας. Επιπλέον ο Ολυμπιακός έχει κι ένα ακόμα πλεονέκτημα: ο Τζεμπούρ μπορεί εύκολα να παίξει ως ελεύθερος κυνηγός ανοίγοντας διαδρόμους για τον συμπαίκτη - φορ και σερβίροντάς του ασίστ. Αυτό έγινε στα Γιάννενα: όταν ο Ζαρντίμ έριξε τον Μήτρογλου στο ματς η άμυνα των γηπεδούχων κατέρρευσε. Η νίκη θα ήταν ευκολότερη αν στην άμυνα των «ερυθρολεύκων» δεν υπήρχαν ασυνεννοησίες λίγο πολύ όλων: ο ασταθής Κάρολ, ο κάπως νευρικός Σιόβας, ο ράθυμος Μοντέστο και οι εκτός κλίματος Παπάζογλου και Μανωλάς επέτρεψαν στον Ιλιτς και τον Ντε Βινσέντι (κυρίως) να δημιουργήσουν ένα πλήθος από κινδύνους – στο ματς με τη Σάλκε η άμυνα θα ναι τελείως διαφορετική σε πρόσωπα.

Αν ο Ολυμπιακός καρδιοχτύπησε στα Γιάννενα στο τέλος, ο Παναθηναϊκός στην Κομοτηνή στο φινάλε έπαθε έμφραγμα. Ο Παπαδόπουλος, που πέτυχε για πρώτη φορά στην Ελλάδα γκολ με φανέλα άλλης ομάδας πλην του Παναθηναϊκού, τιμώρησε την αστοχία των άσφαιρων κυνηγών του Φερέιρα και αφιέρωσε τη νίκη στους υγιείς οπαδούς του ΠΑΟ. Ο Παπ είχε τέσσερα μόλις γκολ στα τελευταία έξι χρόνια - αλλά από έναν παίκτη που γκολ έχει βάλει πολλά στην καριέρα του μπορεί να περιμένεις να βρει τον εαυτό του: αναρωτιέμαι τι μπορεί να περιμένεις από κυνηγούς και χαφ που στην καριέρα τους δεν έχουν σκοράρει ποτέ! Από τους 11 της αρχικής ενδεκάδας του Φερέιρα ο καλύτερος σκόρερ ήταν ο Χριστοδουλόπουλος, που γκολτζή δεν τον λες. Το κακό για τον ΠΑΟ είναι ότι η αφλογιστία των κυνηγών του είναι ήδη θέμα συζήτησης: όταν στην Ελλάδα ξεκινάνε οι συζητήσεις, όλα γίνονται χειρότερα.
Πηγή: Sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια: