Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

ΕΣΑΚΕ: Απόφαση για αναβολή της πρεμιέρας της Α1!!

Την απόφαση να προχωρήσουν στην αναβολή της έναρξης της Α1 πήραν οι ομάδες της Basket League ΟΠΑΠ, λόγω της μη συμφέρουσας οικονομικής προσφοράς που έχει καταθέσει στον ΕΣΑΚΕ η διοίκηση της ΕΡΤ, για τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε σύνολο 14 ομάδων που έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, 11 τάχθηκαν υπέρ της αναβολής, Ολυμπιακός και Καβάλα υπέρ της έναρξης του νέου πρωταθλήματος, ενώ ο Παναθηναϊκός κράτησε ουδέτερη στάση και ψήφισε λευκό. Δεν συμμετείχε στην συνεδρίαση ο ΚΑΟΔ, ωστόσο και ο δικός του εκπρόσωπος, τηλεφωνικά, τάχθηκε υπέρ της αναβολής.
Εδώ και αρκετές ημέρες οι περισσότερες ομάδες της Α1 είχαν καταστήσει σαφείς τις προθέσεις τους για την αναβολή, αφού δεν αποδέχονται την πρόταση της ΕΡΤ για το νέο τηλεοπτικό συμβόλαιο με μειωμένες αποδοχές σε ποσοστό που ξεπερνά το 35%. Ο Κολοσσός, λόγω της συμμετοχής της ομάδας της Ρόδου στο ματς κυπέλλου με τον ΚΑΟΔ, απέστειλε επιστολή, τονίζοντας την αντίθεσή του στην έναρξη της Basket League ΟΠAΠ.
Από την πλευρά της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο αντιπρόεδρός της, Μάνος Παπαδόπουλος τόνισε στη διάρκεια της συνεδρίασης, ότι θα πρέπει να κινηθούν άμεσα και δραστικά οι ομάδες της Α1 προς την πλευρά της πολιτείας και να πιέσουν με κάθε τρόπο, ώστε το μπάσκετ να πάρει επιτέλους αυτά που του αξίζει.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΑΕ Ολυμπιακός, δια του εκπροσώπου της, διεμήνυσε ότι θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η εποχή που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη, ως προς τα οικονομικά δεδομένα και ότι αν δεν υπήρχε η κρατική ενίσχυση, το μπάσκετ δεν θα είχε καθόλου πόρους. 



πηγή: onsports.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: