Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Γιοβάνοβιτς: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να απειλήσει τον Ολυμπιακό»

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τον ΑΠΟΕΛ, το ελληνικό πρωτάθλημα και τον Ηρακλή.



Αρχικά αναφέρθηκε στο ότι ο ΑΠΟΕΛ δεν αγωνίζεται σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση:

«Είναι περίεργη αίσθηση ο στόχος ήταν να προκριθούμε στους ομίλους του Europa League αλλά δεν τα καταφέραμε γιατί δεν παίξαμε καλά στους δύο νοκ άουτ αγώνες. Θα κοιτάξουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο».

Για την καλή πορεία του ΑΠΟΕΛ τα τελευταία χρόνια:

«Εκείνο που μας οδήγησε σε υψηλό επίπεδο είναι ότι είχαμε μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια δεν άλλαζε το προφίλ της. Φέτος το καλοκαίρι προχωρήσαμε σε αρκετές αλλαγές, εννιά παίκτες έφυγαν και ήρθαν εννιά καινούργιοι, ξεκινάει ένας καινούριος κύκλος για την ομάδα. Τη φετινή χρονιά θα δημιουργήσουμε ομάδα για τα επόμενα τρία χρόνια».

Για το πόσο σημαντικό είναι να συμμετέχεις σε μια Ευρωπαϊκή διοργάνωση:

«Δεν νομίζω ότι το ποδόσφαιρο μπορεί αυτήν την εποχή να παραβλέψει τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω των οικονομικών. Είναι ένας τρόπος οι ομάδες να εξασφαλίζουν κάποια χρήματα. Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει τα προβλήματα που έχουν άλλες ομάδες αλλά στόχος μας είναι κάθε χρόνο να παίρνουμε μια θέση που οδηγεί στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις».

Για τα βήματα προόδου που έχει κάνει το Κυπριακό πρωτάθλημα:

«Τα τελευταία χρόνια πετύχαμε πολλά στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, οι ομάδες όμως που προχώρησαν στην Ευρώπη δεν δώσανε πολλά λεφτά σε παίκτες. Το επίπεδο έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια και χωρίς τις μεγάλες επενδύσεις, οφείλεται στην καλύτερη οργάνωση και τις λίγες αλλαγές στα ρόστερ».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα:

«Σίγουρα είναι τελείως διαφορετικό, είναι ο Ολυμπιακός που έχει ξεφύγει από τις άλλες ομάδες, ο Ατρόμητος και ο ΠΑΟΚ έχουν σοβαρές βλέψεις αλλά εκείνο που πλήττει το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, ο Άρης και η ΑΕΚ που έχουν αποδυναμωθεί πολύ. Η κρίση φέρνει νέους Έλληνες παίκτες άλλα οι ομάδες αυτές είναι μεγάλες και δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν αυτά τα παιδιά».

Για τον Ολυμπιακό:

«Θεωρώ ότι ο Ολυμπιακός έχει το πλεονέκτημα. Ο ΠΑΟΚ ο οποίος έχει μια σταθερή διοίκηση, είναι καλός και στο αγωνιστικό κομμάτι μπορεί να απειλήσει τον Ολυμπιακό. Για τον Ολυμπιακό δεν θα είναι εύκολα γιατί οι φίλαθλοί του θα περιμένουν να πάρει πιο εύκολα το πρωτάθλημα από τις άλλες φορές και έχουν απαιτήσεις και στην Ευρώπη. Θα είναι σημαντικό για το ελληνικό πρωτάθλημα να προχωρήσει στην Ευρώπη».

Για τον Ηρακλή:

«Είναι η μόνη ομάδα που υποβιβάστηκε χωρίς λόγο, υπήρχαν ομάδες που ήταν σε χειρότερη κατάσταση. Ενδεχομένως η επιστροφή στην Β? κατηγορία να είναι σημαντική αλλά θα ταλαιπωρηθεί από αυτούς τους υποβιβασμούς. Τον Ηρακλή τον παρακολουθώ, δεν γνωρίζω το ρόστερ της ομάδας αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο ή να χτίσει μια ομάδα που θα μπορέσει να ανέβει τα επόμενα χρόνια».

Τέλος, αναφέρθηκε στην απόφασή του να απομακρυνθεί από τον ΑΠΟΕΛ:

«Ήταν δική μου απόφαση γιατί θεώρησα ότι ήμουν υπεύθυνος για τον αποκλεισμό της ομάδας από την Ευρώπη, δεν υπήρχε άλλος λόγος να φύγω. Είχα ευθύνες και θέλησα να φύγω, τελικά έμεινα και στόχος μας είναι να κάνουμε μια καλή ομάδα που θα πρωταγωνιστεί σε Ευρώπη και πρωτάθλημα».





πηγή: metrosport.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: