Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Καπετάνος ένα, Φαν Πέρσι δύο…!!

Καπετάνος ένα, Φαν Πέρσι δύο…
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το δύο στα δύο στον όγδοο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ, περνώντας νικηφόρα από την Ρουμανία και την έδρα της Κλουζ με 2-1.

Ο Παντελής Καπετάνος άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους αλλά ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι και ο Γουέιν Ρούνεϊ με δύο γκολ και δύο ασίστ αντίστοιχα, έφεραν τους «κόκκινους διαβόλους» στην κορυφή του ομίλου.

Μεγάλη νίκη για την Μπράγκα που νίκησε στην Τουρκία την Γαλατάσαραϊ με 2-0 και ρέφαρε την εντός έδρας ήττα της πρώτης αγωνιστικής από την Κλουζ.

Ο Παντελής Καπετάνος έβαλε φωτιά στο «Κωνσταντίν Ραντουλέσκου» στο 14ο λεπτό, όταν μετά από καταπληκτική μπαλιά του Μπαστός, ο Σουτζού υποδέχθηκε την μπάλα και έκανε την παράλληλη σέντρα από τα δεξιά, βρίσκοντας τον Έλληνα επιθετικό που ξεμαρκαρίστηκε κάνοντας πολύ καλή κίνηση και άνοιξε το σκορ με ωραίο πλασέ. Η αγγλική απάντηση ήρθε 15 λεπτά αργότερα με τον Φαν Πέρσι να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, μετά από φάουλ του Ρούνεϊ.

Με νέα συνεργασία Ρούνεϊ-Φαν Πέρσι, η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έφτασε στο 2-1 στο 49ο λεπτό. Ο Άγγλος φορ έβγαλε πολύ ωραία σέντρα και ο Ολλανδός στράικερ έπιασε το πλασέ στην κίνηση δίνοντας το προβάδισμα στη Γιουνάιτεντ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Κλουζ (Αντόνε)
: Φελγουέριας, Πίντο, Σέψι, Καντού, Ράντα, Καμόρα, Μουρεσάν, Μπάστος, Αγκιρεγκαράι (Νικοαρά 80’), Καπετάνος (Μπιελάνοβιτς 61’), Σουτζού (Λουίς Αλμπέρτο 24’)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Ράφαελ, Εβρά, Φέρντιναντ, Έβανς (Γούτον 79’), Άντερσον, Κλέβερλι, Ρούνεϊ, Φλέτσερ, Ερνάντες (Γουέλμπεκ 83’), Φαν Πέρσι


Μεγάλο «διπλό» για την ομάδα του Ζοσέ Πεσέιρο που πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στην Γαλατάσαραϊ με 2-0. Οι Πορτογάλοι προηγήθηκαν με τον Ρούμπεν Μίκαελ στο 27’. Ο Έντερ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, με τον Μουσλέρα να αποκρούει στέλνοντας την μπάλα όμως πάνω στον Ρούμπεν Μίκαελ, που την έστειλε εύκολα στα δίχτυα.

Η Γαλατά πίεσε χωρίς όμως ουσία, αφού μόλις τρία από τα δεκατρία συνολικά σουτ βρήκαν εστία. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε από τον Άλαν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Έντερ. Η Μπράγκα έφτασε έτσι τους τρεις βαθμούς και κάλυψε κατά κάποιον τρόπο το χαμένο έδαφος μετά την εντός έδρας ήττα της πρώτης αγωνιστικής από την Κλουζ. Χωρίς βαθμό και τελευταία η ομάδα του Φατίχ Τερίμ.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Γαλατάσαραϊ (Τερίμ): Μουσλέρα, Νουνκό, Καγιά, Έμπουε, Σελτσούκ Ιλνά, Φελίπε Μέλο (Ελμάντερ 76’), Ριέρα, Εμρέ (Κουρτουλούς 78’), Αμραμπάτ (Α. Γιλμάζ 46’), Μπ. Γιλμάζ, Μπουλούτ

Μπράγκα (Πεσέιρο): Μπέτο, Ισμαΐλι (Έλντερ Μπαρμπόσα 84’), Βινίσιους, Ντουγκλάο, Αμορίν, Ρούμπεν Μίκαελ (Κοέλιο 90’+2’), Σαλίνο, Κουστόδιο, Άλαν, Βιάνα (Τζαμάλ 78’), Έντερ


Τα αποτελέσματα της δεύτερης (2ης) αγωνιστικής

Κλουζ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2
(Καπετάνος 14’-Φαν Πέρσι 29’, 49’)

Γαλατάσαραϊ-Μπράγκα 0-2
(Ρούμπεν Μίκαελ 27’, Άλαν 90’+4’)

Η βαθμολογία του Η’ ομίλου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6 3-1
Κλουζ 3 3-2
Μπράγκα 3 2-2
Γαλατάσαραϊ 0 0-3

Η επόμενη αγωνιστική (3η)
Τρίτη 23/10

Γαλατάσαραϊ-Κλουζ (21:45)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπράγκα (21:45)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: