Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

«Ποτέ δεν θα πρόδιδα την ΑΕΚ»

«Ποτέ δεν θα πρόδιδα την ΑΕΚ»
Λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση της απόφασής του να αρνηθεί την πρόταση της ΑΕΚ για να αναλάβει την τεχνική της ηγεσία, ο Τραϊανός Δέλλας με επίσημη δήλωσή του ξεκαθάρισε τους λόγους για τους οποίους έκανε την συγκεκριμένη επιλογή. «Δεν θα πρόδιδα την ΑΕΚ. Όποιος αγαπάει την ομάδα αυτή την εποχή πρέπει να σωπάσει», τόνισε μεταξύ άλλων.

Ο παλαίμαχος πλέον αμυντικός της Ένωσης, επισήμανε ότι σε μία τέτοια στιγμή δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει εγωιστικά και να πει «ναι» σε μία πρόταση που θα ευνοούσε, όπως αναφέρει, μόνο το ίδιο και τόνισε ότι η ομάδα αυτή την στιγμή χρειάζεται έναν πιο έμπειρο προπονητή.

Αναλυτικά η δήλωση του Δέλλα:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τη Διοίκηση της ΑΕΚ για την τιμή που μου έκανε να μου αναθέσει την τύχη της ομάδας στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της. Σκέφτηκα πάρα πολύ το ποια απόφαση θα ήταν η πιο σωστή για την ομάδα που υπηρέτησα σαν ποδοσφαιριστής τα τελευταία χρόνια. Δεν θα μπορούσα να την πάρω εντελώς εγωιστικά, γεγονός που θα ευνοούσε μόνο εμένα. Τα τελευταία χρόνια πολλοί λειτούργησαν βάσει αυτού του σκεπτικού (δεν αναφέρομαι σε προπονητές) με συνέπεια η ΑΕΚ να βρίσκεται στη σημερινή κατάστασή της. Με βάση αυτή τη λογική και ζυγίζοντας όλα τα δεδομένα για την ΑΕΚ αποφάσισα να μην αποδεχθώ την πρόταση, σκεπτόμενος ότι μια επιλογή κάποιου πιο έμπειρου από εμένα προπονητή θα ήταν η ενδεδειγμένη αλλά και πιο αποτελεσματική.

Όλο αυτό το διάστημα που έχω φύγει από την ΑΕΚ, είχα άπειρες προτάσεις να μιλήσω για τα "τι" και τα "πώς" της φετινής ομάδας. Δεν το έκανα, πιστεύοντας ότι κάνω καλό στην ΑΕΚ με το να μην αναλύω τα κακώς κείμενα.

Όποιος αγαπάει την ΑΕΚ αυτή την εποχή θα πρέπει να σωπάσει. Δηλώσεις και έριδες για την ομάδα μόνο κακό κάνουν. Πολύς κόσμος μπορεί να απογοητεύτηκε από αυτή την επιλογή μου επειδή πιστεύει σε μένα, αλλά ποτέ δεν θα ''πρόδιδα'' την ομάδα της ΑΕΚ λαμβάνοντας μια απόφαση που δε θα βοηθούσε κατά τη γνώμη μου στην παρούσα φάση.

Τραϊανός Δελλας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: