Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Το «φρούριο» της Άρσεναλ!!

Το «φρούριο» της Άρσεναλ
Όταν ακούς «δύσκολη έδρα» το Emirates (και παλιότερα το Highbury) της Άρσεναλ, δεν είναι η πρώτη που σου έρχεται στο μυαλό.

Κι όμως κανείς δεν περνάει άνετα εκεί. Για την ακρίβεια από το 2003 κι έπειτα (εξαιρούνται οι «εμφύλιοι» με Τσέλσι και Μαν. Γιουνάιτεντ) καμιά ομάδα δεν έχει φύγει με το «διπλό» από το Νησί όταν αντιμετωπίζει τους «κανονιέρηδες» στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Για την ακρίβεια 41 ματς!

Την περίοδο 2003-04 η πρεμιέρα της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ξεκινά με τον χειρότερο τρόπο. Βαριά ήττα με σκορ 3-0 από την Ίντερ. Το ημερολόγιο τότε έγραφε 17 Σεπτεμβρίου 2003. Έκτοτε «τρέχει» ένα αξιοσημείωτο ρεκόρ. Σε σύνολο 43 εντός έδρας αναμετρήσεων, μετρά μόλις δυο ήττες. Αυτές προέρχονται από… συμπατριώτισσες την Τσέλσι και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κοινώς καμιά ομάδα που ταξίδεψε στην Αγγλία για να κοντραριστεί με τους «κανονιέρηδες» δεν ευτύχησε να επιστρέψει στην βάση με της με το «τρίποντο» στις αποσκευές της.

Ούτε καν η Μπαρτσελόνα στα καλύτερά της, τη σεζόν 2010-11. Πόσω μάλλον κάποια ελληνική ομάδα. Αν και τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο κι ο Ολυμπιακός έχουν προσπαθήσει (μάταια) σε αυτό το διάστημα να το πετύχουν. Τη σεζόν 2004-05 οι «πράσινοι» ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με το αυτογκόλ του Σιγκάν να «πατσίζει» το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ανρί (ενδιάμεσα ο Μπασινάς είχε αστοχήσει από την άσπρη βούλα).

Τρία χρόνια πριν, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 2-0 (με τον Νικοπολίδη -όσο κι αν αυτό φαίνεται παράξενο- να κάνει ένα από τα καλύτερα ματς καριέρας του. Την περσινή περίοδο οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν 2-1, αλλά το τελικό σκορ είναι μαγική εικόνα, με την ομάδα του Βαλβέρδε, τότε, να πραγματοποιεί μια σπουδαία εμφάνιση, αλλά να αποχωρεί από τον αγωνιστικό χώρο με ανάμεικτα συναισθήματα. Φέτος τα πράγματα μοιάζουν πιο δύσκολα. Τι θα κάνουν οι παίκτες του Ζαρντίμ; Η απάντηση αύριο στo γήπεδο (21:45).



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: