Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Ο Βαλβέρδε επιστρέφει...!!

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο «backstage» για τις 2 μεγάλες αγάπες του Ερνέστο οι οποίες τον πιέζουν ασφυκτικά να καθίσει άμεσα στον πάγκο τους και για την 3η που τα ξέρει όλα από πρώτο χέρι...
Ο Βαλβέρδε επιστρέφει...
Αρνήθηκε τα πολλά εκατ. ευρώ από την Ρωσία. Επιβεβαίωσε ότι έφυγε από τον Ολυμπιακό για όσα είπε ότι θα φύγει και όχι γιατί είχε πρόταση από άλλη ομάδα. Είδε το όνομα του το περασμένο καλοκαίρι να παίζει για μερικές ημέρες ακόμη και για τον πάγκο της Μπαρτσελόνα, παραταύτα ως τώρα είναι στο σπίτι του στο Μπιλμπάο και απολαμβάνει τις οικογενειακές στιγμές που τόσο πολύ του είχαν λείψει τα τελευταία δύο χρόνια.
Οχι για πολύ όμως. Ο Ερνέστο είναι έτοιμος να επιστρέψει στους πάγκους, όπως είπε πρόσφατα σε άνθρωπο του Ολυμπιακού που έχει συχνά επικοινωνία μαζί του. Αλλωστε στον Ολυμπιακό ποτέ δεν το έκρυψαν, ούτε ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ότι πριν από όλα τα άλλα με τον Βαλβέρδε υπάρχει φιλική σχέση. Στο πλαίσιο λοιπόν των πολύ καλών σχέσεων που έχει διατηρήσει με αρκετούς στον Ολυμπιακό ο Ερνέστο πριν δύο τρεις μέρες τους έδωσε και την μεγάλη είδηση. “Επιστρέφω σε ομάδα άμεσα”.
Ποια είναι η ομάδα η οποία ετοιμάζεται να κλείσει τον Ερνέστο Βαλβέρδε; Σύμφωνα με πηγές από την Ισπανία, δεν είναι μία αυτή που τον θέλει πολύ και του έχει κάνει πρόταση, αλλά δύο. Και μάλιστα αμφότερες μεγάλες αγάπες του Ερνέστο και ομάδες στις οποίες έχει δουλέψει ξανά στο παρελθόν.
Οπως σωστά πλέον καταλάβατε, πρόκειται για την Αθλέτικ Μπιλμπάο και την Εσπανιόλ. Και οι δύο τον ξέρουν πολύ καλά, έχουν συνεργαστεί μαζί του στο παρελθόν με εξαιρετικά αποτελέσματα και πλέον τον θέλουν πίσω. Λογικό αφού και οι δύο έχουν ξεκινήσει πολύ άσχημα την σεζόν και είναι σε διαδικασία αντικατάστασης του προπονητή που έχουν.
Ο Βαλβέρδε θα κληθεί να αποφασίσει άμεσα. Τις επόμενες ημέρες ή και ώρες θα πρέπει να πάρει αποφάσεις για το αν θα επιστρέψει στους πάγκους και φυσικά για ποια από τις δύο μεγάλες αγάπες του θα το κάνει.
Η Μπιλμπάο έχει τα δικά της υπέρ. Εδρεύει στην πόλη που ζει ο Ερνέστο, άρα θα μείνει σπίτι του. Εχει καλύτερο ρόστερ και μεγαλύτερες προοπτικές θεωρητικά από την Εσπανιόλ και έχει πολύ πιο πιστό και φανατικό κοινό. Θεωρητικά θα ήταν το απόλυτο φαβορί και εύκολο να δελεάσει τον Ερνέστο, αν αναλογιστεί κανείς ότι και ο πρόεδρος της ομάδας είναι προσωπικός φίλος του. Από την άλλη η Εσπανιόλ έχει πραγματικά μπει πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Πρώτον προσφέρει καλύτερες συνθήκες, καλύτερα χρήματα και πιο φιλόδοξο και μακρόπνοο πλάνο.
Είπαμε όμως ο Βαλβέρδε είναι δύσκολος άνθρωπος στις αποφάσεις του. Αλλωστε όπως λέει και ο ίδιος “εγώ πρώτα είμαι φωτογράφος και μετά προπονητής”, συνεπώς όσοι βιάζονται να... φωτογραφήσουν την απόφασή του ας περιμένουν λίγο, ενδεχομένως και λίγες ώρες μέχρι να διαβάσουν τις επίσημες ανακοινώσεις...


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: