Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Αήττητος τον Οκτώβριο!!

Ολος ο πλανήτης περιμένει το κυριακάτικο clasico, όπως το περιμένει και ο Ζοσέ Μουρίνιο, που έχει ξεχάσει πότε έχασε τελευταία φορά μήνα Οκτώβριο.
Αήττητος τον Οκτώβριο!

Αυτός μήνας περιμένει τον Special One. Είναι ο αγαπημένος του, αφού νικάει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια. Η τελευταία ήττα του Πορτογάλου μήνα Οκτώβριο χάνεται το 2004 και από τότε έχει περάσει έξι σεζόν χωρίς να χάσει, τις δύο πρόσφατές με την Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία έχει 11 νίκες και μόλις μία ισοπαλία. Τώρα το σερί του τίθεται σε κίνδυνο από την επίσκεψη στο «Καμπ Νόου» για το clasico με την Μπαρτσελόνα. Σε περίπτωση νίκης επιστρέφει για τα καλά στο κόλπο του τίτλου, όμως αν χάσει, εκτός από σερί, θα είναι αναγκασμένος να πει «αντίο» και στο πρωτάθλημα...

Ηταν 16 του μήνα το 2004 όταν η Τσέλσι έπαιξε με την Μάντσεστερ Σίτι, η οποία είχε τον Κέβιν Κίγκαν στον πάγκο και δεν ήταν η ομάδα που είναι σήμερα. Αστέρι της ήταν ο Νικολά Ανελκά, ο οποίος πέτυχε και το μοναδικό του αγώνα υποχρεώνοντας τον Mou σε ήττα. Μία ήττα η οποία ήταν η μοναδική εκείνης της σεζόν, με τους Μπλε να κατακτούν στο τέλος το πρωτάθλημα.

Από εκείνη την ημέρα μέχρι σήμερα, σε 35 αγώνες του ο Μουρίνιο δεν έχει χάσει σε ούτε έναν! Μετράει 28 νίκες και 7 ισοπαλίες στους πάγκους των Τσέλσι (2005-06, 2006-07), Ιντερ (2008-09, 2009-10) και Ρεάλ Μαδρίτης (2010-11, 2011-12).

Η ιστορία ξεκίνησε με μία μεγάλη νίκη επί της Λίβερπουλ του Ράφα Μπενίτεθ στο «Ανφιλντ» με 1-4, ενώ την ίδια σεζόν στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου, η Τσέλσι αναδείχθηκε ισόπαλη με την Τσάρλτον και έχασε στα πέναλτι. Την επόμενη σεζόν, οι Μπλε συνάντησαν δύο φορές την Μπαρτσελόνα του Ράικαρντ στους ομίλους του Champions League και βγήκαν αήττητοι. Το ένα ματς βρήκε τον Μουρίνιο να πανηγυρίζει στο τελευταίο λεπτό (α λα Μάντσεστερ Σίτι) το 2-2 και στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ο Ντρογκμπά έβαλε την υπογραφή του στο 1-0 υπέρ των Λονδρέζων.

Μετά από σχεδόν έναν χρόνο χωρίς ομάδα, ο Ζοσέ επέστρεψε στους πάγκους για λογαριασμό της Ιντερ τη σεζόν 2008-09 και εκεί είχε τον χειρότερό του Οκτώβριο με 3 νίκες και 3 ισοπαλίες, ενώ την επόμενη έφτιαξε τα ποσοστά του με 4 νίκες και 1 ισοπαλία.

Στις μέρες του στην Ρεάλ Μαδρίτης έχει κάνει μόλις μία «γκέλα» στον δέκατο μήνα του χρόνου και αυτή ήταν σε αγώνα με την Μούρθια για το Κύπελλο. Τα υπόλοιπα ματς τα κέρδισε, όπως ένα κόντρα στην Μίλαν στο «Μπερναμπέου». Την περσινή σεζόν είχε μόνο νίκες, με συνολικά 20 γκολ υπέρ στις αναμετρήσεις και μέσο όρο πάνω από 3 τέρματα.

Το αν θα συνεχιστεί το σερί θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό από το clasico στο «Καμπ Νόου» (07/10), ενώ υπάρχουν και δύσκολα εκτός έδρας ματς στο Champions League με τον Αγιαξ (03/10) και την Ντόρτμουντ (24/10). Μοναδικό εντός στην Primera Division είναι κόντρα στην Θέλτα (20/10), ενώ ακολουθεί το ταξίδι στην Μαγιόρκα (27-28/10) που θα είναι και το τελευταίο εμπόδιο του μήνα.

Πηγή: Gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: