Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Τι να το κάνεις «Μπάρτσα»;

Τι να το κάνεις «Μπάρτσα»;
Η Μπαρτσελόνα επικράτησε με σκορ 2-0 της Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ» και έκανε το «δύο στα δύο» στον έβδομο όμιλο του Champions League.

Αλλά τι να το κάνει;

Τα γκολ των Αλέξις Σάντσες (6’) και Σεσκ Φάμπρεγας (55’) με τίποτα δεν μπορούν να κάνουν τους παίκτες του Τίτο Βιλανόβα να… ξεχάσουν το σοκ του σοβαρού τραυματισμού του Κάρλες Πουγιόλ στο 77ο λεπτό και μάλιστα, λίγες μέρες πριν το «clasico» κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μόλις έξι λεπτά χρειάστηκε η Μπαρτσελόνα για να ανοίξει το σκορ στο «Ντα Λουζ». Δράστης… ήταν ο Αλέξις Σάντσες, ο οποίος αξιοποίησε με τον καλύτερο τη συρτή σέντρα του Μέσι από τα αριστερά, πετυχαίνοντας παράλληλα το πρώτο του φετινό τέρμα σε όλες τις διοργανώσεις. Στη συνέχεια, η Μπενφίκα είχε μία απειλητική στιγμή, αλλά ο Βαλντές δήλωσε «παρών» και κράτησε ανέπαφη στην εστία του, ενώ για την Μπαρτσελόνα ακολούθησαν οι ευκαιρίες των Αλέξις και Μέσι.

Στο πρώτο μέρος, η Μπαρτσελόνα χρειάστηκε έξι λεπτά για να σκοράρει, αλλά στο δεύτερο ήθελε… τέσσερα λεπτά παραπάνω. Ο Μέσι ήταν ξανά αυτός που δημιούργησε τη φάση για τους Καταλανούς, με τον Φάμπρεγας (55’) αυτή τη φορά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Όλα κυλούσαν ιδανικά για την ομάδα του Τίτο Βιλανόβα, η οποία είχε «κλειδώσει» το «τρίποντο» και θα πήγαινε με καλή ψυχολογία στο «clasico» με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ωστόσο, στο 77ο λεπτό, άπαντες «πάγωσαν» με τον Πουγιόλ, καθώς ύστερα από ένα άσχημο πέσιμο τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο αριστερό του χέρι, υποφέροντας από τους πόνους. Μάλιστα, η «Μπάρτσα» τελείωσε το ματς και με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής -με απευθείας κόκκινη κάρτα- του Μπουσκέτς.


Οι συνθέσεις:

Μπενφίκα: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Γκαράι, Ζαρντέλ, Μπρούνο Σέζαρ (46’ Κάρλος Μάρτινς), Γκαϊτάν (75’ Νολίτο), Μάτιτς, Πέρεζ (60’ Αϊμάρ), Λίμα, Σάλβιο, Μελγκαρέχο.

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πουγιόλ (78’ Σονγκ), Μαστσεράνο, Τζόρντι Άλμπα, Φάμπρεγας (72’ Ινιέστα), Τσάβι, Μπουσκέτς, Αλέξις Σάντσες, Μέσι, Πέδρο (82’ Βίγια).

Βαθμολογία 7ου ομίλου:

Μπαρτσελόνα 6 (5-2)
Σέλτικ 4 (3-2)
Μπενφίκα 1 (0-2)
Σπαρτάκ Μόσχας 0 (4-6)

Επόμενη (3η) αγωνιστική (Τρίτη, 23/10):

Σπαρτάκ Μόσχας-Μπενφίκα (19:00)
Μπαρτσελόνα-Σέλτικ (21:45)



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: