Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Λόρενς, ο Γκαρσία της επίθεσης

Ο Στέλιος Μοσχούλας γράφει για την εμφατική νίκη του ΠΑΟΚ κόντρα στον Αρη και για την εμφάνιση του Λίαμ Λόρενς.

Λόρενς, ο Γκαρσία της επίθεσης
Ο Λίαμ Λόρενς φάνηκε από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη ότι πρόκειται για... τρελοκομείο πρώτης τάξεως. Ενσωματώθηκε από πολύ νωρίς στη νοοτροπία τού ΠΑΟΚτσή και «τρελαίνεται» κάθε φορά που μπαίνει στην Τούμπα. Ομως στο προχθεσινό ντέρμπι (;) με τον Αρη ήθελε να πετύχει το γκολ που θα ανοίξει διάπλατα την αντίπαλη άμυνα. Και το πέτυχε...

Οποιος τον ξέρει καλά, γνώριζε εδώ και μέρες ότι ο Ιρλανδός μεσοεπιθετικός προετοίμαζε το δικό του «σόου» στην Τούμπα. Είχε... φτιαχτεί ψυχολογικά, αγωνιστικά δεν αντιμετώπιζε προβλήματα μια και η ποιότητά του διακρίνεται από χιλιόμετρα και ονειρευόταν ένα γκολ στο ντέρμπι (;). Το όνειρό του έγινε πραγματικότητα.

Ο Λόρενς (μαζί με τον πολύ ποιοτικό Κλάους) είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά στον φετινό ΠΑΟΚ. Μπορεί να ήταν η τελευταία καλοκαιρινή μεταγραφή, όμως αποδείχθηκε η καλύτερη. Ο Σαλπιγγίδης ήταν για αρκετό διάστημα ανέτοιμος και στη συνέχεια αντιμετώπισε και πρόβλημα τραυματισμού. Ο Δώνης πειραματίστηκε με τον Ιρλανδό ως επιθετικό δίδυμο μαζί με τον Αθανασιάδη και το «γλυκό έδεσε».
Μπορεί ο Λόρενς να έλεγε διαρκώς ότι τον ενδιαφέρουν πρωτίστως οι ασίστ στους συμπαίκτες του (όταν έπαιζε στη δεξιά πλευρά), όμως πάντα γούσταρε να μαζεύει την μπάλα από τα αντίπαλα δίχτυα.

Προχθές κατάφερε να ανοίξει... ορθάνοιχτα την πόρτα της επιβλητικής νίκης επί τού Αρη με το γκολ του στο 12'. Από εκείνο το σημείο και μετά, το ντέρμπι στα χαρτιά, αποδείχθηκε φιλικό καλής ποιότητας και εξαιρετικής ατμόσφαιρας.

Ο Ιρλανδός μοιάζει με τον... Γκαρσία της επίθεσης. Εχει την ποιότητα και τον χαρακτήρα να μείνει για χρόνια στον ΠΑΟΚ, να γίνει η «σημαία» του και να τον αγκαλιάσει η κερκίδα σαν δικό της παιδί. Στον «Δικέφαλο» θέλουν σαν τρελοί τέτοιους ποδοσφαιριστές, που είναι άκρως αποτελεσματικοί.

Στο χέρι του είναι όλα αυτά ή καλύτερα στα πόδια του, όμως ας περιμένουμε άλλες 25 αγωνιστικές για να βαπτιστεί ο «Γκαρσία της επίθεσης». Πάντως στα νεύρα του (αποβλήθηκε στο τέλος) θύμισε κάτι από τον παλιό... καλό Γκαρσία.
Πηγή: Sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: