Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Δίλλημα για 135.000 ευρώ!!

Υπάρχουν αντιρήσεις για προσωπικούς λόγους και ο ΠΑΟΚ δεν φαίνεται να εντάσσεται στην υπό ψήφιση χρονική επέκταση των δόσεων αναφορικά με τις ρυθμίσεις των οφειλόμενων στο δημόσιο. Θάταν μια ευκαιρία για την ΚΑΕ. Οι 60 δόσεις θα μπορούσαν να εξοικονομήσουν 135 χιλιάδες ευρώ το χρόνο, ποσό αρκετό για να μπορεί η ομάδα να καλύπτει υποχρεώσεις στο άρθρο 99 και φυσικά να είναι συνεπής στις μηνιαίες δόσεις στην εφορία, κάτι που τώρα την πληγώνει αβάσταχτα, με 26000 ευρώ το μήνα, διαδικασία που τηρείται με... αίμα αφού τα έσοδα είναι πενιχρά.

Πέρα από αυτό ο ΠΑΟΚ δεν φαίνεται ότι θα ακολουθήσει αυτό το δρόμο (της ένταξης σε νέα ρύθμιση), με την δικαιολογία ότι όσα φυσικά πρόσωπα είχαν υπογράψει τις αρχικές ρυθμίσεις με το σχετικό προσωπικό κόστος, θα πρέπει να ακολουθήσουν την «ταλαιπωρία» για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Περί ενημερότητας...

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει φορολογική ενημερότητα γιατί άφησε για αργότερα καταβολές ΦΠΑ και ΦΜΥ. Ο κανονισμός του ΕΣΑΚΕ για απαγορευτικό μεταγραφών ισχύει από το καλοκαίρι, αλλά το θέμα είναι αν τηρείται. «Έχουν όλες οι ομάδες φορολογική ενημερότητα; Γιατί ο ΕΣΑΚΕ ξεχώρισε τρεις, μεταξύ αυτών και τον ΠΑΟΚ και περιέργως και οι τρεις από την Βόρεια Ελλάδα;» αναρωτιόταν χθες στην ομάδα, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το πως χειρίζονται ορισμένα πράγματα στον ΕΣΑΚΕ.

Ο ΠΑΟΚ δεν ασχολείται με μεταγραφές, δεν ενδιαφέρεται πλέον να αποκτήσει παίκτη. Αν ενδιαφερόταν, θα πλήρωνε, λένε στην ομάδα, για να αποκτήσει την ενημερότητα, όπως έκανε όλο το καλοκαίρι που διαμόρφωνε το ρόστερ του. Άρα για την ΚΑΕ το θέμα δεν είναι η ενημερότητα-κανονικά θάπρεπε να έχει για να είναι εντάξει-αλλά η σπουδή κάποιων να βάλουν κατά του ΠΑΟΚ. Ας κινηθούν λοιπόν ανάλογα στην ΚΑΕ για να στείλουν το μήνυμα εκεί που πρέπει. Και ειδικά σε αυτούς που για να πλήξουν τις ομάδες που έχουν βάρη από το παρελθόν, ζητούσαν από τον ΕΣΑΚΕ να θεσπίσει μηνιαία υποχρεωτική καταβολή ενημερότητας και αποβολή από το πρωτάθλημα σε περίπτωση αδυναμίας. Η κάποιες άλλες τρελλές απαιτήσεις που έκαναν έξαλλο τον Μπάνε Πρέλεβιτς στην τελευταία συνεδρίαση του ΕΣΑΚΕ.



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: