Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ενα... κόσμημα στο Παλέρμο!

Ο Πάουλο Ντιμπάλα συστήθηκε στην Serie A με τους Ροζανέρι και ο ball boy Γιώργος Κοντογεώργης γράφει... τώρα για τον πιτσιρικά που θα είναι μεγάλο αστέρι... μετά.
Σήμερα κλείνει τα 19 του χρόνια και πριν μερικές μέρες έδωσε την πρώτη του παράσταση στο Campionato αγωνιζόμενος σε ολόκληρο αγώνα με τη φανέλα της Παλέρμο. Πέτυχε δύο εξαιρετικά γκολ με το αριστερό και θα μπορούσε να έχει βάλει άλλα δύο αν ο συμπατριώτης του πορτιέρε της Σαμπντόρια, Σέρχιο Ρομέρο, δεν κατέβαζε ρολά.

Την Κυριακή πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ του στην Serie A, έδωσε τη δυνατότητα στους Ροζανέρι να ξεκολλήσουν από τη ζώνη του υποβιβασμού και βρέθηκε ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της αγωνιστικής στην Ιταλία, ενώ τράβηξε τα βλέμματα και των Μέσων της πατρίδας του που ακολουθούν την ευρωπαϊκή πλέον καριέρα του.

Ο Αργεντινός με πολωνικές ρίζες με το ξεκίνημά του δίνει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και με τις ενέργειές του στον αγώνα του «Μπαρμπέρα» δικαιολογεί τα προσωνύμια Pibe Maravilla (παιδί θαύμα) και La Joya (κόσμημα) που του έχουν δοθεί από τις ημέρες του στην Ινστιτούτο ντε Κόρδοβα.

Στα 17 του, στο ντεμπούτο στη μεγάλη ομάδα , έσπασε ένα ρεκόρ το οποίο κατείχε ο θρυλικός, Μάριο Κέμπες, από τον 1972. Εγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, στην οποία ο πατέρας του τον έγραψε όταν ήταν 15 ετών.

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του δεν σταματούν στο ρεκόρ αυτό. Επίσης, στην ηλικία των 17 ετών ισοφάρισε τον Μαραντόνα πετυχαίνοντας τρία γκολ κόντρα στην Ατλάντα, αφού έγινε ο δεύτερος που κάνει χατ τρικ σε τόσο μικρή ηλικία. Λίγο αργότερα έκανε κι άλλο χατ τρικ και έγινε ο πρώτος παίκτης της Ινστιτούτο που πετυχαίνει δύο τριπλέτες στα πρωταθλήματα της Αργεντινής.

Τα περισσότερα τοπ κλαμπ είχαν εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτησή του, οπότε το μεγάλο βήμα για την Ευρώπη δεν θα αργούσε να έρθει. Μετά τα 17 γκολ που πέτυχε στην δεύτερη κατηγορία της Αργεντινής, πριν κλείσει τα 18 του, αποκτήθηκε από την Παλέρμο. «Πήραμε τον Πάουλο Ντιμπάλα, είναι ο νέος Σέρχιο Αγουέρο. Τον ήθελαν Ιντερ, Παρί Σεν Ζερμέν και Τσέλσι» είχε πει τότε ο πρόεδρος των Ροζανέρι, Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι.

Ηταν η δεύτερη ευκαιρία που του έδωσε ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι, αφού τον είχε βάλει και με την Τορίνο, όμως τον είχε αντικαταστήσει μετά από 55 λεπτά. Τώρα τον έβγαλε στο τέλος και έτσι μπόρεσε να απολαύσει το standing ovation. Και τα δύο γκολ ήρθαν στο δεύτερο μέρος, όμως στο πρώτο αφού κόλλησε τη μπάλα στα πόδια του α λα Μέσι, είδε τον Ρομέρο να του λέει «όχι» την τελευταία στιγμή με τα πόδια.
«Ο Ντιμπάλα είναι ένας πραγματικά καλός παίκτης. Δεν αφήνει αυτά που γράφονται να τον επηρεάσουν και αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι» είπε ο συμπατριώτης και συμπαίκτης του στην Παλέρμο, Εσέκιελ Μουνιός.

Το πρώτο γκολ ήρθε με αριστερό σουτ στο παραθυράκι με τη μία, ενώ το δεύτερο επίσης με το αριστερό, με τη μπάλα να σφηνώνεται στα πλαϊνά δίχτυα. Λίγο πριν βγει θα μπορούσε να έχει κάνει χατ τρικ, όμως ο Ρομέρο ήταν εκεί. Η Παλέρμο έχει ένα νέο κόσμημα, όπως αυτό που απέκτησε το 2009 από την Ουρακάν αντί 8 εκατ. ευρώ, έναν... Χαβιέρ Παστόρε, που ελάχιστοι γνώριζαν.

*Ακολουθούν τα video με τις φάσεις του αγώνα με την Σαμπντόρια, σε όλες είναι μέσα ο Ντιμπάλα.









πηγή: gazzetta.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: