Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Καρύδας: «Χρειαζόμαστε περισσότερο τη νίκη»

Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ Βέροια, ο προπονητής της «Βασίλισσας του βορρά» Νίκος Καρύδας, στην οποία αναφέρθηκε στο κρίσιμο ματς της Κυριακής με την ΑΕΚ.

Ο Βεροιώτης τεχνικός τόνισε ότι η ομάδα του θα τα δώσει όλα για τη νίκη, ενώ ζήτησε από τους φιλάθλους να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή και να μεταφέρουν το πάθος τους στους ποδοσφαιριστές.

«Την Κυριακή αγωνιζόμαστε επί ενός σημαντικού και μεγάλου αντιπάλου, όπως είναι η ΑΕΚ, η οποία προέρχεται από δύο συνεχόμενες ήττες σε ισάριθμα ντέρμπι. Ξέρω πολύ καλά, από τότε που εργαζόμουν στην ΑΕΚ, τι σημαίνουν αυτές οι δύο ήττες. Ξέρω πολύ καλά επίσης ότι μοναδικός στόχος της θα είναι η νίκη, όπως ξέρω ότι αν δεν κοιτούσαμε την βαθμολογία και βλέπαμε μόνο το όνομά της, αυτό θα την καθιστούσε ως φαβορί του αγώνα. Όλα αυτά τα ξέρουμε και εγώ και οι παίκτες μου.

Σεβόμαστε την ΑΕΚ αλλά δεν την φοβόμαστε, γιατί ο δικός μας στόχος σε κάθε ματς είναι, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο και από το πού αγωνιζόμαστε, να παίρνουμε αυτό που μας αξίζει βάση της απόδοσής μας. Έως τώρα, με εξαίρεση το τελευταίο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, δεν πήραμε αυτό που μας άξιζε.

Είμαστε μια ομάδα, που για να πάρει αποτέλεσμα, θα πρέπει να βασιστούμε στη δική μας πρωτοβουλία, για να ορίσουμε την τύχη μας. Θα πρέπει να ξεπεράσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, να βγάλουμε περισσότερο πάθος από ότι στα προηγούμενα παιχνίδια για να ελπίζουμε στη νίκη, που ούτως ή άλλως την έχουμε ανάγκη περισσότερο από την ΑΕΚ.

Θέλουμε από τον κόσμο να μας στηρίξει από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό και να μεταφέρει το πάθος του στους παίκτες μας».

Όσον αφορά τα προβλήματα τραυματισμών, είπε: «Αυτή την εβδομάδα είχαμε πρόβλημα με τον Καλογέρη, ο οποίος θα βρίσκεται στην αποστολή όμως η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει παρατεταμένος χρόνος αποκατάστασης κάποιων ποδοσφαιριστών, όμως αυτό που θέλουμε είναι ο παίκτης να είναι 150% έτοιμος όταν θα επανενταχθεί στην ομάδα, μετά από κάποιον τραυματισμό».

Για το γεγονός ότι σε ορισμένα ματς η ομάδα παρουσιάζεται διπρόσωπη: «Σε κανένα από τα παιχνίδια μας δεν είδα από τους παίκτες να σταματάνε την προσπάθεια και τους δίνω συγχαρητήρια γι? αυτό. Συγκριτικά όμως, στην Τρίπολη και στην Κρήτη, μέχρι την στιγμή που δεχθήκαμε τα γκολ, δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα από τους αντιπάλους μας. Όταν κυνηγάς το σκορ είναι δύσκολο και ψυχολογικά.

Είχα πει ότι για να βρεις χημεία πρέπει να δημιουργήσεις έναν κορμό παικτών και να δεχθείς τις αγωνιστικές τους μεταπτώσεις. Κάθε αλλαγή μπορεί να διαταράξει αυτή την χημεία».

Για την επιθετική δυστοκία της ομάδας: «Τόσο ο Ιωάννου όσο και ο Κόστλι έχουν αγχωθεί με το γκολ. Έχουμε συζητήσει και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε. Αυτό που πρέπει να καταλάβουν είναι ότι το σημαντικό είναι να σκοράρει η ομάδα και όχι το ποιος θα σκοράρει».

Τέλος, για τις δηλώσεις Κούγια (σ.σ. ότι μέσω Ολυμπιακού ανέλαβε προπονητής στην Βέροια), είπε: «Δεν άκουσα τις δηλώσεις. Μάλλον ξεχνάει ότι στο βιογραφικό μου υπάρχουν όλες οι μεγάλες ομάδες, πλην του Παναθηναϊκού. Χαίρομαι γι? αυτό που είπε, γιατί σημαίνει ότι κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός θα με κοιτάξει και ως προπονητή»!

πηγή: kerkidasport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: