Ο Τάσος Νικολογιάννης μέσα από το blog του στο gazzetta.gr σχολιάζει όλα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη τύπου του προέδρου του Παναθηναϊκού Γιάννη Αλαφούζου!

Ο Γιάννης Αλαφούζος στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τόνισε, ότι ο βασικός λόγος που την παραχώρησε είναι για να καταλάβει ο κόσμος το οικονομικό πρόβλημα που υπάρχει διότι από τις αντιδράσεις που υπάρχουν φαίνεται ότι δεν το έχει καταλάβει. Σωστή η παρατήρηση του προέδρου του Παναθηναϊκού, αλλά σε αυτό έχει ευθύνη και ο ίδιος.
Οταν το καλοκαίρι έλεγε με βεβαιότητα, ότι θα μαζευτούν τουλάχιστον 10-15 εκ. ευρώ από την Συμμαχία, την στιγμή , που αρκετοί έβλεπαν ότι αυτός δεν είναι εφικτός στόχος, ο κόσμος δεν καταλάβαινε ότι υπάρχει πρόβλημα. Παρακολουθώντας με προσοχή την συνέντευξη του Αλαφούζου είδα ότι είπε δύο αλήθειες αλλά με ..καθυστέρηση.
Βέβαια κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει ο λαός, αλλά αν ο Αλαφούζος στο θέμα το οικονομικό από το καλοκαίρι είχε πει ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και ο Παναθηναϊκός μπορεί να πεθάνει, ίσως οι απαιτήσεις από τον κόσμο να ήταν μικρότερες.
Αν ο Αλαφούζος από το καλοκαίρι έλεγε ότι στόχος της ομάδας δεν είναι το πρωτάθλημα , αλλά η έξοδος στην Ευρώπη , η κατάκτηση του κυπέλλου και να φτιάξει μία ομάδα, που θα είναι ανταγωνιστική σε 2-3 χρόνια επίσης ο κόσμος θα ήταν συνειδητοποιημένος.
Αν ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έλεγε το καλοκαίρι ότι ο Φερέιρα του είπε πως με τα λεφτά που έχουμε συνήθως παίρνεις παίκτες που ο ένας στους πέντε θα βγει με άλλο κριτήριο θα αξιολογούσε ο κόσμος τις μεταγραφές.
Αυτό ήταν το λάθος που έκανε ο Αλαφούζος το καλοκαίρι. Είναι παρήγορο, ότι έστω και τώρα είπε την αλήθεια για το οικονομικό, αλλά και για τους στόχους της ομάδας. Επίσης είναι φανερό, ότι πρέπει όλοι να καταλάβουμε πως ο Παναθηναϊκός βρίσκεται οικονομικά στο χείλος του γκρεμού.
Ακόμα και νέο δάνειο να πάρει ο Αλαφούζος , απλά θα μεταθέσει το πρόβλημα για αργότερα. Είναι δεδομένο, ότι το ρόστερ θα μειωθεί δραματικά και άλλο και ότι χρειάζεται πλέον χρόνος και σωστές επιλογές , για να μπορέσει ο Παναθηναϊκός να είναι και πάλι ανταγωνίσιμος και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
Προς το παρόν παλεύει για να ζήσει και αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Οπως και το ότι ακόμα και με το συγκεκριμένο ρόστερ δεν επιτρέπεται να είναι σε αυτή την θέση στην βαθμολογία. Θα έπρεπε να βρίσκεται πιο ψηλά και φυσικά η εικόνα της ομάδας να βγάζει υγεία και όχι μιζέρια που βγάζει τώρα.



πηγή: gazzetta.gr