Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

«Ρίσκαρα και δούλεψα»

«Ρίσκαρα και δούλεψα»
Την ποδοσφαιρική… υγειά του που βρήκε (όπως και πολλοί άλλοι νέοι παίκτες) αφότου έφυγε στο εξωτερικό επεσήμανε ο Παναγιώτης Ταχτσίδης.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο Έλληνας μέσος δήλωσε χαρούμενος που το ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα συνοδεύτηκε από νίκη.

Αφού τόνισε λοιπόν ότι χρειάστηκε να ρισκάρει με τη μεταγραφή στην Ιταλία και να δουλέψει πολύ στις αδυναμίες του, υποκλίθηκε στους Τότι, Ντε Ρόσι και Ζέμαν και ευχαρίστησε δυο ανθρώπους από την ΑΕΚ.


Αναλυτικά όσα είπε ο Ταχτσίδης στην εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» του Τόλη Χριστοφοράκη

Για το ντεμπούτο του στην Εθνική: «Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα η κλήση και χαίρομαι που το ντεμπούτο μου έγινε σε ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν ήξερα αν θα ξεκινήσω βασικός. Γι’ αυτό αποφασίζει, εξάλλου, ο προπονητής. Δεν υπήρχε καμία ειδοποίηση. Ο κ. Σάντος είπε την αποστολή, ότι θα πάμε για τη νίκη και μπήκαμε στο γήπεδο να παίξουμε το παιχνίδι μας».

Για τη θέση που αγωνίστηκε: «Μέχρι να καταλάβω τους συμπαίκτες μου, τις κινήσεις τους στο γήπεδο και να βρω τα πατήματά μου χρειάστηκε λίγο χρόνο. Εδώ στην Ιταλία τρία χρόνια παίζω καθαρό “εξάρι”. Εκεί αποδίδω πολύ καλύτερα νομίζω. Με έχει βοηθήσει να κάνω εγώ το παιχνίδι της ομάδας μου. Από την αρχή που ήρθα εδώ είδα ότι το αμυντικό χαφ δεν χρησιμοποιείται ως ρόλος και έπρεπε να προσαρμοστώ στις απαιτήσεις. Δεν ήταν εύκολο, αλλά με τη δουλειά και την επιμονή κατάφερα να ανταπεξέρχομαι. Με βοηθάει και με τα σωματικά μου προσόντα και κάθε μέρα δουλεύω για να βελτιώνομαι».

Για τη συνύπαρξη με τον Ντε Ρόσι στο κέντρο της Ρόμα: «Δεν είμαι μόνο εγώ καθαρό “εξάρι” στη Ρόμα. Ο προπονητής επιλέγει να παίζω εγώ εκεί και να πηγαίνει ο Ντε Ρόσι πιο δεξιά. Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει. Δεν έχει πει όμως ο προπονητής ότι κάποιος έχει καπαρώσει τη θέση. Όποιος είναι καλύτερος στην προπόνηση, εκείνος παίζει.

Οι δημοσιογράφοι βγάζουν πολλά που δεν ισχύουν. Το κάνουν για να γεμίσουν τις εφημερίδες. Ο Ντε Ρόσι είναι ένα καταπληκτικό παιδί, με βοηθάει, με συμβουλεύει, τόσο στο γήπεδο, όσο και στη ζωή μου. Είναι ένα από τα καλύτερα αμυντικά χαφ στον κόσμο, μεγάλος παίκτης και τον ευχαριστώ πολύ για όσα κάνει για μένα»
.

Για τις δυσκολίες που βρήκε στην Ιταλία: «Ήρθα εδώ χωρίς γεμάτες χρονιές και χωρίς να είμαι δουλεμένος όσο έπρεπε. Είπα ότι θα ρισκάρω, μαζί με τον μάνατζέρ μου τον κ. Ευαγγελόπουλο -τον οποίο ευχαριστώ που με πήρε από την Ελλάδα- και δούλεψα για να βελτιώνομαι και να παίξω στο Καμπιονάτο. Υπήρξαν δυσκολίες, αλλά μέσα απ’ αυτές γίνεσαι δυνατότερος. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και δυο ανθρώπους από την ΑΕΚ: Τον Χριστόφορο Κόλα και τον Αντώνη Κέζο. Μόνο αυτοί ασχολήθηκαν μαζί μου όσο ήμουν στην Ελλάδα».

Για τη βελτίωση που παρουσίασε μετά τη μεταγραφή του: «Όταν ήρθα εδώ μου έλεγαν ότι είμαι αδούλευτος στο κορμί μου, στην ταχύτητά μου, στην τακτική. Έλεγαν ότι είμαι αργός, αλλά αν ήμουν και γρήγορος πέρα από τα άλλα στοιχεία που λένε ότι διαθέτω, δεν θα έπαιζα στην ΑΕΚ. Δεν μπορώ να τα έχω όλα. Προσπαθώ καθημερινά να βελτιώνομαι και να κερδίζω σε γρήγορη σκέψη ώστε να μη φαίνεται ότι είμαι αργός, όπως λένε».

Για τους νέους Έλληνες παίκτες: «Το έχω πει πολλές φορές ότι στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά και απίστευτα ταλέντα. Δεν τους έδιναν ευκαιρίες και τώρα με την κρίση ελπίζω ότι θα ασχοληθούν περισσότερο με τα νέα παιδιά. Έτσι θα έχουν κέρδος και εκείνα και οι εθνικές ομάδες. Ο κ. Σάντος αποδεικνύει ότι δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά, θέλει να τα βάλει στην ομάδα, ώστε να μπουν στο νόημα και τη νοοτροπία της Εθνικής. Κάνει πολύ καλή δουλειά και δεν είναι εύκολη η ανάμειξη της παλιάς φουρνιάς με τους νέους».

Για τον Γιάννη Φετφατζίδη: «Δεν έχει καθόλου φουσκωμένα μυαλά. Αυτά τα γράφουν οι εφημερίδες. Το πέρασα κι εγώ όταν ήμουν στην Ελλάδα. Δεν είναι ότι χάνεις την μπάλα όταν παίζεις σε μεγάλη ομάδα. Ζεις το όνειρό του και αυτό σου δίνει κίνητρο για να κάνεις ακόμα περισσότερα πράγματα».

Για την πορεία της Ρόμα: «Παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά δεν παίρνουμε πάντα καλά αποτελέσματα. Νομίζω ότι αδικούμε τους εαυτούς μας. Χάσαμε ένα ντέρμπι με τη Λάτσιο που σημαίνει πολλά για τους οπαδούς μας, αλλά πρέπει να προχωρήσουμε για το στόχο μας που είναι να βγούμε στην Ευρώπη».

Για τον Ζντένεκ Ζέμαν: «Είναι ένας απλός άνθρωπος ο Ζέμαν. Είναι πολύ κοινωνικός, βρίσκεται κοντά στους παίκτες του. Θα πει λίγα πράγματα, αλλά σωστά στην προπόνηση. Δουλεύει πολύ στο επιθετικό κομμάτι και γι’ αυτό η Ρόμα έχει πετύχει ήδη τόσα γκολ».

Για τον Φραντσέσκο Τότι: «Είναι πραγματικός αρχηγός σε όλα. Και στα αποδυτήρια και στον αγώνα και στη ζωή. Είναι απίστευτος σε όλα του, χαίρεσαι να τον βλέπεις και τον καμαρώνεις που είναι τόσο απλός, ενώ είναι τόσο μεγάλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: