Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Πεδουλάκης: «Βγάλαμε ενέργεια στην άμυνα»

Πεδουλάκης: «Βγάλαμε ενέργεια στην άμυνα»
Στην αμυντική λειτουργία της ομάδας του απέδωσε την νίκη και την εμφάνισή κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης ο Αργύρης Πεδουλάκης. Ο προπονητής του Παναθηναϊκού επανέλαβε πως οι πράσινοι είναι μια νέα ομάδα στην ομάδα πρέπει να δοθεί χρόνος για να μπορέσει να δέσει και να δείξει στο παρκέ τις ικανότητές της.

Οι σημαντικότερες δηλώσεις του Αργύρη Πεδουλάκη:

-Για το παιχνίδι:
«Ήταν ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από την δική μας πλευρά κυρίως αμυντικά. Βγάλαμε ενέργεια στην άμυνα. Εκπορεύτηκε από τον κόσμο που μας βοήθησε πολύ στις δύσκολες στιγμές όμως και τα παιδιά ήταν πολύ συγκεντρωμένα. Το ματς ήταν σημαντικό βαθμολογικά αλλά και στην τόνωση της αυτοπεποίθησης μας. Στο δεύτερο δεκάλεπτο από την άμυνα βρήκαμε εύκολα καλάθια. Τους χτυπήσαμε στα ριμπάουντ. Ήμασταν εύστοχοι στις βολές, αλλά όχι και στα τρίποντα, δεν κάναμε πολλά λάθη. Από το αμυντικό κομμάτι ήρθαν και τα καλάθια στην επίθεση.

Δεν κρύψαμε ποτέ από την αρχή του χρόνου ότι είμαστε καινούργια ομάδα. Δεν είναι μόνο η ικανότητα των παικτών. Υπάρχει και η πίεση του παρελθόντος. Είμαστε μία ομάδα με παιδιά με λίγη εμπειρία, Δεν είχαμε τον Τσαρτσαρή ενώ ο Σόφο έπαιξε με ένεση. Με την Χίμκι παίξαμε καλά για 25 λεπτά και σε ένα τρίλεπτο καταστραφήκαμε. Στην Ευρωλίγκα πρέπει να είσαι πολύ συγκεντρωμένος και να έχεις ροτέισον. Η πίεση βαραίνει τα παιδιά. Εμείς προσπαθούμε να μην τα πιέζουμε. Η διοίκηση στηρίζει την προσπάθεια. Όπως όλα τα πράγματα στην χώρα και ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει σελίδα και πρέπει να έχουμε υπομονή. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που παρά τα ατυχή αποτελέσματα -που κατ’ εμέ είναι μόνο το ματς με τον Ίκαρο καθώς η Χίμκι είναι μία δουλεμένη ομάδα- μας στήριξε. Στην ευρωλίγκα πρέπει να έχεις την εμπειρία για να ξεπερνάς την κούραση την σωματική και κυρίως την πνευματική, Σε αυτό μας βοήθησε σήμερα ο κόσμος. Μας έδωσε ώθηση σε στιγμές που το χρειαζόμασταν».

-Για τις ενοχλήσεις του Σόφο στη μέση:
«Το πρόβλημα του Σοφο στη μέση θα το αξιολογήσουν οι γιατροί».

-Για την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟ:
«Είχαμε πει ότι θέλουμε να κατεβάσουμε τη Ρεάλ στους 70 πόντους και να βρούμε εύκολα καλάθια και αυτά έρχονται μέσα από την άμυνα. Ο Δημήτρης ηρέμησε την ομάδα στο τελευταίο δεκάλεπτο γιατί έχει τεράστιες εικόνες και εμπειρίες.

Η ομάδα, όμως, επιβάλλεται να μάθει να δουλεύει χωρίς τον Διαμαντίδη. Και ο Δημήτρης θα περάσει τα διαγράμματά του, δεν μπορεί σε 10 μήνες να μείνει στο ίδιο επίπεδο. Για αυτό προσπαθούμε να παίρνει ανάσες στο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει όμως η εμπειρία τους παρελθόντος για να καλύψει έναν «κακό» Δημήτρη».

-Για τη συμφωνία με Καπόνο:
«Είμαι εδώ για να μιλήσω για τη προσπάθεια που έκαναν σήμερα τα παιδιά. Είναι άκομψο σήμερα να πω κάτι τέτοιο. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός για τα παιδιά που έπαιξαν και μιλάμε μόνο για τα παιδιά που αγωνίστηκαν σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: