Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Πώς θα παίξει ο Δώνης τον Ρότσα

Το πλάνο του ΠΑΟΚ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Πώς θα παίξει ο Δώνης τον Ρότσα
Η αντίστροφη μέτρηση για το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό έχει αρχίσει και η συζήτηση για τις επιλογές του Γιώργου Δώνη σε πρόσωπα και διάταξη "φουντώνει". Αρκετοί προεξοφλούν την επιστροφή στο 4-4-2 με τα χαφ στην ευθεία, ωστόσο, κάτι τέτοιο αποτελεί απλά μία θεωρία γιατί ο ΠΑΟΚ πορεύεται με ένα μικτό 4-4-2 το τελευταίο διάστημα.

Καταρχήν, να σημειώσουμε ότι με βάση τη φιλοσοφία του Δώνη, είναι πολύ δύσκολο παίκτες που προέρχονται από τραυματισμό να μπουν στην ενδεκάδα.
Κατά συνέπεια είναι δύσκολο να δούμε τον Ρομπέρ να ξεκινά βασικός την Κυριακή. Με δεδομένες και τις απουσίες των Λόρενς και Γεωργιάδη που είχαν ρόλο ακραίου πολλές φορές φέτος, είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς για 4-4-2 με τη μεσαία γραμμή στην ευθεία.
Το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι τους Λάζαρ και Κάτσε στην μεσαία γραμμή να πλαισιώσουν ο Λίνο (αριστερά) και ο Φωτάκης (δεξιά), οι οποίοι πολλές φορές θα συγκλίνουν προς τον άξονα και δεν αποκλείεται τελικά σε στιγμές του αγώνα να εφαρμόζεται και ο ρόμβος.
Κοντολογίς, όσο ο Γιώργος Δώνης είναι αναγκασμένος να παλεύει με απουσίες από τιμωρίες και τραυματισμούς, θα καταφεύγει σε σχήματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των αγώνων και τις ικανότητες των παικτών που έχει στη διάθεσή του και θα τροποποιούνται στη διάρκεια των αγώνων.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: