Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Σταφυλίδης: «Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει πάντα για τη νίκη»

Για το κρίσιμο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αλλά και για την συμμετοχή του στην Εθνική, μίλησε ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Κώστας Σταφυλίδης, στο "Αθλητικό Metropolis" και στην εκπομπή "Τρίτο ημίχρονο".

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την πρώτη εμπειρία του από την Εθνική ανδρών: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές δουλεύουν για να μπορέσουν κάποια στιγμή να βρεθούν στην εθνική ομάδα. Το κλίμα είναι καλό και η προσαρμογή ήταν εύκολη. Όλα τα παιδιά της Εθνικής με βοήθησαν σε αυτό. Πιστεύω ότι δεν έχει να κάνει μόνο με το τους συμπαίκτες μου που είναι ήδη στην Εθνική, όλα τα παιδιά με βοήθησαν. Αν το κλίμα δεν ήταν καλό, δεν θα μπορούσα να έχω τόσο καλή προσαρμογή στην ομάδα».

Για το αν θα ήθελε να είναι στα τελικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας : «Ποιος ποδοσφαιριστής δεν θα ήθελε να είναι εκεί. Αλλά ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει, για το ποιοι θα είναι τελικά οι ποδοσφαιριστές που θα βρεθούν στο Μουντιάλ».


Για το αν έχει επηρεαστεί η ζωή του από την μεταγραφή του στην Λεβεκούζεν: «Δεν έχει επηρεασθεί η ζωή μου μετά τη μεταγραφή μου στη Λεβεκούζεν. Εγώ κάνω τη δουλειά μου τα δίνω όλα για τον ΠΑΟΚ. Όταν και αν θα φύγω από εδώ, τότε θα δούμε πως θα αλλάξει η ζωή μου».


Για το αν είναι από τύχη ή από την δουλειά που έχει κάνει ως τώρα η μεταγραφή του στην Γερμανική ομάδα: «Είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων. ¨Έχω δουλέψει πολύ για να φτάσω σε αυτό το επίπεδο, αλλά χρειάζεται πάντα και ο παράγοντας τύχη. Είχα και την τύχη με το μέρος μου, αφού σε 20 παιχνίδια κατάφεραν να με ξεχωρίσουν οι άνθρωποι της Λεβερκούζεν».

Για το επόμενο παιχνίδι του «δικεφάλου» κόντρα στον Παναθηναϊκό: «Ο ΠΑΟΚ είναι μία μεγάλη ομάδα πάντα πηγαίνει για να κερδίζει. Το παιχνίδι είναι δύσκολο γιατί Παναθηναϊκός είναι πάντα ένας υπολογίσιμός αντίπαλος, αν και δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση».

Για το πως περιμένουν τον Παναθηναϊκό, αλλά και το αν σκέφτονται το επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Όταν αλλάζει ένας προπονητής πάντα οι ποδοσφαιριστές δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους στα πρώτα παιχνίδια, για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του προπονητή. Στο μυαλό μας έχουμε μόνο το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό προς στιγμήν. Κοιτάμε ένα-ένα τα παιχνίδια. Δεν σκεφτόμαστε από τώρα τον Ολυμπιακό».

Για τους πολλούς νέους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ: «Απ? ότι έχουν δείξει όλοι οι νεαροί ποδοσφαιριστές είναι καλοί αξιόλογοι με προσόντα και είναι στο χέρι τους να τους εμπιστευθεί η διοίκηση και το τεχνικό τιμ. Υπάρχουν βέβαια και άλλα παιδιά που δεν τα έχει δει ακόμη ο κόσμος και πιστεύω ότι έχουν να δώσουν πολλά».

Τέλος μίλησε για τους μεγάλους παίκτες του «δικεφάλου», όπως ο Γκαρσία και ο Λόρενς: «Οι ποδοσφαιριστές αυτοί είναι δάσκαλοι. Βοηθούν όλα τα νέα παιδιά και είναι σημαντικό να υπάρχουν τέτοιοι παίκτες για να παραδειγματίζονται οι νέοι ποδοσφαιριστές».



πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: