Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

«Και κάπου εμφανίζεται ο… Διαμαντίδης»

Ποιος εμφανίζεται στα δύσκολα του Παναθηναϊκού; Ο Δημήτρης Διαμαντίδης! Ο Μπράμος έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον αρχηγό του, όπως δήλωσε στην Sportday και αναλύει το σημερινό ματς με την Μπαρτσελόνα.

«Και κάπου εμφανίζεται ο… Διαμαντίδης»
Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-1 και σήμερα έχει την ευκαιρία να κάνει ακόμα μία νίκη και να «πετάξει» για Λονδίνο. Οι «πράσινοι» είχαν πρωταγωνιστή τον Μάικ Μπράμος, ο οποίος μίλησε όταν έπρεπε αλλά ο ίδιος πλέκει το εγκώμιο του αρχηγού του, Δημήτρη Διαμαντίδη.

Διαβάστε όσα είπε ο Μάικ Μπράμος στην Sportday:

«Είμαστε χαρούμενοι για την ουσία. Ήταν ένα παιχνίδι που το πάνω χέρι άλλαζε. Ξεκινήσαμε εκπληκτικά, αλλά η άμυνα ζώνης της Μπαρτσελόνα άλλαξε τον ρυθμό και μας αποσυντόνισε. Σημασία έχει ότι βρήκαμε λύσεις, έγινε το 2-1 και κοιτάζουμε μπροστά. Θα αφήσουμε τα συναισθήματα στην άκρη κι αμέσως θα πέσουμε με τα μούτρα στη δουλειά και να δείξουμε στον τέταρτο τελικό ότι έχουμε διορθώσει τα λάθη μας».

Για το αν πέρασε από το μυαλό των παικτών ύστερα από το 1-1 πως είναι το αφεντικό της σειράς αφού ήταν καλύτεροι και στα 2 ματς: «Δεν νομίζω. Δεν το έχουμε έτσι στο μυαλό μας. Ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι είμαστε το αφεντικό της σειράς. Η Μπαρτσελόνα είναι εξαιρετική ομάδα και ξέρει να αντιδρά, ενώ όπως είδες κάθε παιχνίδι κρίνεται στο τελευταίο σουτ. Οπότε το ζήτημα είναι να είμαστε καλύτεροι στις λεπτομέρειες, αν και οι δύο ομάδες έχουν κάνει καλά πράγματα, αλλά και αρκετά λάθη».

Για το τι πρέπει να κάνουν σήμερα οι "πράσινοι" για να πάρουν τη νίκη: «Θα πρέπει να βρούμε λύσεις στην άμυνα ζώνης που μας έπαιξε ο αντίπαλός μας γιατί δεν ήμασταν αρκετά επιθετικοί και είχαμε νεκρά διαστήματα. Μας περιμένει ένα ακόμα πιο δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Ξέρουμε τι θα συμβεί έτσι και νικήσουμε, αλλά το έχουμε βάλει στην άκρη του μυαλού μας. Τους ξέρουμε και μας ξέρουν καλά. Τους έχουμε διαβάσει αρκετά. Μέχρι και τι ώρα ξυπνούν. Οπότε δεν υπάρχουν μυστικά. Οδηγός μας είναι η δυνατή άμυνα κι η εξυπνάδα στην επίθεση. Μπορεί ατομικά να μην είμαστε οι καλύτεροι, αλλά αυτό που ξέρουμε, το κάνουμε καλά».

Προσωπικά για εκείνον και τις… αμυντικές του επιδόσεις αλλά και για το σημείο που τραυματίστηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο του ματς της Τρίτης: «Την άμυνα τη λατρεύω. Χρειάζεται κι εξυπνάδα για να μαρκάρεις έναν ψηλότερο αντίπαλό σου και να ξέρεις τις κινήσεις του. Είναι μέσα στις δυνατότητές μου. Στα μισά του τέταρτου δεκαλέπτου χτύπησα λίγο στον δεξί αστράγαλο, αλλά αμέσως το ξέχασα. Είπα στον εαυτό μου ότι “υπάρχουν ακόμη πέντε λεπτά και δεν θα αφήσω την ομάδα”. Έτσι το διέγραψα από τη μνήμη μου».

Για την παρουσία του κόσμου: «Φοβερό συναίσθημα, δεν έχω λόγια. Είναι απίστευτοι. Δημιούργησαν μια εξαιρετική γιορτή».

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη: «Απλά απίστευτος. Ό,τι και να πω θα είναι λίγο για τον αρχηγό μας. Όταν είμαστε σε δύσκολη θέση νιώθουμε ότι θα εμφανιστεί να δώσει τη λύση. Έβαλε δύο τεράστια τρίποντα. Αν χρειαστεί, εύχομαι να το ξανακάνει».

Για τον Τζέιμς Γκιστ: «Αν και τραυματίας έκανε καθημερινά αγώνα δρόμου για να μπορέσει να αγωνιστεί και να βοηθήσει την ομάδα. Ο ίδιος έλεγε ότι δεν πρόκειται να χάσει αυτό το παιχνίδι. Κατάφερε να παίξει και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ ουσιαστικός στα ριμπάουντ και συνέβαλε στην αμυντική παρουσία της ομάδας». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: