Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η απολογία της ΑΕΚ!!

Διαβάστε αναλυτικά την απολογία της ΑΕΚ στην Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αλλά και την τοποθέτηση του Τραϊανού Δέλλα.

Η απολογία της ΑΕΚ
Ο δικηγόρος της ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου, κατά την απολογία της ΠΑΕ στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας στάθηκε ιδιαίτερα στην συμπεριφορά του διαιτητή Τριτσώνη κατά του οποίου χρησιμοποίησε βαρύτατους χαρακτηρισμούς αλλά και στο γεγονός ότι αποφάσισε για διακοπή του αγώνα, χωρίς να λάβει υπόψη του την γνώμη των υπόλοιπων εμπλεκόμενων φορέων, που έλεγαν ότι το ματς θα μπορούσε να συνεχιστεί.

Aρχικά ο δικηγόρος της ΑΕΚ, Χάρης Γρηγορίου, είπε αρχικά: "Ζητήσαμε να κληθούν οι παρατηρητές, οι διαιτητές και ο διοικητής της αστυνομίας, δεν ανταποκριθήκατε. Ούτε η Σούπερ Λίγκα ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας. Μας είπαν ότι απαγορεύεται και δεν είναι επιτρεπτό ενώ η Επιτροπή Εφέσεων καλεί πάντα τους εμπλεκόμενους αξιωματούχους. Έπρεπε να είναι εδώ για να φωτίσουν την αλήθεια. Έχουν ευθύνη όλοι για την διακοπή που έγινε. Η ΑΕΚ δεν θέλει χάρες από κανέναν. Εσείς αποφασίζετε αν θα υποβιβαστεί η ΑΕΚ και όχι ο Τριτσώνης".

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο Τραϊανός Δέλλας που είπε: «Έχω βιώσει πολλά ως ποδοσφαιριστής, είναι λυπηρό και νιώθω αμήχανα όταν κρίσιμες αποφάσεις παίρνονται σε δικαστικές αίθουσες και όχι στο γήπεδο. Κρίμα ο κόπος των παιδιών να κρίνεται από μία απόφαση εκτός γηπέδων. Είχα την τύχη να αναλάβω την ομάδα αλλά και την ατυχία να βρεθώ σε θέση διαπραγματευτή για να τελειώσει το παιχνίδι. Ο διαιτητής ήταν συνέχεια με ένα τηλέφωνο. Μου είπε στην αρχή ότι δεν θέλει ο Πανθρακικός να γίνει το ματς. Όμως ο πρόεδρος του Πανθρακικού συναίνεσε τελικά να βγει η ομάδα και να γίνει το παιχνίδι. Το ίδιο και ο αστυνομικός διευθυντής που εγγυήθηκε, το ίδιο και οι παρατηρητές που με διαβεβαίωσαν ότι μπορεί το παιχνίδι να συνεχιστεί. Οπότε πήγα στον διαιτητή αλλά και πάλι ήταν αρνητικός. Οι τέσσερις από τους πέντε εμπλεκόμενους, συμφωνούσαν (ομάδες, αστυνομία, παρατηρητές), αρνούνταν μονάχα ο ένας. Αναρωτιέμαι γιατί ο διαιτητής μιλούσε συνέχεια στο κινητό, ποιος του έδωσε εντολή και γιατί δεν συμμερίστηκε τις απόψεις των υπολοίπων. Η ΑΕΚ δεν θέλει χάρη, θέλει ισονομία.

Σε εκείνο το σημείο παρουσιάστηκε το υπόμνημα που έχει στείλει ο Πανθρακικός, το οποίο σε αντίθεση με όσα φέρεται να υποστήριζε εκείνη την ώρα, λέει ότι ταυτίζεται με τον διαιτητή, υιοθετεί την απόφασή του να διακόψει το παιχνίδι και αναφέρει μάλιστα και την τραγική κατάσταση του αγωνιστικού χώρου.

Αμέσως μετά ο Τραϊανός Δέλλας σχολίασε: «Η διαφορά με τον Πανθρακικό ότι εγώ ήρθα εδώ και ορκίστηκα ενώ ο Πανθρακικός έστειλε ένα χαρτί».

Γρηγορίου σε επιτροπή: Εσείς οι ίδιοι με δεδικασμένο έχετε αναιρέσει το φύλλο αγώνα του Τριτσώνη που πέρυσι διέκοψε το Άρης-Αστέρας για το αντικείμενο που είχε χτυπήσει βοηθό. Και είχατε πει τότε ότι δεν υπάρχει επαρκής αιτιολογία για διακοπή. Τότε τον Τριτσώνη τον είχατε μετατρέψει σε ένα ανίσχυρο ανθρωπάκι που λέει ψέματα και ασάφειες. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα.

Κατέθεσε ως μάρτυρας η κ. Βάλια Βρετάκου που είναι αστυνομικός που ήταν εκτός υπηρεσίες στο παιχνίδι και είναι οπαδός της ΑΕΚ που βρισκόταν στο γήπεδο. «Το γήπεδο ήταν σε απόλυτη τάξη μετά από 20 λεπτά. Όλα είχαν αποκατασταθεί όμως ο διαιτητής δεν το είδε αυτό γιατί δεν βγήκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο να ελέγξει. Είναι αδικαιολόγητη η απόφασή του να διακόψει το παιχνίδι, ήταν ένα απόλυτα κενό γήπεδο και σε απόλυτη τάξη».

Ακολούθως ήρθε η σειρά για την αγόρευση του Χάρη Γρηγορίου που είπε: «Τόσο υψηλό διακύβευμα δεν έχετε δικάσει ποτέ ξανά στο παρελθόν. Το αν δηλαδή θα υποβιβαστεί μία τόσο μεγάλη ομάδα. Ο διαιτητής γνωρίζει ότι ψευδή η πράξη του και σας λέω ότι ήταν και προμελετημένη και προειλημμένη. Το μόνο του μέλημα ήταν να μιλάει στο τηλέφωνο. Μας έλεγε ουσιαστικά σας γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια, εγώ είμαι ο άρχοντας, εγώ θα τελειώσω την ιστορία σας μετά από 89 χρόνια. Νομίζει ο Τριτσώνης ότι θα γίνει ο εφιάλτης για την ΑΕΚ αλλά εφιάλτες θα είναι 1.500.000 ΑΕΚτσήδες σε όλη του την ζωή»

Σε εκείνο το σημείο κατέθεσε φωτογραφικό υλικό από την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και έγγραφο της διοίκησης του ΟΑΚΑ που αναφέρει ότι το προσωπικό συνέβαλε στην αποκατάσταση των ζημιών. «Αυτά έρχονται σε πλήρη αντίφαση με τον διαιτητή. Πείτε μου εσείς ποιος λέει ψέματα. Το δημόσιο έγγραφο του ΟΑΚΑ ή το φύλλο αγώνα του διαιτητή. Είναι ένας κουτοπόνηρος και αθεόφοβος. Προσπαθεί να αιτιολογήσει την διακοπή με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί μας. Το ΟΑΚΑ και η αστυνομία λένε στα έγγραφά τους ότι αποκαταστάθηκε πλήρως η τάξη. Ας ερχόταν εδώ να τα πει ο Τριτσώνης αλλά είναι ένα φοβισμένο ανθρωπάκι που κρύβεται. Είναι ψεύτης και πολύ χαμηλής ποιότητα. Αποφάσισε μόνος του ο διαιτητής, δεν άφησε κανέναν να συνδράμει στην απόφασή του», είπε.

Σε εκείνο το σημείο ανέγνωσε την έκθεση του Kάκου από το περσινό ντέρμπι ΠΑΟ-ΟΣΦΠ και την τιμωρία του Παναθηναϊκού που αναφέρει ότι έκανε 3 συσκέψεις με αστυνομία και παρατηρητές και μετά το διέκoψε. «Ο Τριτσώνης δεν έκανε τίποτα απ όλα αυτά. Η απόφαση του διαιτητή είναι αναιτιολόγητη. Αυτός ότι ήταν να κάνει το έκανε. Το μπαλάκι πλέον είναι σε σας, εσείς θα αποφασίσετε αν θα υποβιβαστεί η όχι η ΑΕΚ», είπε ο Γρηγορίου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο Βέροια-Άρης και είπε ότι: «έγιναν πέντε διακοπές. Έμπαιναν και έβγαιναν οπαδοί του Άρη. Η διαφορά με το ΑΕΚ-Πανθρακικός είναι ότι οι δικοί μας οπαδοί ήταν πιο γρήγοροι και είχαν καλύτερο σημάδι. Είναι ακατάλληλος και επικίνδυνος ο Τριτσώνης, ανεπαρκής και μάλιστα υπότροπος αφού πήρε στο λαιμό του και άλλη ομάδα όπως έκανε πέρυσι με τον Άρη στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

«Ο διαιτητής επιχείρησε να αφανίσει 89 χρόνια ιστορίας, γράφοντας έξι γραμμές», πρόσθεσε ο Χάρης Γρηγορίου.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: