Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ο ΠΑΟΚ θα πάει τελικό γιατί...

Ο Στέλιος Μοσχούλας γράφει για τους λόγους που ο ΠΑΟΚ θα φτάσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ο ΠΑΟΚ δεν ικανοποίησε στον πρώτο ημιτελικό με τον Αστέρα. Εδειξε ότι δεν άντεξε για δύο ημίχρονα στο ρόλο του «οδηγού» της αναμέτρησης. Κάποιοι άλλοι μπορεί να δικαιολογήσουν την ομάδα, λέγοντας ότι «με τέτοιο γκολ που δέχθηκε και το μπάχαλο που έγινε, επηρεάστηκαν αρκετά». Δεκτή κι αυτή η άποψη. Δημοκρατία έχουμε…

Ομως κανένας δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον - κλεισμένο πίσω - ΠΑΟΚ με την έναρξη του δευτέρου μέρους, που έδωσε… αέρα στον Αστέρα για να βγει μπροστά. Πέρα από τη στάση του Μάνταλου στο 64΄, που αν ήταν ανάποδα, δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει την απόφασή του και να δικαιώσει τον ΠΑΟΚ, οι γηπεδούχοι ήταν αναγκαίο να κόψουν το… βήχα των Αρκάδων από το βράδυ της Τετάρτης.

Παρ΄ όλα αυτά το 2-1 είναι σκορ πρόκρισης του ΠΑΟΚ για τον τελικό του ΟΑΚΑ. Και θα εξηγήσουμε το γιατί…

Ο «Δικέφαλος» θα πάει στην Τρίπολη για να παίξει πιο συντηρητικά. Δε θα έχει στις πλάτες των ποδοσφαιριστών του τις αποδοκιμασίες από τους φιλάθλους στην Τούμπα αν έπαιζε η ομάδα αμυντικά… Επιπροσθέτως κι ο Δώνης με τους συνεργάτες του θα καταστρώσουν ένα πλάνο… απόδρασης που θα τους οδηγήσει στον τελικό στόχο. Ξέρουν πώς να το κάνουν αυτό.

Ακόμα ο ΠΑΟΚ έχει πιο βαριά φανέλα, διαθέτει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά κι έχει στις τάξεις του έναν προπονητή που συνήθισε να πιέζεται (όποτε πήγε στον τελικό με ομάδες όπως η Λάρισα κι ο Ατρόμητος) σε τέτοιου είδους αγώνες και τελικά να παίρνει το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Το 2-1 θα βγάλει από νωρίς τον Αστέρα μπροστά που θα κυνηγάει υποχρεωτικά τη νίκη. Δε θα βολεύεται με την ισοπαλία. Αν ο ΠΑΟΚ δεν δεχτεί γκολ στο πρώτο 20λεπτο, τότε θα πανηγυρίσει την πρόκριση στην Τρίπολη και θα σχεδιάζει την… κάθοδο στο ΟΑΚΑ με χιλιάδες οπαδούς του.

Υ.Γ.: Κανένας δεν έχει καταλάβει την αντίδραση των παικτών του ΠΑΟΚ στην επίμαχη φάση… Δεν πήγαν καν να βρεθούν δίπλα στον Μάνταλο για να διεκδικήσουν το - κατά αυτούς - δίκιο τους. Αφησαν, μέσα στην Τούμπα, στην έδρα τους, στο σπίτι τους, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, να διαμαρτυρηθεί όλη η ομάδα του Αστέρα κι αυτοί εφησυχασμένοι δέχτηκαν την αλλαγή απόφασης...
Πηγή: SportDay.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: