Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Κάτι να…γυαλίζει Ολυμπιακέ!!

Ο Ολυμπιακός έχασε εύκολα τον τρίτο προημιτελικό από την Αναντολού Εφές στην Κωνσταντινούπολη και ο Νίκος Ζέρβας επισημαίνει τι πρέπει να θυμηθούν οι πρωταθλητές για να μην γυρίσει η σειρά στην Αθήνα.

Κάτι να…γυαλίζει Ολυμπιακέ
Ο Ολυμπιακός διαμόρφωσε τις ιδανικές συνθήκες πρόκρισης στο Final Four κόντρα στην Εφές στην Αθήνα, διότι θυμήθηκε στην πιο κρίσιμη στιγμή ποια είναι τα στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει από τους μεγάλους αντιπάλους του. Έπαιξε…σκυλίσια άμυνα, έκανε κατάθεση ενέργειας στο παρκέ και πάλευε για κάθε φάση, σα να ήταν αυτή που έκρινε την έκβαση του αγώνα. Στο πρώτο από τα δύο τελικά παιχνίδια που θα γίνουν στην Κωνσταντινούπολη όμως, όλα αυτά αφέθηκαν ερμητικά κλειστά στις αποσκευές των παικτών και του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης περιορίστηκαν πλην ελαχίστων εξαιρέσεων στο ματς σε ρόλο κομπάρσου και προσπάθησαν με λάθος τρόπο να καταβάλουν την αντίσταση της αναμενόμενα παθιασμένης και «διψασμένης» για ανάσα τουρκικής ομάδας. Εκτός του ότι δεν είχε κανέναν μεγάλο πρωταγωνιστή-μπροστάρη στο σκοράρισμα, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο στην διεκδίκηση των ριμπάουντ, τις επαφές στην άμυνα και την οξυδέρκεια στην επίθεση. Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν οι έξτρα κατοχές των γηπεδούχων, τα εύστοχα μακρινά σουτ –δεν μπορούσε να συνεχιστεί το 6% των δύο πρώτων αγώνων- και γενικά η κακή εικόνα που παρουσίασαν οι «ερυθρόλευκοι» στον τρίτο αγώνα. Ο Σπανούλης εγκλωβίστηκε στη ζώνη, τα μακρινά σουτ δεν έμπαιναν, ο Χάινς όταν μπήκε ήταν αργά για ανατροπές και όσο η Εφές έπαιρνε ψυχολογία από τις εμπνεύσεις του εξαιρετικού σε όλους τους τομείς Λούκας, την εκτελεστική δεινότητα των Σαβάνοβιτς, Φάρμαρ και την υπεροχή του Ερντέν στις ρακέτες «άνοιγε» ξανά την υπέρ τη διαφορά.

Όταν η άμυνα «έσφιξε», η διάθεση έγινε περισσότερη και τα σχήματα πιο ταιριαστά για τις συνθήκες του αγώνα ο Ολυμπιακός φάνηκε ότι μπορεί να νικήσει και στην Τουρκία. Ίσως το μοναδικό κέρδος να είναι η μείωση της διαφοράς, καθώς με άλλη ψυχολογία θα πήγαιναν οι γηπεδούχοι για το 2-2 αν είχαν επαναλάβει τον θρίαμβο του πρώτου γύρου. Το +26 γι’ αυτούς, απείχε παρά ένα-δύο ακόμα λεπτά χαλάρωσης του Ολυμπιακού, που σε αυτή τη περίπτωση θα είχε δυσκολότερο έργο για το 3-1. Η Εφές νίκησε δίκαια γιατί μετά από αρκετό καιρό έπαιξε πραγματικά καλά και σύμφωνα με τις δυνατότητές της. Θα είναι όμως εντελώς διαφορετική αν οι πρωταθλητές θυμηθούν τον καλό τους εαυτό την Παρασκευή. Το «μαξιλαράκι» του πέμπτου ματς στον Πειραιά σε περίπτωση νέας ήττας δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίζει, αλλά να αφυπνίσει και να κάνει το μάτι να «γυαλίζει», ώστε να εκπληρωθεί άλλη μία αποστολή στην Πόλη με επιτυχία… Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: