Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Θα αρκεστεί μόνο στο πρωτάθλημα…!!

Κατάφερε να χάσει έναν από τους τίτλους που «κυνηγούσε» τη φετινή αγωνιστική περίοδο η Παρί Σεν Ζερμέν.

Θα αρκεστεί μόνο στο πρωτάθλημα…
Οι πρωτευουσιάνοι έχασαν με 4-1 στα πέναλτι (κ.α., παρατ. 1-1) από τη 16η του Championnat, Εβιάν, εκτός έδρας, στο πλαίσιο των προημιτελικών του γαλλικού Κυπέλλου και έμειναν εκτός ημιτελικών της διοργάνωσης, πέφτοντας «θύμα» έκπληξης» από μία από τις θεωρητικά ασθενέστερες ομάδες του πρωταθλήματος και έχασαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν το νταμπλ, αφού βρίσκονται μια «ανάσα» από την κατάκτηση της Ligue 1.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογική "ανάσα", ενόψει της προσπάθειας τους να παραμείνουν στην κατηγορία.

Σε ένα ματς που δε διεκδικεί «δάφνες» ποιότητας, ο Παστόρε άνοιξε το σκορ στο 8’ για τους κυπελλούχους Ευρώπης του 1996, όμως ο Κελίφα ισοφάρισε στο 43’. Η αποβολή του Τιάγκο Μότα στο 117’ φαίνεται πως εκνεύρισε τους παίκτες του Κάρλο Αντσελότι και έχασαν πανηγυρικά στη «ρώσικη ρουλέτα».

Εκεί, αστόχησαν οι Ιμπραϊμοβιτς, Τιάγκο Σίλβα και ευστόχησε ο Λαβέτσι για τους Παριζιάνους. Για την Εβιάν, σκόραραν οι Σορλέν, Σαγκμπό, Κλιφά και Μπαρμπόσα.


Η σύνθεση της Παρί: Ντουσέζ, Ζαλέ, Τιάγκο Σίλβα, Αλεξ, Αρμάν, Μπέκαμ (67’ Λαβέτσι), Τιάγκο Μότα, Παστόρε (106’ Βεράτι), Ματουιντί, Ιμπραϊμοβιτς, Μενέζ (98’ Γκαμεϊρό)


Νωρίτερα, η Μπορντό τα βρήκε… σκούρα με τη Λανς, ωστόσο κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά, επικρατώντας με 3-2. Μόλις στο 11’, οι «γιρονδίνοι» έμειναν πίσω στο σκορ με το αυτογκόλ του Καρασό, με τους γηπεδούχους να διατηρούν το προβάδισμά τους μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Όμως, στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Φρανσίς Ζιλό έφερε το ματς στα ίσα με τον Σέρτιτς στο 59’, για να πετύχει δύο γκολ ο Ντιαμπατέ μέσα σε τέσσερα λεπτά (81’ και 85’) και να της δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων. Το μόνο που κατάφερε να κάνει η Λανς ήταν να μειώσει σε 3-2 –που ήταν και το τελικό σκορ- στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μπέργκντικ.



Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των «8» του Κυπέλλου Γαλλίας:


Τρίτη, 16/4

Τρουά-Νανσί 3-0
Σεντ Ετιέν-Λοριάν 1-2

Τετάρτη, 17/4

Λανς-Μπορντό 2-3
Εβιάν-Παρί Σεν Ζερμέν 4-1 πεν. (κ.α,παρατ. 1-1) Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: