Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η γκάφα, της γκάφας, ω γκάφα!

Η έκτακτη εκπομπή της Δευτέρας, που έκανε η δημόσια τηλεόραση, για τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην ΑΕΚ προκάλεσε αντιδράσεις, ειδικά από τους φίλους του Άρη.
Εκ μέρους της ΕΡΤ φιλοξενήθηκαν δηλώσεις του δημοσιογράφου, Δημήτρη Μαλισιώβα (ο οποίος συμμετείχε στην εκπομπή για την ΑΕΚ) σε οπαδικό site του Άρη.
Η κριτική δεν έχει να κάνει με το site φυσικά αλλά με τα όσα είπε ο Μαλισιώβας:
"Ξεκαθαρίσαμε ρητά στην εκπομπή τη διαφορετικότητα των δυο αγώνων και των δυο περιπτώσεων, Βέροια-Άρης και ΑΕΚ-Πανθρακικός. Στη Βέροια δεν είχαμε βιαιοπραγία γι αυτό και δεν εφαρμόστηκε το άρθρο 15 του πειθαρχικού κώδικα, ενώ τα επεισόδια εκείνα χαρακτηρίστηκαν μεμονωμένα.
Στην περίπτωση των επεισοδίων στο ΟΑΚΑ στο φύλλο αγώνα γράφθηκε σαφώς ότι ήταν εκτεταμένα. Στη Βέροια ο αγώνας ολοκληρώθηκε κανονικά, ενώ στο ΟΑΚΑ, ο αγώνας διεκόπη. Για τον λόγο αυτόν η ΑΕΚ κινδυνεύει με αφαίρεση 3 βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα και 2 από το επόμενο.
ο αθλητικός εισαγγελέας άσκησε έφεση, αλλά η απόφαση δεν άλλαξε πέρα από το πρόστιμο γιατί ήταν συγκεκριμένα όσα γράφθηκαν στο φύλλο αγώνα. Βάση των όσων έχουν γραφθεί στο φύλλο αγώνα της ΑΕΚ είναι δυο τελείως διαφορετικές περιπτώσεις. Η τιμωρία της ΑΕΚ θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από το βαρύ κατηγορητήριο".
Προς τι οι γκάφες, που τιτλοφορείται το θέμα; Ο σκύλος τις βρήκε...
Πρώτον: δεν υπάρχει "αθλητικός εισαγγελέας" υπάρχει "ποδοσφαιρικός εισαγγελέας". Ο αθλητικός εισαγγελέας είναι εισαγγελέας της τακτικής Δικαιοσύνης (του κράτους δηλαδή). Ο ποδοσφαιρικός είναι της ΕΠΟ και ασχολείται με αυτές τις υποθέσεις. Άρα λανθασμένα γίνεται δύο φορές αναφορά στον "αθλητικό εισαγγελέα".
Δεύτερον: τα επεισόδια στο ΑΕΚ - Πανθρακικός ουδέποτε χαρακτηρίστηκαν "εκτεταμένα" διότι, για να χαρακτηριστούν, πρέπει να ασκήσει δίωξη ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Ο οποίος δεν άσκησε...sportdog gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: