Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Τσιώλης: «Δε δέχομαι να βρίζουν τους γονείς μου, δεν έχω δώσει ποτέ δικαίωμα»

O Σάκης Τσιώλης «άνοιξε» την καρδιά του και αναφέρθηκε στην πίεση που δέχτηκε αυτές τις μέρες, στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και τις αμφισβητούμενες φάσεις, στους γονείς του που ο κόσμος έβριζε, στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη αλλά και στον Άρη. Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis» όπου παραχώρησε μια εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για τον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ:

«Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ μας άφησε μια πικρή γεύση εν τέλει. Για το λόγο του ότι η ομάδα είχε μεγάλη ευκαιρία να πάρει ένα προβάδισμα και να είναι κοντά στον τελικό. Δημιουργήσαμε καλές ευκαιρίες στο β΄ ημίχρονο και το ότι χάσαμε για δεύτερη φορά από τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο λεπτό μας στενοχωρεί.

Θέλαμε να έχουμε καλή ανασταλτική λειτουργιά και να πρεσάρουμε τους παίκτες του ΠΑΟΚ. Είδαμε στο πρώτο μέρος να τρώμε ένα πολύ τυχερό γκολ και να παίρνει προβάδισμα ο ΠΑΟΚ. Στο δεύτερο μέρος αφού πετύχαμε το γκολ είχαμε με το μέρος μας το παιχνίδι. Μας δόθηκαν 3 ευκαιρίες και δεν καταφέραμε να κάνουμε γκολ. Στο τέλος φάγαμε ένα γκολ από το πουθενά, δυο παίκτες δικοί μας τράκαραν μεταξύ τους και δεχτήκαμε το γκολ. Εγώ θα δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την εμφάνιση τους και σε μια τόσο καυτή έδρα».

Για το αν έχει προβάδισμα ο ΠΑΟΚ:

«Προβάδισμα έχει αυτός που έχει πάρει τη νίκη, έτσι λέει η στατιστική. Η ομάδα που έχει τη νίκη μπορεί να παίξει για δυο αποτελέσματα και δεν έχει να ρισκάρει, αντίθετα η άλλη ομάδα θα αρχίσει να απλώνεται και να ανοίγεται για να κάνει την ανατροπή. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ επικίνδυνος με τους Σαλπιγγίδη, Καμαρά, Αθανασιάδη».


Για το γκολ του Ναβάρο και αν ήταν οφσάιντ:

«Είναι ένα καθαρό γκολ, η μπάλα προήρθε από παίκτη του ΠΑΟΚ. Τώρα ήταν στην κρίση των διαιτητών να σφυρίξουν. Περισσότερο άδικο θα ήταν για τον Αστέρα Τρίπολης αν έδινε οφσάιντ. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο να αδράνησε ο διαιτητής και να μην αντιλήφτηκε πως δεν υπήρχε οφσάιντ. Επίσης μπορεί ο τερματοφύλακας να αντιλήφτηκε το βοηθό που σήκωσε τη σημαία. Θα ήταν άδικο όμως για τον Αστέρα να μην έμπαινε το γκολ».


Για τη φάση με τον Σανκαρέ στο τέλος και το γεγονός πως ήταν σε θέση οφσάιντ:

«Πάντα στο ποδόσφαιρο υπάρχουν αδικίες και λάθη. Και στον πρώτο γύρο ο διαιτητής έδωσε ένα ανύπαρκτο πέναλτι στον Τσαμπούρη. Κατά τη διάρκεια του αγώνα αντιλαμβάνεσαι αλλιώς τα πράγματα. Εγώ νόμιζα πως ο Σανκαρέ δεν ήταν οφσάιντ. Όπως και το γκολ του Σαλπιγγίδη πως ήταν από θέση οφσάιντ, ενώ δεν ήταν».


Για τον Σαλπιγγίδη:

«Ο Σαλπιγγίδης είναι ο πολυτιμότερος παίκτης της εθνικής Ελλάδος και δεν έλαβε το μερίδιο που του αναλογεί. Να φανταστείτε πως χάρη σε αυτόν κερδίσαμε στο μουντιάλ, επειδή ξεκίνησε βασικός. Μπορεί να μας πίκρανε χθες αλλά του εύχομαι να είναι πάντα υγιής. Πιστεύω πως είναι ο καλύτερος Έλληνας επιθετικός».


Για όσα είπε χθες για το παιχνίδι με τον Άρη:

«Είπα για να το κλείσουμε, ότι 60 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη υπήρχε ένα ίδιο αποτέλεσμα. Ο Άρης έπαιζε την ύπαρξη του και εμείς παίζαμε χωρίς τέσσερις παίκτες, συν δύο τραυματίες Περόνε και Φούλοπ και τον Μπαρτολίνι που ήταν στο όριο. Τα 3 από 5 γκολ του Άρη δεν ξαναμπαίνουν ποτέ. Ήταν καραμπόλες. Το ποδόσφαιρο είναι και τύχη. Ας δούμε και το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Λεβαδειακό. Αν ο Λεβαδειακός δεν είχε νικήσει στην Κέρκυρα και δεν ήταν σωμένος μπορεί να είχε πολύ μεγαλύτερο κίνητρο αλλά είδαμε και πάλι ότι ο ΠΑΟΚ είχε τρεις μεγάλες αποκρούσεις και πήρε τη νίκη.

Δεν μπορούν να μιλάνε για μένα. Δεν έχω δώσει κανένα δικαίωμα και είμαι αρκετά μεγάλος για να αλλάξω χαρακτήρα. Πριν 1,5 χρόνο με τον Ολυμπιακό Βόλου πήγαμε και νικήσαμε τη Λάρισα, που εγώ έχω μεγαλώσει εκεί. Με τον Άρη είχαμε παίξει και νικήσαμε την Τρίπολη. Με πείραξε η κακία προς τον Αστέρα και το πρόσωπο μου. Ο Άρης είναι μια ξεχωριστή ιστορία για μένα, αλλά είμαι στον Αστέρα και πέρσι τους νικήσαμε. Εγώ θα παίζω αντίπαλος με όλες τις ομάδες, τι θα γίνει θα αντιμετωπίζομαι με αυτόν τον τρόπο; Βρήκα στο δρόμο μου στη Θεσσαλονίκη και ΠΑΟΚτσήδες και Αρειανούς και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Έντεχνα το έπαιξαν το θέμα για να δημιουργήσουν ένα άσχημο κλίμα για εμάς. Περάσαμε εφιαλτικά γιατί δεν αντέχω να χάνω, πόσο μάλλον με τέτοιο σκορ».


Για τα σενάρια μετά το ματς με τον Αρη:

«Βοήθησε για να μπορέσουν να το μεγαλώσουν και να δώσουν έκταση. Ας πάρει απόφαση η Super League να μην παίρνουν οι ομάδες στα πλέι οφ τις κάρτες. Επειδή τον ΠΑΟΚ τον βόλεψε στη Λιβαδειά και άφησε εκτός παίκτες με κάρτες; Αν έπαιζε η Λιβαδειά για τη σωτηρία της τι θα γινόταν; Ο Περόνε και ο Φούλοπ δεν έπαιξαν ούτε χθες στην Τούμπα».


Για το αν ένιωθε περαιτέρω πίεση:

«Είμαι 35 χρόνια στα γήπεδα, έχω παίξει παντού. Όταν ακούστηκε να βρίζουν τους αείμνηστους γονείς μου τρελάθηκα. Και αν έμπαινε το γκολ του Ράγιος θα πανηγύριζα έξαλλα. Μπορεί και να πήγαινα στη σέντρα να πανηγυρίσω. Σέβομαι τον ΠΑΟΚ την ιστορία του. Οκτώ μήνες στη Θεσσαλονίκη με τον Αρη, δεν είχα κανένα πρόβλημα».


Για το αν δε βγήκε από το ξενοδοχείο μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ:

«Εγώ δε θα σταματήσω πότε να κατεβαίνω στην Άγιου Δημητρίου και στην Παλιά αγορά και να πίνω τον καφέ μου. Δεν είχα ποτέ πρόβλημα και ούτε έχω τώρα. Συναντήθηκα με αρειανούς και παοκτσήδες και δεν έγινε κάτι. Όλα καλά».


Για το γεγονός πως στον Άρη τον άφησαν να φύγει:

«Αν ψάξετε τα αποτελέσματα που είχα τότε με τον Άρη θα δείτε πως τα περισσότερα ήταν συγκυρίες. Είχαμε και πολύ δρόμο ακόμα. Όμως τα προβλήματα που είχαμε τότε δε θα μπορούσα να τα λύσω και δε μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα εκείνο το διάστημα. Κανείς δεν με έδιωξε όμως από τον Άρη, το “διαζύγιο” ήταν κοινή συναινέσει. Θα επέστρεφα στον Άρη γιατί είναι μεγάλη ομάδα και είναι τιμή για κάποιον να δουλεύει για τον Άρη».


Για τη μάχη στα πλέι οφ:

«Έτσι όπως τα έχουν κάνει πρέπει να κοιτάξουμε πώς να διατηρήσουμε τους παίκτες μας σε υψηλό επίπεδο για να είναι ανταγωνιστικοί εκείνο το διάστημα. Σίγουρα θα έχουμε ενδιαφέροντα παιχνίδια πάντως». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: