Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Μάνταλος, όπως λέμε Μίστερ Μπιν!!

Ο Στάυρος Κόλκας γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ και προσπαθεί να εξηγήσει τι έκανε ο διαιτητής στο γκολ του Αστέρα. Πού κοιτούσαν Βρύζας – Ζαγοράκης και ποιοι είναι οι γελοίοι με... μπόνους; Η ουσία είναι πως δεν είδα κάτι καινούργιο από τις ομάδες και δεν είναι επίσης τυχαίο το αποτέλεσμα, το οποίο είναι το ίδιο με το παιχνίδι του πρώτου γύρου.
Όσο ο ΠΑΟΚ ήταν χαλαρός και του έβγαινε το πλάνο, έλεγξε την κατάσταση, προηγήθηκε και η αλήθεια είναι πως χωρίς να εντυπωσιάζει δεν δεχόταν φάσεις.
Όπως είχα γράψει στην ανάλυση, η απουσία του Περόνε για τους Αρκάδες ήταν σημαντική, αφού ο Λέντσε δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα ανάμεσα στα στόπερ του ΠΑΟΚ και να ανεβάσει ψηλά τον Αστέρα. Ο Τσιώλης το είδε αυτό και ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τον Καλαντζή, ο οποίος ναι μεν δεν έχει όγκο, αλλά μέσα από την γρήγορη κίνησή του και την καλή τεχνική, αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην επίθεση του Αστέρα από την ώρα που μπήκε στο γήπεδ

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να διασφαλίσει το 1-0 του Κλάους, όμως επί της ουσίας έφερε τον Αστέρα πιο κοντά στην περιοχή του και βέβαια, έδειξε πως αν μη τι άλλο δεν είναι σε θέση να παίζει για την διαχείριση του αποτελέσματος κυρίως με ομάδες που έχουν αξιόλογα ποιοτικά χαρακτηριστικά στην επίθεση.
Όταν δε ήρθε η ώρα της πρώτης φάσης του Αστέρα, ο ΠΑΟΚ σοκαρίστηκε. Ούτε κατάλαβε πως βρέθηκε πίσω στο σκορ. Μία κόντρα έβγαλε τον ξεχασμένο Ναβάρο στο τετ α τετ και ο Αστέρας έφερε το παιχνίδι στα ίσια.
Δύο είναι τα στοιχεία που με θόλωσαν σε αυτό το θέμα. Πρώτον, το ότι ο βοηθός σηκώνει τη σημαία και ο Μάνταλος σφυρίζει. Ο Κατσουράνης σταματάει να τρέχει, ο Ιτάνζ προφανώς και δεν πέφτει όπως θα μπορούσε στο πλασέ του αντιπάλου του, η φάση εμφανίζεται ως μη γενόμενη και την παίρνει πάνω του ο Μάνταλος μετά από διαβουλεύσεις. Ο Αθηναίος διαιτητής, ξέρει πως ο ίδιος έχει σφυρίξει, άρα πως η φάση είναι ως μη γενόμενη. Αλλά αλλάζει την απόφαση ή γιατί ξεχνάει πως έχει σφυρίξει ή γιατί δεν θέλει να ξεφτιλιστεί ο βοηθός του που έχει σηκώσει οφσάιντ σε πάσα αντιπάλου. Και τελικά, ξεφτιλίζεται ο ίδιος.
Ο Μάνταλος μου θύμισε Μίστερ Μπιν με αυτό που έκανε. Ενώ ήξερε πως κάνει μαλακία, την ολοκλήρωσε.
Το δεύτερο που με τρέλανε, είναι πως δέκα παίκτες του Αστέρα έχουν πάει πάνω στον βοηθό Ταρανά – το γράφω για να εμπεδωθεί -  και τα δικά μας πετάνε αετό με αποτέλεσμα να πάρει ο Μάνταλος απόφαση και να επικυρώσει γκολ που δεν μπήκε σε συνθήκες κανονικού αγώνα. Θα μου πει κάποιος, που να φανταστεί ο παίκτης του ΠΑΟΚ πως ο Μάνταλος θα κινηθεί έτσι. Έλα όμως που θα έπρεπε.
Η αντίδραση μετά το γκολ του Ναβάρο ήταν κάτι παραπάνω από ανησυχητική. Η ομάδα όχι απλά πελαγοδρομούσε, αλλά έχασε τη Γη κάτω από τα πόδια της.
Αμέσως μετά, η εικόνα του αγώνα ήταν ο ΠΑΟΚ να δίνει δώρα πανικού στη Τρίπολη και βέβαια, οι Αρκάδες να πέφτουν πάνω στον Ιτάνζ.
Όταν ο Δώνης έκανε επιτέλους της αλλαγές με ότι διέθετε, η ομάδα ξαναβρήκε κάποια πατήματα μέσα στο γήπεδο, κυρίως μέσα από την παρουσία του Φωτάκη στη μεσαία γραμμή. Ο Καλαματιανός ηρέμησε λίγο την ομάδα του, ο Ρομπέρ κουβάλησε λίγες μπάλες, ο ΠΑΟΚ άρχισε να βλέπει ξανά την περιοχή του Μπαντή και αφού έχασε αυτό που δεν χάνεται με το μπέρδεμα Κλάους – Σίλντεφελντ, θυμηθήκαμε όλοι γιατί δεν θέλω Αφρικανούς αμυντικούς στον ΠΑΟΚ.
Ο Σανκαρέ, τράκαρε με τον Μπαντή και ο ΠΑΟΚ πέτυχε το γκολ της νίκης.
Το χειρότερο, είναι πως ο ΠΑΟΚ δέχεται δοκάρι και μετά το γκολ που τον έβαλε μπροστά στο σκορ, άλλο ένα δείγμα έλλειψης καθαρού μυαλού; Προσωπικότητας; Φοβίας; Ανετοιμότητας; Πείτε το όπως θέλετε.
Εγώ από το γήπεδο έφυγα εκνευρισμένος όχι γιατί θα μπορούσε να έχει γίνει μία κηδεία από τις λίγες, αλλά γιατί διαπίστωσα πως ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο δημιουργίας μετάλλου.
Με αυτή την εικόνα που είδα, θα θεωρήσω την Τρίπολη φαβορί, θυμίζοντάς σας δύο στοιχεία. Πρώτον πως και με τη Ραπίντ ο ΠΑΟΚ πήγε στη Βιέννη με 2-1, αλλά και πως με την Τρίπολη ο πρώτος αγώνας στο πρωτάθλημα ήταν 2-1 και ο δεύτερος 1-0.
Επίσης, όσο σκοράρουν μόνο οι φορ, ο ΠΑΟΚ θα γίνεται όλο και πιο προβλέψιμος απέναντι σε μία Τρίπολη που μεσοεπιθετικά είναι καλύτερή του.
Και αν ο ΠΑΟΚ θέλει να παίξει στον τελικό, καλά θα κάνει να πάει στην Τρίπολη για να σκοράρει, γιατί αν πάει να παίξει στους χώρους, αντίο ζωή.
ΥΓ Στην ίδια σουίτα Βρύζας – Ζαγοράκης. Μπορεί να κοιτούσαν ο ένας δεξιά κι ο άλλος αριστερά, αλλά η ζωή στον ΠΑΟΚ του Σαββίδη είναι πολύ ωραία. Που να κρατάς κακίες…
ΥΓ Αν δεν τιμωρηθεί ο Μάνταλος, είστε γελοίοι. Όχι πως αν δεν τιμωρηθεί δεν είστε, αλλά παίρνετε… μπόνους.
ΥΓ Μέχρι και ο Βρύζας όρμησε στον Μάνταλο. Αν υπήρχε και η Σταχτοπούτα στο γήπεδο και η Μητέρα Τερέζα, ένα μπινελίκι θα του έριχνε.  
πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: