Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η φανέλα δίνει την πρόκριση!!

O Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Αστέρας Τρίπολης.

Η φανέλα δίνει την πρόκριση
Με αέρα φαβορί πήγε ο ΠΑΟΚ κόντρα στον Αστέρα. Γεμάτη η Τούμπα και ο «Δικέφαλος» σκεφτόταν ήδη τον τελικό με τον Ολυμπιακό. Λάθος και μάλιστα μεγάλο. Ντέρμπι είναι με τους Αρκάδες. Ο δεύτερος με τον τρίτο του πρωταθλήματος έπαιζαν. Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-1 και πήρε προβάδισμα για την πρόκριση, αλλά μάλλον ήταν τυχερός.

Στο φινάλε έβαλε το δεύτερο γκολ, στο παρά ένα γλύτωσε την ισοφάριση. Πάλι καλά. Δεν είναι μεγάλο αβάντζο, αλλά είναι καλύτερο από την ισοπαλία. Τώρα πρέπει να χάσει στην Τρίπολη για να μείνει έξω. Η δουλειά, έστω και δύσκολα, έγινε. Οριακές είναι οι καταστάσεις, αλλά το δεύτερο γκολ έκανε φαβορί τον ΠΑΟΚ.

Τα προβλήματα όλης της χρονιάς εμφανίσθηκαν ξανά, αλλά σε αυτά ματς εκείνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα και οι πιθανότητες πρόκρισης. Ο Αστέρας ήταν πιο διαβασμένος, αλλά εκτός φόρμας. Κατάσταση κακή που τον σημαδεύει τον τελευταίο καιρό. Εχει όνειρο για την πρόκριση, αλλά τώρα πρέπει να κερδίσει. Του κάνει το 1-0, αλλά δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση. Δεν έχει την εμπειρία για τέτοια πράγματα.

Ο ΠΑΟΚ είναι ανώτερος στη φανέλα και στους παίκτες που κάνουν τη διαφορά. Ο Αστέρας είναι πιο ομάδα, έχει καλύτερο πλάνο, αλλά δεν μπορεί να τελειώσει τον μεγάλο αντίπαλο όταν έχει την ευκαιρία να το κάνει. Το έπαθε στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟ, αλλά και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με τον ίδιο τρόπο με τον πρώτο ημιτελικό. Χωρίς να είναι καλύτερος, ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα για την πρόκριση.

Μικρό σε έκταση (λόγω 2-1), αλλά μεγάλο με βάση τη φανέλα, την προσωπικότητα, την αύρα, την ιστορία και τους παίκτες τύπου Σαλπιγγίδη που κάνουν τη διαφορά όταν όλα μοιάζουν χαμένα. Ο Αστέρας θα χρειαστεί να κάνει την υπέρβαση της ιστορίας του για να πάει στον τελικό. Δύσκολο, πολύ δύσκολο...
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: