Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Πέφτει γιατί δεν ξέρει τι θα πει "σωτηρία"...

Όταν η ΑΕΚ κέρδισε μέσα στην Κέρκυρα με 1-0 με το πέναλτι του Γκερέιρο, χωρίς να είναι και ιδιαίτερα καλή απέναντι στην τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος, είχε φτάσει τους 25 βαθμούς. Γράφει ο Δημήτρης Παπανικολάου.
Ήταν μόλις η 21η αγωνιστική και εκτός από τα μεγάλα ματς με τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, υπήρχαν ο Πλατανιάς, ο Λεβαδειακός και ο ΠΑΣ εκτός έδρας, η Βέροια και ο Πανθρακικός εντός.
Με τον πήχη της σωτηρίας στους 33 βαθμούς η ΑΕΚ έπρεπε να συγκεντώσει άλλους 8 πόντους σε 9 ματς (συμπεριλαμβανομένου και του Ατρόμητου την Κυριακή στο Περιστέρι).
Οι 30 βαθμοί που έχει σήμερα δείχνουν ότι είχε την πενιχρή συγκομοιδή των 5 βαθμών σε 8 αγώνες. Νίκησε μόνο τη Βέροια και έφερε δύο λευκές ισοπαλίες με τον ΠΑΟΚ και τον Λεβαδειακό.
Η ΑΕΚ, και κάθε άλλη ομάδα του μεγέθους της ΑΕΚ, αγνοεί τι σημαίνει «μάχη για την σωτηρία». Το DNA της είνια φτιαγμένο για άλλου είδους
διεκδικήσεις.
Ακόμα και ο Αρης,που έχει βιώσει στο πετσί του τον υποβιβασμό, ήξερε καλύτερα από την ΑΕΚ πως να παλέψει για να μείνει στην κατηγορία.
Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν αφήνεις ποτέ το πράγμα να φτάσει στο «παρά πέντε». Επιχειρείς «να δέσεις» την υπόθεση στο «παρά δέκα» και στο «παρά τέταρτο».
Ο Αρης, λοιπόν, το πέτυχε αυτό στο Περιστέρι, κόντρα στον Ατρόμητο και την ίδια αγωνιστική η ΑΕΚ παραδινόταν στους Ζωσιμάδες κι ενώ ήξερε τι ακριβώς χρειάζεται, αφού αγωνιζόταν Δευτέρα!
Ο Λεβαδειακός, που έχει μάθει κάθε χρόνο να παλεύει για την σωτηρία του, εφέτος κατάφερε να την πετύχει τόσο νωρίς, που άρχισε να κάνει και όνειρα για την Ευρώπη. Το... έργο όμως, γύρισε και τελικά έδιωξε τον Παράσχο για να ταρακουνηθεί η ομάδα.
Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με τον Πανιώνιο, την Βέροια και τον ΟΦΗ, ενώ φαινόμενο αποτελεί για μένα ο Πλατανιάς, που πήγε... τρένο για 4 χρόνια σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες και όπως φαίνεται μένει και στη Σούπερ Λίγκα.
Αντί λοιπόν, η ΑΕΚ να κερδίσει μέσα στα Χανιά τον Πλατανιά, στη Λιβαδειά τον Λεβαδειακό και στα Γιάννινα τον ΠΑΣ (όπως θα έκανε μια μπαρουτοκαπνισμένη ομάδα ασανσέρ στη μεγάλη κατηγορία) περίμενε ότι θα διασωθεί στο «παρά πέντε».
Όταν όμως, φτάνεις στο σημειο μηδέν, τα πόδια είναι βαριά κι ασήκωτα γιατί και η φανέλα έχει τεράστιο βάρος, λόγω ιστορίας και τίτλων. Ποιος μπορεί να το σηκώσει αυτό;
Η ΑΕΚ μπήκε σε μια περιπέτεια που δεν ήξερε να τη διαχειριστεί και λόγω της ανυπαρξίας διοίκησης και χρημάτων έφτασε να δίνει μάχη στα δικαστήρια μήπως και μπορέσει να κάνει κάτι την Κυριακή στο Περιστέρι.
Ο Δέλλας και οι ποδοσφαιριστές είναι όμως απελπιστικά μόνοι και όσο επαγγελματίες κι αν θέλουν να αποδείξουν ότι είναι, η υπόθεση της σωτηρίας απαιτεί σπεσιαλίστες του είδους.
Πηγή: novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: