Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Γρόλλιος: «Πρώτα εκλογή Δ.Σ. Λέσχης, έπειτα Δ.Σ. ΠΑΕ"

Ο Χρήστος Γρόλλιος, ο νομικός που εκπροσώπησε τον Άρη σε πολλές φετινές δικαστικές του υποθέσεις, μεταξύ αυτών και του άρθρου 99, μίλησε στον «ARENA 89,4 FM», μιλώντας για την αντιμαχία ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον ΆΡΗ και την προσπάθεια της «Ένωσης» να παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ εις βάρος των «κιτρινόμαυρων». Παράλληλα, εξέφρασε και την ανησυχία του για το γεγονός πως κηρύχθηκε Γενική Συνέλευση της Λέσχης για εκλογή νέας διοίκησης της ΠΑΕ, τονίζοντας πως είναι μια βιαστική κίνηση.

Αρχικά, για την παρουσία του Άρη στις δικαστικές αίθουσες και στις υποθέσεις του που τον «έκαιγαν»: «Εκτιμώ πως η ΠΑΕ Άρης πήγε όσο καλύτερα μπορούσε, αλλά δε θέλω να κάνω κάποια εκτίμηση. Θα περιμένουμε 40-50 μέρες για να βγει η απόφαση και τότε να εξάγουμε τα συμπεράσματα μας. Τότε θα φανεί και το κατά πόσο θα μπορεί ο Άρης να προσελκύσει επενδυτές".

Για την προσπάθεια της ΑΕΚ να αποδείξει πως συνέβησαν ίδια γεγονότα στην Βέροια και στο ΟΑΚΑ: «Παραβρέθηκα με τον κ. Κοντοβαζαινίτη στην πρωτοβάθμια εκδίκαση της υπόθεσης για τα επεισόδια στη Βέροια. Δεν έχει καμία σχέση το ένα γεγονός από το άλλο. Δε χρειάζεται κιόλας να είσαι νομικός ή οτιδήποτε άλλο για να το καταλάβεις. Στο ΟΑΚΑ είδαμε είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στην Βέροια δεν είχαμε. Επίσης, οπαδοί της ΑΕΚ τραυμάτισαν παίκτες και παράγοντες, ενώ δεν έγινε κάτι ανάλογο στη Βέροια. Δεν υπάρχει σύγκριση και είναι άτοπη μια τέτοια σύγχυση".

Για το γεγονός πως παράγοντας της ΑΕΚ είπε πως θα κυνηγήσουν τον Άρη, επειδή προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια: «Από ότι ξέρω εγώ, από ότι έχω συζητήσει και με άλλους νομικούς, δεν υπάρχει πρόβλημα για την προσφυγή μας στα πολιτικά δικαστήρια. Κάποιες ομάδες προσπαθούν να τις συγχέουν. Μπορεί παράγοντες της ΑΕΚ να λένε πως θα μας κυνηγήσουν, αλλά εμείς προσφύγαμε στα πολιτικά δικαστήρια για την υπαγωγή μας στο άρθρο 99.

Πρόπερσι, κάποιες ομάδες προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια για να προσβάλλουν και να ακυρώσουν αποφάσεις από τα διαιτητικά δικαστήρια ή τις επιτροπές της ΕΠΟ. Αυτό που κάναμε εμείς και κερδίσαμε μια προσωρινή διαταγή για την υπαγωγή μας στο άρθρο 99, που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ανέφερε πιο μπροστά».

Για τη Γενική Συνέλευση της Λέσχης για εκλογή νέας διοίκησης που συγκάλεσε η προσωρινή διοίκηση Σκόρδα: «Προτείνω το Δ.Σ. της Λέσχης να περιμένει την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, να τελειώσει και το ματς στην Ξάνθη και να εξασφαλίσουμε και τυπικά την σωτηρία. Όπως επίσης, να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση της Λέσχης, έχοντας ως πρώτο θέμα συζήτησης η εκλογή νέου Δ.Σ. της Λέσχης και μετά Δ.Σ. της ΠΑΕ.

Σίγουρα, θα έλεγα πως είναι καλύτερο και ασφαλέστερο για τον κόσμο, να περιμένει να δημοσιοποιηθούν και να αξιολογήσει τα αποτελέσματα του οικονομικού πορίσματος αλλά και της προκήρυξης της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Δεν επεδίωξα ούτε πρόκειται πότε να γίνω μέλος της διοίκησης είτε της Λέσχης είτε της ΠΑΕ, αλλά θεωρώ πως θα ήταν φρόνιμο να μην υπάρχει κανείς στη διοίκηση από την περίοδο 2004-2012 σε αυτή την προσωρινή διοίκηση των 20 ημερών. Νομίζω πως είναι αδικαιολόγητη αυτή βιασύνη να κηρυχθούν οι εκλογές την Δευτέρα, ενώ νωρίτερα υπάρχει και το παιχνίδι στη Ξάνθη και όσοι θελήσουν να πάνε δε θα έχουν πολύ χρόνο για να πάνε να ψηφίσουν".

Για το τι υπάρχει και άλλη λύση: «Υπάρχει και άλλη λύση. Να υπήρχε προσωρινό Δ.Σ. της ΠΑΕ Άρης για έναν μήνα, να γίνουν οι εκλογές της Λέσχης και μετά να εκλεχθεί νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ".

Για το ματς στην Ξάνθη: «Καλή επιτυχία στην Ξάνθη. Εύχομαι να κερδίσει ο Άρης, γιατί η αγωνιστική σωτηρία, προηγείται και του άρθρου 99 και οποιασδήποτε άλλου ζητήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: