Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ολυμπιακός… ξανά στην πρίζα!!

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε τη χαλαρότητά του και έδωσε… θάρρος στην Αναντολού Εφές. «Να τελειώνουμε την Παρασκευή», λένε οι πρωταθλητές. Τα αίτια της ήττας, ο παράγων διαιτησία και ο οιωνός πρόκρισης.

Ολυμπιακός… ξανά στην πρίζα
Ήταν ορατό δια γυμνού οφθαλμού. Το παραδέχτηκαν και όλοι στις τάξεις του Ολυμπιακού… Το μάτι των παικτών του δεν γυάλιζε, όπως στο ΣΕΦ, στο τρίτο παιχνίδι της σειράς των play offs της Ευρωλίγκας. Η Αναντολού Εφές, που έπαιζε για τη «ζωή» της κυριάρχησε στο παρκέ του «Αμπντί Ιπεκτσί» και επέκτεινε σε τέσσερα παιχνίδια τα προημιτελικά έχοντας την ευκαιρία πλέον να ισοφαρίσει την Παρασκευή (20:00) και να διεκδικήσει την πρόκριση σε πέμπτο ματς στο Φάληρο.

Το δείχνουν και οι αριθμοί

Η χαλαρότητα του Ολυμπιακού αποτυπώνεται πλήρως στους αριθμούς. Η άμυνα που είχε κρατήσει τους Τούρκους στα δύο πρώτα ματς στους 57,5 πόντους κατά μέσο όρο δέχτηκε χθες 83, ενώ από το τραγικό 8% (3/34) στα τρίποντα στα παιχνίδια του ΣΕΦ η Εφές εκτοξεύτηκε στο 53,3% (8/15). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχασε για πρώτη φορά στη σειρά τον έλεγχο των ριμπάουντ και είχε πολύ μικρότερο αριθμό επιθέσεων (66 έναντι 56 σουτ), ενώ έγινε και πάλι κατάχρηση των μακρινών σουτ, παρότι τα ποσοστά από τα 6,75μ. δεν είναι καλά σε αυτή τη σειρά, μόλις 30% (21/70).

Ένας σημαντικός παράγων της ήττας ήταν και η εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη, που ήταν μακριά από τα συνήθη υψηλά στάνταρ. Με εξαίρεση το δεύτερο παιχνίδι της σειράς ο αρχηγός δεν έχει προσφέρει όσα περιμένει από αυτόν η ομάδα του. Έχει 9,3 πόντους με κακά ποσοστά σε δίποντα (37,5%, 6/16) και τρίποντα (7,1%, 1/14), αισθητά χαμηλότερα από τις επιδόσεις του στο Top 16, όπου είχε 15,4 πόντους με 46,2% στα δίποντα και 31,9% στα τρίποντα.

Παράπονα για τη διαιτησία

Ασφαλώς με τέτοια εμφάνιση ο Ολυμπιακός δεν περίμενε κάτι καλύτερο από το χθεσινό ματς. Όμως αλήθεια είναι πως υπήρχαν παράπονα από τη διαιτησία, καθώς υπήρχαν αρκετά λάθη υπέρ των γηπεδούχων και διαφορετικά κριτήρια στα σφυρίγματα και την… ανοχή της πίεσης στην άμυνα κάθε ομάδας.

«Να τελειώνουμε…»

Η χθεσινή ήττα, αλλά προπαντός η κακή εμφάνιση θορύβησε τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Αντιλήφθηκαν όλοι πως η πρόκριση στο Λονδίνο δεν έχει εξασφαλιστεί από την περασμένη εβδομάδα και ότι η Αναντολού Εφές θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της. Για να μην δώσουν, λοιπόν, παραπάνω θάρρος στους δευτεραθλητές Τουρκίας, δηλώνουν αποφασισμένοι να τελειώνουν τη δουλειά την Παρασκευή. Να κάνουν το 3-1 και να μη χρειαστεί να αγχωθούν σε πέμπτο ματς στο ΣΕΦ.

Σύμμαχός τους είναι η παράδοση. Ουδέποτε σειρά που έχει αρχίσει με 2-0 δεν έχει οδηγηθεί σε πέμπτο ματς. Στα προηγούμενα τέσσερα χρόνια εφαρμογής του συστήματος πρόκρισης στις τρεις νίκες, έξι ομάδες είχαν φτάσει στο 2-0 αξιοποιώντας το πλεονέκτημα έδρας. Στις τέσσερις περιπτώσεις πέρασαν με 3-1 και στις δύο «σκούπισαν» με 3-0. Ο Ολυμπιακός, μάλιστα, και τις δύο φορές που έχει προηγηθεί με 2-0, το 2009 απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης και το 2010 απέναντι στην Πρόκομ, έχασε το τρίτο ματς και «καθάρισε» στο τέταρτο. Ώρα να τριτώσει το καλό…Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: