Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Πουλάει. Δεν ξεπουλάει!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τη μεταγραφική πολιτική του Ολυμπιακού στις παραχωρήσεις παικτών.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός έχει μπει πιο ενεργά από ποτέ σε μία διαδικασία να κινείται στο μεταγραφικό παζάρι όχι μόνο ως αγοραστής, αλλά και ως πωλητής. Με τη διαφορά ότι οι πρωταθλητές ναι μεν πουλάνε, αλλά δεν ξεπουλάνε.
Όπως είχαν πάρει πολλά λεφτά για να δώσουν πρόπερσι στη Γαλατασαράϊ το Ριέρα και πέρσι στην Έβερτον τον Μιραλάς, έτσι πήραν και φέτος καλά λεφτά για να δώσουν τον Αμπντούν, τον Φέϊσα  και το Φετφατζίδη.
Ο Αμπντούν είχε αποκτηθεί ως ελεύθερος από την Καβάλα και δόθηκε στη Νότιγχαμ με πάνω από 2 εκ. Ευρώ.
Ο Φέϊσα είχε αγοραστεί με 2,5 εκ. από την Παρτίζαν και δόθηκε στην Μπενφίκα με πάνω από 4 εκ.
Ο Φετφατζίδης είναι από την Ακαδημία, ουσιαστικά δηλαδή δεν του κόστισε παρά λίγα χρήματα και δόθηκε στην Τζένοα με 4 εκ.
Από εκεί και πέρα, σε περιπτώσεις πώλησης ενός παίκτη, πάντοτε οι γνώμες θα είναι πολλές.
Άλλος θα πει ότι καλώς πουλήθηκε γιατί ήθελε να φύγει ο ίδιος, αλλά και γιατί το ποσό που προσφέρθηκε ήταν από αυτά στα οποία δεν λες όχι.
Άλλος θα πει ότι θα έπρεπε τα λεφτά της πώλησης να πήγαιναν στην αγορά άλλου παίκτη στη θέση του.
Άλλος θα πει ότι αν τον κράταγε τον παίκτη, θα μπορούσε του χρόνου να τον δώσει με περισσότερα λεφτά και να είχε και τις υπηρεσίες του για μία ακόμη σεζόν.
Άλλος θα πει ότι θα ήταν ρίσκο μία τέτοια κίνηση γιατί σε ένα χρόνο δεν ήξερες αν θα είχες τέτοια προσφορά η, πολύ μικρότερη.
Και κατά ένα τρόπο, όλοι θα έχουν δίκιο! Άλλος μικρότερο, άλλος μεγαλύτερο. Πολύ απλά γιατί οι γνώμες αυτές δεν στερούνται λογικής.
Η ουσία, όμως, παραμένει η ίδια. Ο Ολυμπιακός πουλάει. Αλλά δεν ξεπουλάει.
Υπήρξε ενδιαφέρον και για Μανωλά, Μήτρογλου, Μασάντο, Χολέμπας!
Η θέση του Ολυμπιακού ήταν σαφής:
Αφενός μεν «κοστολογούμε τους Μασάντο και Χολέμπας 4 και 2,5 εκ αντίστοιχα. Με λιγότερα δεν τους δίνουμε»…Υπήρξαν προσφορές με 2-2,5 και 1,5 εκ. αντίστοιχα, λένε οι πληροφορίες. Πολύ απλά δεν τους έδωσε...
Αφετέρου δε «αρνούμαστε να πουλήσουμε φέτος Μανωλά και Μήτρογλου. Οι παίκτες θα φύγουν μόνο αν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, δηλαδή να έρθουν ομάδες και να συμφωνήσουν μαζί τους, καταβάλλοντας και τη ρήτρα των 8 εκ.. Ευρώ»…Κανείς δεν πλήρωσε τις τόσο υψηλές ρήτρες κι οι παίκτες έμειναν…
Όπως δεν δόθηκε κι ο Σιόβας, για τον οποίο επίσης υπήρξαν δελεαστικές προσφορές κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι...
Ακόμη και τον Τζιμπούρ, που είναι εκτός ομάδας, ο Ολυμπιακός αφού δεν βρήκε τα 1,5-2 εκ. Ευρώ,  με τα οποία τον κοστολογούσε, δεν τον έδωσε μέχρι στιγμής…
Οι ερυθρόλευκοι ποτέ δεν πουλάνε όσο όσο. Συνήθως μάλιστα μοσχοπουλάνε, βγάζοντας και μία δυναμική ως σύλλογος. Χωρίς βέβαια αυτό να αλλάζει τον κανόνα, ότι όλες οι κινήσεις κάθε κλαμπ τελικά μόνο μέσα στο γήπεδο κρίνονται. Με τον Ολυμπιακό να δείχνει ότι φέτος είναι όντως πιο ισχυρός από πέρσι.
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: