Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

«Εγκαλούμενος ο δημοσιογράφος, όχι ο Παναιτωλικός»

Τη δική της εκδοχή για το επεισόδιο μέλους του Δ.Σ της ΠΑΕ με δημοσιογράφο έδωσε με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναιτωλικός.

«Εγκαλούμενος ο δημοσιογράφος, όχι ο Παναιτωλικός»
Νωρίτερα ο ΠΣΑΤ είχε καταδικάσει το γεγονός το οποίο αφορούσε φραστική επίθεση μέλους της διοίκησης της ομάδας του Αγρινίου σε βάρος δημοσιογράφου.

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός δίνει μια εντελώς διαφορετική διάσταση στα γεγονότα.

Η ανακοίνωση:

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του ΠΣΑΤ με την οποία καταδικάζει «φραστική επίθεση παράγοντα του Παναιτωλικού». Προφανώς δεν πρόκειται να καταδικάσει, στοχευμένα, ανυπόστατα, κατά συρροή δημοσιεύματα, που σχεδόν καθημερινά εδώ και πολλούς μήνες, δημοσιεύονται με την υπογραφή του συγκεκριμένου δημοσιογράφου μέλους του ΠΣΑΤ, στο όνομα της “ελευθεροτυπίας” και της “ελεύθερης έκφρασης ιδεών” που «νομιμοποιούν» το μένος του κατά του Παναιτωλικού.

Με την «δημοσιογραφική δεοντολογία» καταχωνιασμένη σε κάποιο σφραγισμένο ντουλάπι, φυσικό είναι να μην υπάρχουν πουθενά στον ορίζοντα τα όρια που διαχωρίζουν, το ρεπορτάζ, την είδηση, τη δημοσιογραφική άποψη, ακόμα και τη σκληρή κριτική, από την εμπάθεια και την πολεμική εναντίον μιας ομάδας, που (όπως σε πολλούς ακόμα τομείς), έχει αποδείξει ότι αρνείται να μπει στη λογική φατριών που χρόνια λυμαίνονται το ποδόσφαιρο. Έχοντας πληρώσει την καθαρή γραμμή που ακολουθεί και επιμένει σ’ αυτή με όποιο κόστος θα έχει.

Όλα τα παραπάνω έπρεπε να έχουν περιέλθει στην αντίληψη των μελών του Δ.Σ. του ΠΣΑΤ, που καταδικάζουν «φραστική επίθεση παράγοντα του Παναιτωλικού». Σε κάθε περίπτωση όφειλαν να ζητήσουν (έστω και για το τυπικό, της δεοντολογίας που λέγαμε παραπάνω) την άποψη της ΠΑΕ Παναιτωλικός.

Εκτός αν θεωρείται, ότι ο δημοσιογράφος έχει το δικαίωμα να χλευάζει, να λοιδορεί, να διαπομπεύεται, με ανακριβή και ανυπόστατα σχόλια και πληροφορίες… επιστημονικής φαντασίας, που δημοσιεύει, δοκιμάζοντας τις αντοχές όλων μας και ο παράγοντας, ο προπονητής, ο ποδοσφαιριστής, ο φίλαθλος, καθημερινά οφείλει να αναζητάει τρόπους ν’ αποδείξει «ότι δεν είναι ελέφαντας». Και φυσικά, δεν μπορεί ούτε να ρωτήσει «τι είναι αυτά που γράφεις; ή γιατί τέτοιο μένος κατά του Παναιτωλικού;», αφού αυτό αποκαλείται «φραστική επίθεση»!!!

Αν κάποιος έπρεπε να εγκαλείται σήμερα για τη στάση και τη συμπεριφορά του από τον Σύνδεσμο στον οποίο ανήκει, είναι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος και όχι η ΠΑΕ Παναιτωλικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: