Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

«Όπλο του ΠΑΟΚ η έδρα»

pegasus_LARGE_t_143761_105396267
Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Νιρ Κλίνγκερ, για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τη Μακάμπι Χάιφα.
Αναλυτικά είπε:
Για τις αναμνήσεις του από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μακάμπι:
“Θυμάμαι τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Ήταν πολύ εντυπωσιακή η ατμόσφαιρα και είχα εντυπωσιαστεί.  Ήμασταν τυχεροί, πετύχαμε γρήγορα γκολ, προκαλέσαμε ένα μικρό σοκ στον ΠΑΟΚ και πήραμε την νίκη. Από εκεί και πέρα έγινε και τον περιστατικό με τον Λιάσο Λουκά όπου ανακουφιστήκαμε καθώς ακόμα και με τη νίκη με σκορ 1-2 μέσα στην Τούμπα ξέραμε πως ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλή ομάδα και δεν ήμασταν σίγουροι αν θα προκριθούμε”.
Για την  Μακάμπι Χάιφα:
“Ξεκίνησα από την Μακάμπι Χάιφα την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής και τη ξέρω πολύ καλά.Το αποτέλεσμα θα επηρεαστεί σημαντικά από τα πρώτα λεπτά. Θεωρώ πολύ δύσκολα να τα καταφέρει κάποια ομάδα στα πρώτα λεπτά μέσα στη Τούμπα. Άμα η Μακάμπι δε δεχθεί γκολ στα πρώτα 25-30 λεπτά θα δυσκολέψει πολύ τον ΠΑΟΚ καθώς έχει μια ποιοτική ομάδα.
Η Χάιφα έχει δύο παίκτες κλειδιά τον Ράγιος και τον Έζρα. Θα έρθει δυνατά για να πάρει τουλάχιστον έναν βαθμό. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι εξαρτάται από τον ΠΑΟΚ που παίζει στην έδρα του με τον κόσμο και θα έχει σίγουρα τον πρώτο λόγο στο παιχνίδι”.
Για την αδυναμία της Μακάμπι Χάιφα στις στημένες φάσεις:
“Έχει μόνο τρεις ψηλούς παίκτες και έναν καλό τερματοφύλακα. Η υπόλοιπη ομάδα δεν είναι πολύ ψηλή αλλά θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ δε πρέπει να ασχοληθεί τόσο με τα στημένα όσο με την ανάπτυξη του στο παιχνίδι”.
Για το ποιον θεωρεί το φαβορί του αγώνα:
“Η Μακάμπι δε είναι σε πολύ καλή κατάσταση αλλά έχει πολλούς ικανούς παίκτες με καλή τεχνική. Παρόλα αυτά δεν έχει αυτοπεποίθηση στην άμυνα. Θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει εύκολα η με ένα μεγάλο σκορ”.
Για το τι πρέπει να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ για να φτάσει στη νίκη:
“Όταν παίζει σε ένα γήπεδο όπως η Τούμπα πρέπει να αξιοποιήσεις την έδρα σου. Ό ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει το ρόλο του ηγέτη στον αγώνα από την αρχή και να εκμεταλλευτεί τον λαό του στο έπακρο. Διαφορετικά όσο περνάει ο χρόνος η Μακάμπι θα ανεβαίνει”.
Για το ποιούς παίκτες θυμάται από τον ΠΑΟΚ του 2004:
“Από εκείνη την ομάδα που αντιμετώπισα μου έχει μείνει ο Σαλπιγγίδης. Τα χρόνια που ήμουν στη Κύπρο γνώρισα τον Άγγελο Αναστασιάδη,  όπως είπα και πριν τον Λιάσο Λουκά και άλλους πολλούς”.
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: