Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Πόρνη μπάλα και ο κίνδυνος της γλυκόπικρης ισοπαλίας!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τον επιθετικό Ολυμπιακό που αρέσει και έχει αλλάξει φιλοσοφία στην Ευρώπη και τον κίνδυνο της αναπάντεχης-όπως εξελίχθηκε το ματς- ισοπαλίας που ελλοχεύει στο δρόμο της πρόκρισης στις 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.  Δεν είναι τόσο απλό να πεις, «δεν έπαθε τίποτα ο Ολυμπιακός με το γκολ της ισοφάρισης, γιατί πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στην Πορτογαλία». Πολύ, απλά, γιατί, μπορεί μεν να κρατάει το κλειδί της πρόκρισης στα χέρια του, αφού έχει μέσα τους βασικούς αντιπάλους του, ωστόσο μπάλα είναι και... γυρίζει.  Όπως και η τύχη!
Μπαλάρα έπαιξε ο Ολυμπιακός στο Ντα Λουζ  έκρυψε το τόπι σε κάποιες φάσεις και ήταν συγκεντρωμένος στην άμυνα, δείχνοντας δηλαδή ότι έβαλε μυαλό σχετικά σε ό,τι αφορά στα κενά που είχε στο Βέλγιο. Αμ δε!  Τους βαθμούς που  ίσως να πει κάποιος ότι έδωσε ο Ρομπέρτο κόντρα στην Άντερλεχτ στην ουσία τους έδωσε πίσω... καθώς μία άστοχη έξοδο σε τέτοιο επίπεδο, κόστισε δύο βαθμούς! Και, εκεί, που η Μπενφίκα έμοιαζε τελειωμένη, ξαφνικά,  έπεφτε από την Ακρόπολη, σώθηκε και θα ψάξει να βρει το... πορτοφόλι στο Γεώργιος Καραϊσκάκης.
     Θαρρείς και ένα μαγικό χέρι οδήγησε τον Ρομπέρτο σε αυτό το λάθος, απέναντι σε ένα κοινό που τον είχε αμφισβητήσει έντονα. Σε καμία περίπτωση δεν φαινόταν ότι μπορούσε να υποπέσει σε τόσο σοβαρό λάθος, αφού ήταν «ζεστός» από το πρώτο λεπτό, όπου είχε μεγάλες αποκρούσεις και η ψυχολογία του στον Ολυμπιακό είναι στα... ύψη!
      Για να δούμε όμως και κάτι άλλο: το γκολ της  Μπενφίκα προήλθε από άλλο ένα κόρνερ (λάθος του επόπτη). Τυχαίο; Και εκεί έδειξε βελτίωση, όμως ξαναέβγαλε μία αδυναμία του στην επιφάνεια, όπως και στο δεύτερο ημίχρονο με την Παρί.
        Όπως θα καταλάβατε δεν ασχοληθήκαμε στο ξεκίνημα με τα θετικά του Ολυμπιακού,  τα οποία άλλωστε θα αναλύσουν πολλοί συνάδελφοι, αλλά με κάποιες λεπτομέρειες, που μπορεί να αποδειχτούν σημαντικές. Ο Ολυμπιακός όχι μόνο άξιζε τη νίκη, αλλά βγάζει ομαδικότητα στο παιχνίδι και κάποιες ενέργειες πολύ υψηλού επιπέδου.
Βγάζει προσωπικότητα στο παιχνίδι του, ο Μίτσελ που ήταν καλά διαβασμένος, δείχνει ότι δεν μασάει από δύσκολες έδρες και δεν φοβάται να ρισκάρει. Αλλάζει τη νοοτροπία του Ολυμπιακού, που βλέποντάς τον στην Ευρώπη, σε καθηλώνει κάποιες στιγμές με τη φαντασία και την ποιότητα των παικτών του και ανά πάσα στιγμή εκεί που αμύνεται, πιστεύεις ότι κάτι θα γίνει, μία φαντεζί ενέργεια, ατομική ή ομαδική και θα σκοράρει. Κυρίως, γιατί δείχνει εξαιρετικά επιθετικά στοιχεία και κτυπάει όλα τα παιχνίδια εντός και εκτός λυσσαλέα!
    Εκτός του Μήτρογλου που ήταν καλός στις πάσες του, αλλά όχι στα τελειώματα, ο Ολυμπιακός είχε κόντρα στη Μπενφίκα 5-6 πρωταγωνιστές, κάτι πολύ σημαντικό. Ο Φουστέρ ήταν ξανά ο παίκταρος όπως τότε επί Βαλβέρδε, ο Ντομίνγκεζ μπορεί να είναι αργός, αλλά ξέρει καντάρια μπάλα και το διαπίστωσαν οι πορτογάλοι με τις ντρίπλες, την ποδιά που έριξε και τη γκολάρα που έβαλε, ενώ οι Μανωλάς, Μανιάτης, Σιόβας κατά διαστήματα ήταν εξαιρετικοί, όπως και ο Χολέμπας που έκανε εξαιρετικές κούρσες και σέντρες στην αριστερή πλευρά.
     Ο Ολυμπιακός μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά στην Ευρώπη όχι μόνο γιατί έχει όλα αυτά τα στοιχεία, αλλά πλέον έχει βάθος και ποιότητα στον πάγκο! Αλλαγές από το πάνω... ράφι, που δείχνει πόσο σπουδαία δουλειά έγινε φέτος από την διοίκηση του Ολυμπιακού στο μεταγραφικό παζάρι!

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: