Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

«Καλύτερη εκτός έδρας η Μακάμπι!»

Ο Γιτζάκ Σουμ μιλάει στο gazzetta.gr για την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Μακάμπι Χάιφα και... θυμίζει το παράδειγμα του Ολυμπιακού όταν είχε κάνει το λάθος να την υποτιμήσει!  
Ο έμπειρος Ισραηλινός προπονητής ήταν στον πάγκο της Μακάμπι Χάιφα την περίοδο 2002-03, όταν είχε κάνει την έκπληξη και είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό. Στη συνέχεια, έκατσε στον πάγκο του Παναθηναϊκού, με τον οποίο πανηγύρισε το νταμπλ του 2003-04. Μιλώντας στο gazzetta.gr, o Σουμ μίλησε για τη φετινή Μακάμπι και ξεκαθάρισε ότι είναι ικανή να κάνει τη ζημιά στον δικέφαλο.
Κακή πορεία για τη Μακάμπι μέχρι στιγμής στο Πρωτάθλημα...
«Η Μακάμπι αποτελεί μία από τις καλύτερες ομάδες στο Ισραήλ. Παρότι φέτος δεν έχει ξεκινήσει καλά παραμένει ένας μεγάλος σύλλογος και πρέπει να σας πω ότι είναι πιο επικίνδυνη εκτός έδρας από ό,τι εντός. Έχει εμπειρία στην Ευρώπη και έχει δείξει ότι ξέρει πως να παίρνει αποτελέσματα».
Ποιο είναι το μεγάλο όπλο της Μακάμπι; Υπάρχει κάποιος παίκτης που κάνει τη διαφορά; 
«Δεν έχει έναν παίκτη στον οποίο θα ήθελα να σταθώ, ξεχωρίζει για την συνολική λειτουργία της και την ομαδικότητά της. Όλοι οι παίκτες γνωρίζουν πολύ καλά τους ρόλους τους και ξέρουν πως να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον».
Ποια είναι η άποψή σας για τον ΠΑΟΚ;
«Δεν έχω παρακολουθήσει τον ΠΑΟΚ φέτος, αλλά ξέρω ότι πάντα είναι πολύ δύσκολο να αγωνίζεσαι στην Τούμπα με την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος. Ως γηπεδούχος όμως και με τον κόσμο στο πλευρό του, ο ΠΑΟΚ θα είναι αυτός που θα έχει το άγχος».
Θεωρείτε τον ΠΑΟΚ φαβορί;
«Στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν τα πάντα. Θυμάμαι ότι όταν ήμουν προπονητής στη Μακάμπι και παίξαμε με τον Ολυμπιακό κανείς δεν μας έδινε πιθανότητες. Κι όμως, κερδίσαμε 3-0 και καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση. Στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να βγάζεις πρόωρα συμπεράσματα και θα είναι λάθος αν υποτιμηθεί η Μακάμπι».
Ο Μπενάντο είναι σχετικά άπειρος προπονητής και θα βρει απέναντί του στη μάχη των πάγκων τον Χουμπ Στέφενς...
«Τον Αρίκ Μπενάντο τον είχα παίκτη σε δύο ομάδες και τον γνωρίζω πολύ καλά. Είναι ένας προπονητής με πολλές φιλοδοξίες. Ξεκίνησε στις ακαδημίες της ομάδας και στη συνέχεια του έδωσαν την θέση του πρώτου προπονητή. Δεν έχει εμπειρία ως τεχνικός, αλλά ως ποδοσφαιριστής έχει πάρα πολλές παραστάσεις. Έχει παίξει πολλά ματς και την Εθνική και ξέρει πως να διαχειρίζεται την πίεση. Είναι παιδί της ομάδας και όλοι τον στηρίζουν. Πιστεύω ότι η έλλειψη προπονητικής εμπειρίας δεν θα τον επηρεάσει στην Τούμπα και θα σταθεί επάξια».
Μιλήσατε με τους ανθρώπους της ομάδας για να τους δώσετε πληροφορίες για το ματς στην Ελλάδα;
«Όχι, όχι δεν επικοινώνησαν μαζί μου. Έτσι κι αλλιώς έχω φύγει πολλά χρόνια από την Ελλάδα και δεν παρακολουθώ τόσο στενά τις εξελίξεις».
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: